Beauty Nagellak

Stapel review | De 7 vergeten reviews van 2013

banner

Happy newyearrrrr! Hoe was jullie jaarwisseling? Lekker brak of super fit? Nu ik dit typ, weet ik natuurlijk (nog) niet hoe ik er deze ochtend aan toe zal zijn, maar helemaal fris en fruitig zal ik niet zijn, vrees ik. Nog een bummer, om 11 uur moet ik gewoon weer aan het werk. Aaahrg! Maar goed, over naar de orde van deze nieuwe dag. Op mijn computer heb ik een mapje ‘gepland’. Hierin staan alle foto’s van producten waarvan ik ‘ooit’ nog eens een review van wil schrijven. De producten zijn dan ongebruikt gefotografeerd, wat ik er dan daarna mee doe – testen, looks maken etc – maakt dan niet meer uit. Maar soms heb je van die reviews die je eigenlijk wél wilt schrijven, maar waar het steeds maar niet van komt… Om toch een beetje orde te scheppen in mijn ‘gepland’ mapje, vandaag 7 reviews die ik al een tijdje wilde schrijven. Wat korter en krachtiger, maar natuurlijk wel eerlijk! ;)

Treacle Moon – Warm Cinnamon Nights Bath and Shower gel

treacle moon

Deze douchegel is niet erg leuk om in het voorjaar te reviewen, gezien het een echte winterse geur is. Toen de douchegels van Treacle Moon werden gelanceerd in Nederland was ik razend enthousiast. Prachtige – Philosophy like – douchegels in een grote flacon. Deze douchegel is een Limited Edition, wat betekent dat hij niet meer heel lang verkrijgbaar is. Jammer, want ik ben echt dol op de geur!

De douchegel heeft een prettige, vrij dikke, substantie die heerlijk schuimt onder de douche (of in bad). Bijzonder qua ingrediënten is hij niet, maar persoonlijk hecht ik daar niet heel veel waarde aan. De geur is om te smullen! Kaneel vind ik er niet overdadig in terug. Mij doet deze douchegel eerder denken aan overheerlijke snoepjes (die hartjes) van Haribo. Mmmm! Als deze op is, wat vast nog wel even duurt. Haal ik zeker een nieuwe douchegel van Treacle Moon.

Treacle Moon is verkrijgbaar bij de grotere filialen van Albert Heijn of via de webshop voor €4,95 (500 ml). 

The Beauty Bakery – Whipped Sugar Scrub Lemon Vanilla Frosting

TBB Vanilla sscrub

Wat was ik blij met mijn eerste The Beauty Bakery product. Al maanden kwijlde ik bij alle fijne goodies in de webshop, maar bestelde toch nooit wat. Via een ruil kreeg ik uiteindelijk een heerlijke sugar scrub (het label op de pot is verkeerd) in de geur Lemon Vanilla Frosting. En daar slaat TBB de spijker al op zijn kop. Die geur, aaaah, zo fijn! Het is fris en tegelijkertijd zoet en romig a-la vanille. Een soort van lemon-cheesecake. Een bijzondere combi die op de één of andere manier toch super goed werkt!

De scrub is vrij compact en minder romig dan ik gewend ben van bijvoorbeeld The Body Shop. Je moet het er als het ware uitscheppen. Wanneer je dit doet gebeurt er bijna iets magisch. De scrub ‘versmelt’ als het ware met je huid door de warmte en wordt hierdoor een stuk vloeibaarder en smeerbaarder. De scrubdeeltjes zijn wat grover dan de gemiddelde (zout)scrub, je huid krijgt dus echt even een goede scrubbeurt. Niet vaker dan 1 á 2 keer per week gebruiken dus. Na de tijd ruikt mijn huid heerlijk zoet warm naar lekkere citroengebakjes, de geur blijft een tijdje subtiel hangen en mijn huid is lekker zacht. Ik ben fan!

The Beauty Bakery Sugar Scrub is verkrijgbaar in de webshop van TBB voor €8,90 (200 ml). 

Lady Speed Stick – Shower Fresh Invisible Dry

lady speedstick

Helaas ben ik gezegend met een hoop zweetklieren die behoorlijk wat overuren maken. Nare geurtjes en natte oksels zijn dus helaas vaker een regel, dan uitzondering. Wel begin ik steeds meer fijne deo’s te ontdekken en gaat het stukken beter. Eén daarvan is de Lady Speed Stick. Een van de gehypte producten uit Amerika.

De Lady Speed Stick doet gewoon goed zijn werk. Droge oksels krijg ik er helaas niet van, maar hij dringt onaangename geurtjes zeker terug! Dit komt door het stofje Aluminium Zirconium Tetrachlohohydrex Gly, wat het zweten en nare geurtjes tegen gaat. De stick is zuinig en prettig in gebruik en laat geen strepen achter op mijn kleding. Gewoon een super prettige deodorant welke ik zeker opnieuw ga bestellen.

Lady Speed Stick is helaas niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel makkelijk te bestellen via eBay. De prijzen liggen rond de €5,- incl. verzendkosten. Even goed zoeken op wereldwijd!

Maybelline – Fit Me Foundation 120

fit me foundation

Ik heb een soort haat-liefde verhouding met foundations… De juiste kleur vinden is moeilijk en het pannenkoek-effect krijg je al snel. Ik kies sneller voor BB-cream of een getinte dagcrème. Toch besloot ik foundation nog een kans te geven en ging voor de nieuwe Fit Me Foundation van Maybelline. Kleur kiezen is wat makkelijker door de nummers die Maybelline aan de foundations geeft. Serie 100 is voor de lichte huid, 200 voor de medium huid en ga zo maar door. Ik koos voor de donkerste variant van de 100-serie.

De foundation is vrij vloeibaar, wat ik zelf erg prettig vind. Ik houd niet van een dikke laag foundation, in verband met dat pannenkoek-effect, dus dat is al een pluspuntje. De kleur is ook goed en mengt zich met mijn huidskleur. De foundation brengt prettig aan en blijft goed op zijn plek zitten. Ik hoor verschillende verhalen over deze foundation, maar zelf vind ik dat hij een prettige natuurlijke dekking geeft. Voor de ultieme dekking zul je wat concealer moeten bijgebruiken. De foundation kon je hier al in actie zien en in deze post (tweede look) zie je het effect op foto. Super pretty!

Maybelline Fit Me! Foundation kost €13,99 en is verkrijgbaar bij de drogist. 

Essie – Rock Solid Basecoat

essie rock solid

De Rock Solid Basecoat kocht ik omdat ik gek werd van mijn nagels die alsmaar afbraken. De lak gebruikte ik bijna dagelijks als blanke lak of als base coat. Hij geeft je nagels een gezonde look én maakt je nagels echt sterker! Deze nagelversterkende basecoat doet gewoon wat hij belooft! De lak belooft je nagels sterker te maken binnen 7 dagen en ik kan met alle eerlijkheid zeggen, dat doet ‘ie! De lak heb ik wel vervangen toen ik Trind binnenkreeg. Deze vind ik namelijk nog net iets prettiger omdat het alles in één is en de verzorging van Trind gewoon erg prettig vind.

Essie Rock Solid Basecoat is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen voor €12,99. 

Essence – Crystal Eyeliner

essence crystal liner

Toen Essence de Crystal Eyeliner uitbracht in het vaste assortiment was ik een tikkeltje verbaasd… Ik ben dol op glitters, maar echt geschikt voor het hele jaar vind ik ze niet… Toch maakte ik gretig gebruik van de goedkope glitter eyeliners tijdens de kerst en kocht ik een gouden (Gold Rush) en zwarte (Black Star). De gouden geeft een subtiele gouden gloed met fijne glittertjes. De zwarte is bijzonder en anders dan ik verwacht had. Ik hoopte op een zwarte eyeliner met zilveren glitters, maar het is een transparante eyeliner met zwarte en enkele zilveren glitters. Ook bijzonder, maar wel wennen.

Met de zwarte had ik wel een beetje pech, helaas. Ik vrees een kleine productie-fout. Check het kwastje! Aaahrg, een dun lijntje zetten hiermee is vrijwel onmogelijk. Uiteindelijk heb ik de eyeliner eerst op papier aangebracht en later met een eyeliner kwastje een lijntje getrokken. Beide eyeliners kun je hier in twee ooglooks bewonderen. De eyeliners brengen prettig aan en blijven wonder boven wonder erg goed zitten voor budget-proof glitterliners!

De Essence Crystal Eyeliners zijn verkrijgbaar in vijf kleuren bij Kruidvat met een tweede Essence-schap en kosten €2,39 per stuk. 

Maybelline – Color Tattoo Eternal Gold

color tattoo

Ze blijven me roepen, die color tattoo’s! Elke keer als Maybelline is de aanbieding is, moet ik ‘m meenemen! Deze kocht ik in combinatie met de Fit Me Foundation bij een 1 + 1 actie. Altijd fijn! Dat ik fan ben van de color tattoo’s weten jullie inmiddels wel. Ze zijn onwijs gepigmenteerd, werken fijn en blijven super goed zitten.

De gouden Eternal Gold is iets minder gepigmenteerd dan ik gewend ben, hij is wat sheer en had van mij nog beter mogen dekken. Desalniettemin is het een prachtige tattoo die wederom goed zijn werk goed en blijft weer lekker lang op zijn plek zitten. Voor het extra gouden effect breng ik er soms nog wat ‘half baked’ van Naked 2 over heen zoals je in deze (tweede) look kunt zien. Weer een prachtige tattoo van Maybelline en zeker niet de laatste in mijn stash!

Zo, heb ik deze pareltjes toch nog even gedeeld met jullie. Dan kan ik het mapje ‘2013’ nu echt afsluiten!

handtekening

15 thoughts on “Stapel review | De 7 vergeten reviews van 2013”

  1. Lemon Vanilla Scrub….. OMG… wat lijkt me dat heerlijk zeg! Die zoete geuren trekken mij niet zo, maar dit klinkt echt fantastisch! Oh en Happy New Year :-D

  2. De Treacle Moon staat ook hier in de ‘vergeten te reviewen’ lijst….. De Ginger Morning variant hier van is ook erg lekker! Die is misschien wel iets meer voor het voorjaar maar ach, voor deze fles op is…. ;)
    Ik heb ook nog nooit iets van TBB geprobeerd, maar deze scrub lijkt me erg fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *