Nagellak Nailart

Pink Gellac | Blooming Gel

Dat Pink Gellac de laatste tijd meer doet dan alleen maar toffe nieuwe kleuren lanceren, moge duidelijk zijn. Na de Rubber Base, Nail Recovery, Vita lijn en meer gaat Pink Gellac nu ook de nail art kant op! Inmiddels dacht ik alles wel te kennen, maar toen Pink Gellac Blooming Gel lanceerde moest ik toch even even Googlen! Blooming Gel is ideaal voor wanneer je leuke creaties wilt maken op je nagels. Wat het is, hoe het werkt en wat mijn eerste ervaring is, lees je in deze post!

Wat is Blooming Gel?

Unieke designs in een handomdraai. Marbles, bloemen en snakeprints zijn nu super makkelijk te creëren. Laat jouw fantasie de vrije loop en maak moeiteloos de mooiste Nail Art, met jouw favoriete Pink Gellac kleuren.

Blooming Gel is een transparante lak die dunner is dan bijvoorbeeld een topcoat. Het ideaal voor de wet on wet techniek en je kunt er eindeloos mee experimenteren. Nadat je een basiskleur hebt aangebracht, lak je hier een dun laagje Blooming Gel overheen. Deze hard je niet uit onder de lamp. Daarna kun je met een penseel, een bokkenpootje of andere nail art penselen een andere kleur gellak aanbrengen. Dit kun je er op druppelen of tekenen bijvoorbeeld, afhankelijk van je design. De gellak spreidt zich vervolgens geleidelijk uit in de Blooming Gel, waardoor je toffe effecten kunt creëren. Het fijne is dat je eindeloos kunt blijven proberen en wanneer je tevreden bent, hard je het uit onder de lamp. Daarna een laagje topcoat en klaar! Ik ging er mee aan de slag!

Werken met Blooming Gel

Het werken met de Blooming Gel was in het begin even wennen. Voorheen experimenteerde ik een hoop met nail art, maar dat is echt al een hele tijd geleden. Tijdens het proberen, merkte ik dat je echt maar een dun laagje hoeft aan te brengen, doe je dit te dik dan loop de kleur te snel uit en hardt het daarnaast ook niet goed genoeg uit onder de lamp. Ik maakte verschillende creaties en heb echt geëxperimenteerd. De ene nagel lukte daardoor beter dan de andere, maar hey! Het was de eerste keer.

Mijn creaties

♥︎ Het makkelijkste was de 1e nagel, waar ik twee druppeltjes Rosy Brown aanbracht in de Blooming Gel. Na het uitharden trok ik met zwart wat streepjes om een dandelion effect te krijgen.

♥︎ De 2e nagel vind ik zelf super tof. Hier bracht ik met een dun penseel verschillende kleurtjes uit de Island Wave collectie aan in de Blooming Gel. Het geeft een speels en zomers effect op de licht transparante ondergrond van French Pink.

♥︎ Het effect van de Blooming Gel zie je het beste op de 3e nagel waar ik Ibiza Pink op een donkerpaarse ondergrond druppelde. De kleur spreidt zich bijna als waterverf uit in de Blooming Gel. Deze techniek wordt veel gebruikt in combinatie met Blooming Gel, persoonlijk ben ik er iets minder fan van.

♥︎ Ook super makkelijk werken, vond ik zelf de marble effecten zoals je kunt zien op de 4e en 5e nagel. Vooral de rozenkwarts vind ik tof gelukt en zou ik zelf absoluut kunnen dragen. Met Coco White trok ik streepjes in de natte gel en als ondergrond gebruikte ik Pearly Nude.

♥︎ Het roosje op de 6e nagel was het moeilijkst. Ik bracht maar een dun laagje Blooming Gel aan, maar de streepjes spreidden zich echt te veel uit… Misschien lag het aan de kleur Ruby Red, die is zelf ook vrij dun. Het effect is uiteindelijk leuk met de Holographic Glitter erover heen, maar de roosjes die ik op Pinterest tegenkwam, zijn echt toffer!

♥︎ Op de laatste nagel probeerde ik een bloemetje te maken met Surfing Blue. Ik drupte de kleur aan de rand van de nagel en trok deze met een penseeltje in een puntje waardoor bloemblaadjes ontstonden. Leuk als accentnagel of wanneer je voor een zomers thema wilt gaan.

De Blooming Gel is echt een toffe toevoeging op het assortiment van Pink Gellac! Het werken ermee vergt even wat oefening, maar als je het eenmaal door hebt, werkt het eigenlijk best simpel. Op YouTube staan verschillende tutorials en ook op Instagram vind je veel inspiratie. Ik raad je aan om Maaikes Nail Boutique te volgen, zij plaatst regelmatig video’s en inspiratie. Ook van een gelijksoort marble nail art als hierboven bijvoorbeeld!

De Blooming Gel is verkrijgbaar bij Pink Gellac voor €15,- (15 ml)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *