Nagellak

Pink Gellac | Peel Off Base

Gellak, ik ben er enorm fan van. Geen gedoe met nagellak dat na een dag of twee al chipt en daarnaast zorgt het voor langdurige stevigheid en glans. Het nadeel? Daar hoef ik niet lang over na te denken: het eraf weken van de lak. Hoewel dat met de komst van de nieuwe Pink Gellac Rubber Base al een stuk makkelijk gaat, is het niet het leukste klusje. Velen trekken de gellak van hun nagels wanneer het begint los te laten. Verleidelijk, maar super schadelijk voor je nagels. Maar… met de komst van de Peel Off Basecoat kun je schaamteloos je gellak eraf pulken! Hoe en óf dit werkt, dat lees je hier!

Prep Booster & Peel Base 

Ik ontving een set met de nieuwe Prep Booster en de Peel Base. Samen werken deze het beste. De Prep Booster werkt in principe net als een Primer, maar deze breng je over de gehele nagelplaat aan. Pink Gellac zegt zelf over deze twee nieuwe producten:

Met een dun laagje Prep Booster verwijder je overtollig vet en vocht uit je nagels, waardoor je gel nagellak veel langer mooi blijft. Met de Peel Base verwijder je de gellak extra gemakkelijk. Zonder remover. En zonder je nagels te weken. Alleen even peelen – en klaar! Dat scheelt je al snel 10 minuten. Met de Peel Base geniet je minimaal 7 dagen van je gellak. Let op: dit product werkt alleen in combinatie met onze Prep Booster.

Gellak blijft normaliter zo’n 14 dagen zitten. Met Peel Base wordt deze houdbaarheid ongeveer gehalveerd, maar daar tegenover staat dus dat het erg makkelijk te verwijderen is. Je bent zo klaar voor een nieuwe ronde.

Aanbrengen en eerste ervaring

Mijn lieve meiden wilden maar al te graag proefkonijn wezen en dus bracht ik bij hen beiden een gellak manicure aan mét de Booster en Peel Base. Dian zag je afgelopen week al de nieuwste Ultra Matte Topcoat rocken. Hieronder had ik dus de Peel Base aangebracht. Dit ging prima. De lak breng je aan en laat je 60 seconden aan de lucht drogen. De Base droogt dus niet in de lamp! Een sticky basis blijft over waar je vervolgens de kleurlagen op kunt aanbrengen.

Na een week is bovenstaande het resultaat (ze was niet thuis, maar stuurde mij heel lief ‘s avonds nog een foto). Ze heeft gewerkt en natuurlijk veel haar handen gewassen. De lak is hier en daar gechipt en het begint bij de randjes wat los te laten. Opvallend is dat de Elegant Taupe nog helemaal onbeschadigd is op beide handen. Hier had ik drie laagjes van aangebracht, van Rosy Brown twee laagjes.

Verwijderen van de Peel Base

Isa koos voor Regal Red met één nagel Holographic Glitter. Bij Isa was één nagel na 6 dagen erg beschadigd. De rest was hier en daar ook wat gechipt en dus besloten we het er af te halen. Want daar waren we toch ook wel heel nieuwsgierig naar. Het verwijderen kan makkelijk met een houten bokkenpootje en/of je eigen nagels. Je zoekt een zwakkere plek en duwt vervolgens de lak eraf.

Het verwijderen gaat bij de ene nagel makkelijker dan bij de andere. Bij de ene nagel kun je een beginnetje maken en het er vervolgens zo af trekken. Bij andere nagels gaat het stukje bij beetje en is er echt wat meer moeite voor nodig. Ergens mooi, want het zit daar dus nog goed vast aan de nagel. Na het verwijderen blijft er wel een plakkerig laagje achter die je er goed af moet schrobben met water en zeep, dit is wel even een klusje. Daarna ben je good to go! Al ben ik zelf trouwens altijd voor een nachtje/dagje laten luchten. ;)

Conclusie

De Peel Base doet in principe wat ‘ie beloofd. De lak verwijder je simpel en zonder beschadigingen. Zeven dagen haalden beide meiden niet zonder beschadigde nagels, maar eventueel is het aanbrengen van drie kleurlaagjes daarvoor wel de oplossing. Persoonlijk zou ik de Peel Base niet zo vaak gebruiken, aangezien ik gellak vooral voor de lange houdbaarheid gebruik. Maar voor jongere meiden die bijvoorbeeld graag meelakken met hun moeder is dit ideaal. Ook is dit een uitkomst wanneer je een tijdelijke manicure wil – bijvoorbeeld voor een feestje – met de voordelen van gellak: stevigheid, glans en een prachtige heldere kleur. Het verwijderen gaat daarna relatief snel en makkelijk. De Peel Base is dus een toffe toevoeging aan de Pink Gellac collectie. Niet voor iedereen denk ik, maar dat is oké en gewoon persoonlijk.

Pink Gellac Prep Booster en Peel Base zijn verkrijgbaar in de webshop van Pink Gellac voor €15,- per stuk of in een set voor €25,-

 

2 thoughts on “Pink Gellac | Peel Off Base”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *