Ameland

Uiteten op Ameland met kids – dit zijn mijn tips

Regelmatig krijg ik vragen of ik tips heb met betrekking tot leuke restaurants op Ameland die ook geschikt zijn met kinderen. Uit eten gaan is toch best wel een hobby van ons… Inmiddels hebben we aardig wat favorieten en heb ik ook andere Ameland(gang)ers gevraagd naar hun favoriet. Dit zijn onze tips!

Uiteraard hebben horeca bedrijven een hoop aanpassingen moeten doen aan hun manier van werken. Daarom kan het zijn dat bepaalde zaken die ik noem, op dit moment misschien iets anders zijn. Als je op de naam van het restaurant klikt, kom je automatisch op de website terecht. 

Restaurant de Piraat (Nes)

Natuurlijk met stip op nummer één; de Piraat in Nes. Het restaurant waar ik een aantal jaar met veel plezier gewerkt heb en ook als gast nog steeds erg graag kom. Dit restaurant kom je als eerste tegen wanneer je aankomt op Ameland. Gelegen in de haven in Nes heeft de Piraat een prachtig uitzicht over de Waddenzee. De kaart is uitgebreid en er is voor ieder wat wils. Het personeel is super vriendelijk en niets is gek genoeg. Voor de kinderen is er binnen een mooie ruimte om te spelen en ook buiten is een ruime speeltuin. Van een kopje koffie met gebak tot een uitgebreid diner, bij de Piraat vind je het!

Restaurant de Piraat is overgenomen en heeft een complete metamorfose ondergaan. Het thema restaurant heeft plaats gemaakt voor The Harbour, een hippe seafood lounge bar. Het speelhol is er helaas niet meer en heeft mede daardoor het kindvriendelijk karakter wat verloren. Persoonlijk ben ik er nog niet geweest, maar ben benieuwd naar ervaringen!

Pizzeria San Remo (Nes)

Aan de rand van het centrum in Nes zit in een oude boerderij Pizzeria San Remo. Een echte Italiaan met een uitgebreide kaart vol Pizza’s, Antipasti, Pasta’s en vlees/visgerechten. Voor zowel kinderen als ouders is er volop keuze en vooral zomers is het bij uitstek een ideale plek om met kinderen te eten. Het ruime terras achter het restaurant grenst namelijk aan een groot veld met speeltuin waar vrij zicht op is. Je kunt dus heerlijk tafelen en ondertussen kunnen de kinderen (in het zicht) buiten spelen.

Bravo Ameland

Voorheen het Pannenkoekenhuis ‘t Baken, nu omgetoverd tot een tof strand restaurant. ‘t Baken stond al op mijn lijstje, maar is nu dus overgenomen en het heeft een complete metamorfose ondergaan! Dit miste Ameland nog, echt waar! Vaker zeiden Pris en ik tegen elkaar dat Ameland een chille, relaxte beach club zonder al te veel poespas miste. Gewoon lekker relaxen met een lekker drankje, cocktail, een kopje koffie of een klein hapje. De kaart is simpel maar de gerechten zijn echt van hoge kwaliteit. Kinderen kunnen naar hartelust spelen in de naastgelegen speeltuin, maar delen van het terras zijn ook in het zand, dus ook daar kunnen kinderen zich uitleven (zandspeelgoed aanwezig). Een aanwinst voor het eiland en inmiddels onze favoriet!

Restaurant StrAnders (Buren)

Wil je nét even iets anders, dan moet je naar StrAnders! StrAnders is in principe een visrestaurant, maar biedt daarnaast ook een ruime keuze aan vleesgerechten voor de mensen die niet van vis houden. StrAnders heeft een heerlijke, uitgebreide kaart maar veel “standaard” gerechten vind je niet óf er is een originele eigen twist aan gegeven zonder dat het te chique of “apart” is. Naast diner en lunch kun je er ook terecht voor een high tea of high beer. Het restaurant is  binnen sfeervol en gezellig mét een kast vol spelletjes of boekjes voor de kinderen. Buiten zit je op een prachtig ruim terras met daaraan grenzend een speeltuin voor de kinderen. Het personeel neemt de tijd voor je en het voelt echt als een uitje. Een aanrader!

Plaza ‘t Kruuspunt (Ballum)

Een avondje snacken maar toch buiten de deur eten? Dan moet je naar Plaza ‘t Kruuspunt! Hier kun je terecht voor de standaard “vette hap” maar daarnaast ook voor heerlijke plates zoals een schnitzel, saté of een heerlijke uitgebreide burger. Daarnaast kun je er ook pizza’s, salades of broodjes krijgen en natuurlijk een heerlijk ijsje toe. Het personeel is super vriendelijk en de kwaliteit van het eten is erg goed. En ja, kwaliteit bij friet en snacks kan echt een verschil maken. Bij Plaza ‘t Kruuspunt zit dat wel goed!

Cantina Dolores (Hollum)

Cantina Dolores is denk ik één van onze favoriete restaurants op het eiland. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een Mexicaans restaurant. En álles ademt deze heerlijke ongedwongen sfeer van Mexico. Van het interieur tot het terras, van de muziek tot het personeel. Het is vrolijk, ongedwongen en gastvrij. Wat betreft eten kun je kiezen van de uitgebreide tapaskaart, kun je gaan voor typische Mexicaanse gerechten als fajitas of enchiladas óf ga je voor een lekker vis- of vleesgerecht wanneer Mexicaans toch niet helemaal jouw ding is. Zowel binnen als buiten zit je prachtig en is het ideaal met kinderen. In de zomer is er een klein deel van het terras gereserveerd voor de kinderen waar zij heerlijk hun energie kwijt kunnen op de springkussens.

Pannenkoekenhuis Onder de Vuurtoren (Hollum)

Tot slot kan een Pannenkoekenhuis in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Dichtbij de Vuurtoren – zoals de naam al zegt – vind je een prachtig groot Pannenkoekenhuis. Dit restaurant is er voornamelijk één waar wij graag komen met mooi weer, aangezien achter het restaurant een enorme speeltuin zit voor kinderen. Op deze plek zit je zelf heerlijk in de zon en kunnen de kinderen naar hartelust spelen. De Pannenkoeken zijn super groot én lekker, maar ook voor broodjes en plates kun je hier prima terecht. Gastvrij én vriendelijk voor je portemonnee. En dat op een prachtig plekje!

Op Ameland zijn zo veel horecagelegenheden en heel veel daarvan zijn sowieso geschikt met kinderen. Ongetwijfeld vergeet ik een aantal restaurants, maar bovenstaanden waren de meestgenoemde én onze persoonlijke favorieten!

2 thoughts on “Uiteten op Ameland met kids – dit zijn mijn tips”

    1. Ja, super heftig! “gelukkig” in het magazijn. Maar erg veel schade. Dus hebben er veel werk aan om straks weer open te kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *