Lifestyle

Bijzondere manieren om jouw dierbare te herdenken

Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat je in huis een plekje hebt dat eer doet aan een dierbare die niet meer bij je is. Misschien heb je iemand die dichtbij je stond verloren of is er een herinnering day je graag een plekje wil geven. Een kaarsje, een sieraad, een foto of een klein huisaltaar. Maar net waar jij je fijn bij voelt. Ook met kinderen – voor wie verlies nog ongrijpbaarder is – is zo’n object belangrijk en kan het troost bieden. Ik zet een aantal mooie manieren voor je op een rijtje.

As- of herdenkingsbeeldjes

Heb je as van een dierbare en wil je dat een mooi plekje geven? Kies dan voor een een as- of herdenkingsbeeldje.  Urnbeeldjes kopen kan in alle soorten en maten. Veel van deze beeldjes hebben een symbolische vorm en zo kun jij kiezen voor iets dat symbool staat voor de persoon die je graag wil herdenken. In deze beeldjes zit vaak een kleine ruimte waar je een klein beetje as van je dierbare in kan doen. De herdenkbeeldjes kunnen u een fijne gedenkplek in huis bieden, wat kan zorgen voor een extra steun.

Herinneringsboek

Wanneer je iemand verliest wil je graag al die fijne momenten en herinneringen onthouden. Je kunt ze opschrijven en op deze manier weet je zeker dat je ze niet vergeet. Een herinneringsboek kun je gebruiken om in te schrijven wanneer het even niet zo goed gaat of juist wanneer je aan diegene denkt en je het fijn vind om terug te denken aan mooie momenten. Een boek is tegelijkertijd ook mooi om in het zicht te leggen en op die plek te leggen waar je het snel even pakt of door kan bladeren. Zo’n herinneringsboek is trouwens ook een prachtig cadeau om te geven aan iemand als troost.

Een bloemetje of kaarsje

Heb je een klein object van je dierbare waar je mooie herinneringen aan hebt en graag wilt tentoonstellen? Ook dat kan een prachtige plek zijn om te herdenken. Kies hiervoor bijvoorbeeld voor een klein glaasje of een transparante vaas – afhankelijk van de grootte van het object – bijvoorbeeld op een mooi plankje met een kaars er op. Je kunt deze glaasjes ook vullen met de favoriete bloemen van diegenen of wanneer je bloemen overhebt van een rouwboeket kan dat natuurlijk ook, als je daar graag wat van wilt bewaren. Subtiel, maar toch een mooi plekje om te herdenken.

Een sieraad

Een sieraad kan een prachtige manier zijn om iemand te herdenken of troost te vinden. Het sieraad wat van een dierbare is geweest kun je een mooi plekje geven óf je kunt een sieraad laten maken wat symbool staat voor diegene. Dat kan van alles zijn. Zo kun je kiezen voor een assieraad maar ook voor een sieraad met een symbolische hanger, een hanger met initiatieven, iemands hartslag of een vingerafdruk. Prachtig!

Er zijn talloze manieren om iemand te herdenken. Kies vooral wat bij jou past en waar je je prettig bij voelt. Kies vooral iets waar jij troost uit haalt. Dat kan van alles zijn!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *