Nagellak

Pink Gellac | Rubber Base review

Rubber Base is een gellak product wat steeds meer bekendheid krijgt en daardoor ook steeds populairder wordt. Ook ik ben fan van Rubber Base als basis voor een gellak, maar helaas had Pink Gellac er zelf nog niet een in haar collectie. Tot eind vorige maand. Daar was ineens de Rubber Base van Pink. Uiteraard probeerde ik die gelijk uit. Wat een Rubber Base is en hoe mijn ervaring met die van Pink Gellac is, lees je in deze post!

Wat is een Rubber Basecoat?

Pink Gellac heeft nu vier verschillende soorten Base Coats, een Rubber Base is alleen wel écht iets anders en een hele goede aanvulling op de collectie als je het mij vraagt. Pink Gellac belooft met deze base het volgende:

Pink Gellac Rubber Base, een waterbestendige base coat met hoge viscositeit. Deze flexibele rubberen base coat geeft extra stevigheid aan slappe broze nagels. De dikkere substantie zorgt voor een mooie egale nagel zonder oneffenheden. Door de duurzame eigenschappen is het gebruik van primer niet noodzakelijk, bij stevige nagels met optimale hechting, waardoor afweken nog sneller gaat. Geniet tot wel 3 weken van je prachtig gelakte nagels met de Rubber Base van Pink Gellac.

De “normale” Base Coats van Pink Gellac zijn vrij hard. Heb je slappe of broze nagels – zoals ik – dan zul je merken dat er sneller barstjes in je gellak komen. Dit komt omdat een slappe nagel sneller dubbelklapt of buigt dan een hardere nagel. De gellak buigt niet mee en barst dus. Hier heb je nog meer risico op wanneer je de Ultra Shine Topcoat gebruikt, die is nog harder dan de klassieke Shine en barst dus sneller. Ik heb alleen de Ultra Shine en dus testte ik de Rubber Base in combinatie met die.

Eerst indruk

Het eerste wat mij opvalt is dat de Rubber Base echt een stuk dikker is dan de Base Extend van Pink Gellac. Deze was al vrij dik, maar de Rubber is echt nog een tikkeltje dikker. Dit maakt ook dat je met deze gel ook kan “bouwen” als je dat mooi vindt. Je kan dus bijvoorbeeld een mooie bolling kan creëren zoals een nagelstyliste ook doet.

Het lakken gaat verrassend makkelijk en soepel, ookal is de lak wat dikker. Wat me opvalt is dat, zoals Pink ook belooft, het inderdaad voor een hele mooie egale basis zorgt. Heb je dus bijvoorbeeld oneffen nagels dan kun je die met deze Rubber Base makkelijk mooi effen maken. Ik bracht voor het testen één laagje aan, maar zelf geef ik normaal de voorkeur aan twee dunne laagjes base, juist vanwege mijn slappe nagels.

Na een paar dagen

De volgende lagen kleurlak en topcoat laten zich prima aanbrengen. Het eindresultaat is iets dikker dan met een normale base, maar toch is dat verschil echt minimaal. Je kunt dus, zoals ik hierboven al zei, wel “bouwen” met de gel en een bolling creëren. Ik heb zelf al mensen gezien die een kleine verlenging met de gel hebben gemaakt, maar dat heb ik zelf niet geprobeerd. Het resultaat is super egaal en ik ben verrast. Op mijn nagels zie je trouwens van links naar rechts Happy Pink, Soft White (met water decal) en Mermaid Pink

Na 8 dagen

Bovenstaande foto maakte ik na 8 dagen. De lak zit nog helemaal perfect op wat uitgroei na. Door mijn slappe nagels heb ik vaak dat ik aan de randjes wat kleine beschadigingen heb. Die zijn vaak niet storend, maar toch. Nu is dit niet het geval en ik ben – zeker met al dat handen wassen – echt positief verrast. Door het vele in de zon zitten, is Happy Pink wel verkleurd. Vandaar dat hij wat “vlekkeriger” is omdat hij niet overal even licht geworden is.

Het verwijderen

Met het verwijderen van Pink Gellac heeft iedereen wisselende ervaringen. Dit is heel persoonlijk en ligt ook echt aan je nagel. Ik haal het er altijd vrij makkelijk af, maar mijn jongste bonusdochter moet altijd heel lang weken. Na 12 dagen stoot ik mijn duim en heb ik een hoek eruit (nope, ook Rubber Base maakt de nagels niet onverwoestbaar). De gellak is duidelijk makkelijker te verwijderen, ook ik merk dat. Van anderen hoor ik ook dat de Rubber Base makkelijker af te weken is, dus dat is nog een pluspunt! Na het verwijderen zien mij nagels er prima uit. Een beetje droog door het weken met de remover, maar dat is met wat olie en crème zo verholpen.

Over de Rubber Base ben ik écht heel erg enthousiast! Die gaat absoluut mijn Base Extend vervangen want de houdbaarheid is echt indrukwekkend. Mijn nagels waren, op mijn duim na, na 12 dagen nog perfect. Geen barstje, geen scheurtje. En nogmaals, met mijn slappe nagels is dat echt goed! Ik wacht met smart op een Rubber Topcoat Pink Gellac! Dan is het nóg beter!

De Pink Gellac Rubber Base is verkrijgbaar in de webshop van Pink Gellac en kost €15.

 

7 thoughts on “Pink Gellac | Rubber Base review”

 1. Dit klinkt erg fijn 👌🏽
  Ik moet dit op mijn shoplist zetten want ik herken de problemen….
  Heb ook van die zeer broze nagels….
  Waartegen niets bestand is….

  Xoxo

  1. Hi,

   Ik gebruik nu al een aantal weken de rubberbase en ik ben een fan! Enige nadeel is het eraf halen waarbij ik mijn nagels beschadig. Ik begin altijd met een frees om het grootste gedeelte eraf te halen met aansluitend een vijl. Daarna week ik het eraf, maar ik merk dat dit met de rubberbase bijna niet werkt.. welke remover gebruik jij en hoelang en op welke manier laat jij het weken? :)

 2. Zo fijn dat je hierover een review hebt geschreven, thanks! Waar ik nog benieuwd naar ben is hoe jij en je bonusdochter de nagels weken in de remover? Ik ben namelijk het type waarbij de ‘restjes’ van de nagellak niet makkelijk loslaten…
  Liefs Margo

  1. Ik week de nagels met Nail & Glue Remover van het Kruidvat. Met een grove vijl bijna de volledige kleurlaag eraf vijlen, wel er om denken dat je niet op de natuurlijke nagel komt. Vervolgens de remover op een watje en dan zo’n 20 minuten weken met folie. Als het dan nog lastig los laat zou ik bijvoorbeeld de primer weglaten (als je die gebruikt) of eens de Peel Base van Pink proberen!

  1. Hi! Ik gebruik eigenlijk nooit een primer, dit bevalt mij zelf niet zo goed omdat de gellak dan moeilijk te verwijderen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *