Beauty

Hoe ik mijn lichtblonde haar uiteindelijk heb laten uitgroeien

Als klein meisje had ik witblond haar. Sprieterig omhoog stond het, een eigenwijs palmboompje boven op mijn hoofd. Net als vele anderen veranderde mijn witblonde haar door de jaren heen en werd het in mijn pubertijd steeds donkerder. Echt blij was ik daar niet mee en toen ik een jaar of 14 was begon ik langzaam met het kleuren van mijn haar. Van blonde highlights ging het langzaam tot volledige kleuring van mijn haar. En tja, wanneer je eenmaal begint met het lichter kleuren van je haar, blijf je bezig…

Zo’n twee jaar geleden was ik de uitgroei na een paar weken meer dan zat. Ook hoefde ik niet persé meer hoogblond te zijn en was ik wel toe aan iets nieuws. Maar goed, om het nou een stuk donkerder te verven… dát zag ik ook weer niet zitten. Daarbij houd je dan natuurlijk altijd uitgroei, want het is niet dezelfde kleur als je eigen kleur haar. Overigens wist ik niet echt wat mijn eigen haarkleur nou precies was. Ik kleurde het al zo lang en in het contrast met mijn blonde haar, leek mijn eigen haarkleur wel heel erg donker. Mijn eigen haarkleur heb ik daarom ook nooit echt mooi gevonden. Het was niet bruin, het was niet donkerblond… Toch besloot ik wel te gaan proberen om zo dicht mogelijk bij mijn eigen haarkleur te komen.

Jaren een lichtblonde haarkleur + Bijna mijn eigen kleur, ruim twee jaar geleden, tot ik het toch weer besloot te blonderen. 

Eerst probeerde ik mijn blonde haar gewoon uit te laten groeien, maar jemig, dat kleurverschil vond ik zó lelijk dat ik daar al snel op terugkwam. Dat hardcore uitgroeien ging ‘m niet worden… Daarom besloot ik een jaar geleden om mijn haar eerst maar eens een tintje donkerder te kleuren. Zo kon ik een beetje aan het idee wennen en was het contrast tussen mijn gekleurde haar en de uitgroei minder groot. Het gekleurde haar werd naarmate de tijd wel iets lichter, maar het verschil was in ieder geval niet meer zo groot.

Daarna heb ik eerst even volgehouden en een groot deel gewoon laten uitgroeien. Het verschil was nog wel zo zichtbaar dat je zag dat een deel gekleurd was, maar de uitgroei was een stuk subtieler en kon er echt mee door. Toen ik het uitgegroeide deel te groot vond worden – in juli dit jaar – ging ik naar de kapper om het daar even goed te kleuren. Ik ben nog steeds erg blij dat ik dat gedaan heb, want ze wist precies wat ik wilde: mijn haar mijn eigen kleur laten worden én toch de uitgroei verminderen en de kleur wat opfrissen. Ze raadde me af om mijn gehele haar te kleuren en heeft uiteindelijk low-lights in mijn haar gezet. Dit in een bijna grijzige kleur die door de warme ondertoon van mijn haar, héél dicht bij mijn eigen kleur kwam. Hierdoor werd de kleur opgefrist, de uitgroei een stuk subtieler én kwam de kleur weer een stuk dichter bij mijn eigen haarkleur.

Een tintje donkerder gekleurd + de kleur zoals het nu is. 

Het feit dat mijn haren eindelijk weer zo goed als mijn eigen, natuurlijke kleur hebben heeft ook nog een bijkomend voordeel. Mijn haar wordt echt onwijs snel vet en dit was een stuk sneller zichtbaar toen ik nog licht haar had. De verschillende kleuren verdoezelen mijn snel vet wordende haaraanzet. Ik probeer daarnaast te minderen met conditioner en het kammen van mijn haar, want dit heeft natuurlijk ook niet een positief effect op de talgproductie en het vet worden van de hoofdhuid. Wie trouwens de gouden tip heeft wat betreft snel vet wordend haar, ik hoor het graag!

Hoewel ik mijn blonde lokken soms best een beetje mis, laat ik voorlopig mijn haar lekker deze kleur en hoop ik dat het langzaam zijn natuurlijke kleur terug kan krijgen. Het is een stuk donkerder dan het lichte blond van een paar jaar geleden, maar tot nu toe vind ik het eigenlijk wel prima. Hoe lang ik het volhoud, weet ik natuurlijk niet. Maar ik denk wel 2 keer na voor ik mijn haar weer lichtblond kleur. Ik weet nu hoe een karwei het is om het een beetje degelijk uit te laten groeien!

Ook op zoek naar de juiste haarverzorging of een nieuw kleurtje? Dan ben je bij de kapper of kappersgroothandel aan het juiste adres. Kijk hier! 

x Lisanne

BewarenBewarenBewarenBewaren

2 thoughts on “Hoe ik mijn lichtblonde haar uiteindelijk heb laten uitgroeien”

  1. Wat een leuke site! En erg leuk geschreven. Ik ken het probleem van uitgroei. Beetje jouw verhaal. Maar nu na ong 6 cm uitgroei gaat mijn lange haar eraf. Ik laat het rigoureus kort wieken. En ben dan van het verven af. T groeit wel weer aan. Hoop ik. Tip tegen vet haar wat bij mijn oudste echt helpt. Droogshampoo!! En als ze dat niet heeft. Een klein beetje talkpoeder Ook naspoelen met kamillethee wil nog weleens helpen. Succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *