Nagellak

Mijn favoriete gellak producten en routine voor het beste resultaat

Gellak, ik heb er echt mee moeten leren werken. Inmiddels kan ik met gemak 3 weken genieten van mijn gellak manicure maar dit was in het begin echt niet zo! Ik heb moeten ontdekken wat (voor mij) werkt en niet werkt en welke producten mij het mooiste en langdurige resultaat geven. Regelmatig krijg ik vragen over de producten die ik gebruik of de stappen die ik volg. Vandaag deel ik daarom mijn favoriete gellak producten inclusief mijn routine van het voorbereiden, aanbrengen tot het verwijderen!

Nagels zijn net als huid en haar heel persoonlijk. Wat voor de één prettig werkt, werkt voor de ander minder prettig. Het is echt uitproberen en testen! Alle producten zijn klikbaar zodat je direct bij de juiste webshop uitkomt. 

Klik voor de REEL die ik maakte van mijn gellak routine! 

Nagels voorbereiden

1. Nagelschaartje 2. Ijzeren bokkenpootje 3. 100/180 grit vijl 4. Buffer Blokje 5. Nagelborsteltje 6. Elektrische vijl met verschillende bitjes.

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook bij het aanbrengen van gellak. Gellak hecht zich namelijk niet op een gladde, vette of vochtige ondergrond en daarom is het belangrijk dat je de nagel goed voorbereid voor je gellak aanbrengt.

Stap 1: Duw de nagelriemen terug met een bokkenpootje. Eventueel kun je losse velletjes wegknippen, maar wees hier altijd voorzichtig mee! Het verwijderen van de dode huid onder de nagelriem doe ik ook regelmatig met een elektrische vijl. Een elektrische vijl is heel handig, maar je kan er ook flink schade mee toedienen aan je nagels. Gebruik dit dus niet zomaar wanneer je niet weet wat je doet! Indien nodig vijl je ook de nagels nog in vorm.

Stap 2: Ruw de nagels licht op met een buffer blokje. Ga alsjeblieft niet te enthousiast te werk en gebruik geen nagelvijl om je nagels op te ruwen! Het is enkel de bedoeling dat de glanslaag van je nagels verdwijnt en je een ruwe ondergrond voor de gellak creëert.

Stap 3: Maak je nagels stofvrij door ze goed af te borstelen. Optioneel kan dit ook met een cleaner, maar persoonlijk werkt dit voor mij minder goed aangezien de nagel weer licht vochtig wordt. Was je handen dus niet! Ik gebruik zelf geen primer om de nagel voor te bereiden. Deze 3 stappen zijn voor mij voldoende.

Gellak aanbrengen

1. Rubber Basecoat (Awesome) 2. Kleurlak (bijvoorbeeld Xtatic of Pink Gellac) 3. Rubber Topcoat (Kiki London) 4. Nagelolie (Victoria Vynn)

Wanneer je de nagel hebt voorbereid, volgt het leukste gedeelte: lakken! Belangrijk is om altijd te werken met dunne laagjes. Net als schilderen kun je beter opbouwen voor het mooiste resultaat dan met dikke lagen werken. Elk laagje gellak hard je 60 seconden uit in een LED lamp. Het liefst één met minimaal 36 of 48 watt.

Stap 1: Breng een Basecoat aan. De basecoat zorgt ervoor dat de lak goed hecht en voorkomt daarnaast verkleuring van de nagel. Mijn voorkeur gaat uit naar een Rubber Basecoat zoals die van Awesome of Pink Gellac. Een Rubber Basecoat is flexibel waardoor de nagel minder snel breekt of scheurt. Voor langere houdbaarheid of extra stevigheid breng ik regelmatig twee dunne laagjes aan.

Stap 2: Tijd voor de kleur! Zeker de eerste kleurlaag breng je dun aan! Het is niet erg dat je er nog door heen kunt kijken, dit los je op met de 2e of 3e laag. Houd altijd wat afstand tot de nagelriem, anders gaat het ten koste van de houdbaarheid van je manicure. Oefen niet te veel druk uit op de kwastje en breng de lak als het ware zwevend aan. Ik geef meestal de voorkeur aan 3 dunne laagjes voor het mooiste en langste resultaat.

Stap 3: Lak de kleur af met een topcoat. De topcoat zorgt ervoor dat je de kleur “sealt” en dat je manicure helemaal good-to-go is. Ook hierbij geef ik weer de voorkeur aan een Rubber Topcoat. Persoonlijk is die van Kiki London echt mijn Holy Grail. (Lees hier mijn review.) Sinds ik die gebruik blijft mijn gellak manicure echt langer en mooier zitten. De topcoat hard ik zelf uit 120 seconden uit in de lamp. Denk er om dat je na het uitharden in de lamp de nagel nog even laat “afkoelen”. Dan weet je zeker dat je het mooiste resultaat hebt.

Stap 4: Deze stap wordt vaak vergeten maar is zó belangrijk. Olie! Breng na het lakken nagelriemolie aan op en onder de nagels. Herhaal deze stap minimaal één keer per dag. Je nagelriemen worden hier alleen maar blij van maar daarnaast houdt het de nagels en huid soepel en kun je langer van gellak genieten! Mijn favoriet is die van Victoria Vynn. Lees hier mijn review!

Gellak verwijderen

Kruidvat Nail & Gelpolish Remover 1.  Elektrische vijl met verschillende bitjes. 2. 100/180 grit vijl 3. Ijzeren bokkenpootje 4. Wattenschijfjes 5. Silicone Nail Wraps 6. Buffer Blokje

Wanneer je je gellak weer wilt verwijderen is het belangrijk dit op de juiste manier te doen. Pulk het er alsjeblieft niet af want hiermee trek je de toplaag van je nagels mee waardoor ze enorm beschadigen en dunner worden. Wanneer je de gellak op de juiste manier verwijdert, zullen je nagels niet beschadigen. Dit weet ik uit eigen ervaring, dus neem de tijd om het er goed af te weken. ;)

Stap 1: Vijl de topcoat en een deel van de kleur van je nagels. Dit kan met een elektrische vijl, maar zoals ik al eerder noemde, raad ik je af dit te doen wanneer je hier niet in getraind bent. Afvijlen kan ook met de grove kant van de 100/180 grit vijl.

Stap 2: Knip wattenschijfjes in stukjes zodat ze op je nagel passen. Doordrenk deze met de de Gelpolish Remover of Aceton en leg deze op de nagel. Vervolgens wikkel je de nagel en het watje in in zilverfolie óf schuif je de silicone wraps om je nagels. Zeker wanneer je dit vaker doet, zijn de silicone wraps echt een aanrader! Het scheelt zo veel tijd en geknoei met folie.

Stap 3: Laat dit zo’n 15 minuten inwerken en kijk dan of de lak loslaat. Met een (ijzeren) bokkenpootje schraap je de lak vervolgens van je nagels. Dit moet redelijk makkelijk gaan, gebruik dus geen grof geweld. ;) Vaak doe ik het watje en kapje nog even op de nagel om het laatste beetje er af te weken en ga dan verder met de volgende nagel.

Stap 4: Heb je alle lak verwijderd? Dan kan het zijn dat je nagels nog wat ribbelig aanvoelen. Bijvoorbeeld omdat er toch nog een restje basecoat hier en daar zit. Met een buffer blokje maak ik de nagels weer egaal. Eventueel kun je daarna de nagelriemen weer terugduwen en een nieuwe kleur aanbrengen. Zelf laat ik er vaak een dagje overheen gaan voor ik een nieuwe kleur aanbreng. In alle gevallen: olieën! Zorg er voor dat je je nagels goed verzorgt, ook na het verwijder geweld. ;)

Zie ook dit filmpje waarin bovenstaande stappen worden laten zien! 

Zo! Een flinke blogpost, maar er werd zó veel naar gevraagd dat ik hoop dat jullie hier wat aan hebben! Volg me ook op Instagram voor veel persoonlijke en gellak gerelateerde content!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *