Home

Lily Flame | Scented Tin ‘Splash!’ & ‘Fresh Linen’

Het moge duidelijk zijn, ik ben verslaafd aan kaarsen. En dan in het bijzonder geurkaarsen. Lily Flame is by far één van mijn favoriete merken wat betreft geurkaarsen. Het merk heeft mooie blikjes met fijne, verassende en lekkere geuren. Echter gun ik mijzelf zelden zo’n fijne kaars en dus was ik extra blij dat ik cadeaubonnen van de Afslag kreeg. Drie keer raden wat ik kocht…..

Twee nieuwe geurkaarsen natuurlijk! Ik heb erg lang getwijfeld bij de enorme collectie van de scented tins, maar koos uiteindelijk voor twee kaarsen waar ik normaal iets minder snel voor zou kiezen. De geur Bathing Beauty van mijn wishlist was er helaas niet, dus ging ik voor twee andere frisse geuren. Normaal gesproken ben ik fan van zware geuren met musk, bloemen of vanille bijvoorbeeld. Maar omdat Pris daar niet zo van houdt, koos ik eens wat heel anders.

Voor wie niet bekend is met de scented tins van Lily Flame (hier vind je al mijn reviews over deze heerlijke kaarsen), hier nog kort wat informatie over dit fijne merk:

De geurkaarsen van Lily Flame zijn niet gemaakt van paraffine wax maar van natuurlijke soja was, wat ook veel gebruikt wordt voor wax melts. De kaarsen worden geheel met de hand gemaakt in het Engelse Somerset. De kaarsen worden met de hand gegoten en de toegevoegde geuren worden gemaakt van natuurlijke essentiële oliën. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische toevoegingen en heeft daarnaast een katoenen lont zonder lood. Lily Flame Scented Tins zijn daarom veilig te branden en veroorzaken geen allergische reacties, zoals waterige ogen, hoofdpijn en/of niezen. Lily Flame is de beste geurkaarsenmaker van Engeland en heeft daar ook meerdere prijzen mee gewonnen. Lily Flame raadt zelf aan om de kaars ongeveer 3 uur per keer te branden, dit om zo optimaal gebruik te maken van de brandtijd. Wanneer je de kaars erg lang brandt, blijft er veel wax aan de zijkanten zitten en deze blijft dan onbenut. Wanneer je dit doet kun je ongeveer 35 uur genieten van de geurkaars.

Fresh Linen omschrijft zichzelf als de ochtend zon en frisse lucht. Fris als net gewassen was dat net van de lijn uit de buitenlucht gehaald wordt. En ja, de geur doet zijn naam en omschrijving meer dan eer aan. De geur is als een frisse witte wasmiddel en je huis ruikt subtiel fris naar schone was wanneer je deze kaars brandt. Van mij had de geur nog iets meer aanwezig mogen zijn, want hij is soms bijna té subtiel naar mijn mening. Maar goed, dat is heel persoonlijk natuurlijk en ik denk dat velen er juist blij mee zijn dat de geur niet overheersend aanwezig is. Fris zeepachtig, subtiel en zacht. Heerlijk!

Splash! past wat geursoort betreft eigenlijk perfect bij Fresh Linen. Lily Flame omschrijft deze geur als de branding van de zee, van top tot teen fris en koel. En ook die omschrijving past perfect. De geur lijkt wat op de parfums als Cool Water en Light Blue maar dan zonder de citroenige toevoeging. Een echte frisse geur die veel lijkt op Fresh Linen maar omdat hij niet zo zeepachtig is, is hij toch nog een stuk frisser. Je zou denken dat het daardoor meer een zomergeur is, maar persoonlijk vind ik dat geuren door het hele jaar door kunnen. Een frisse, oceaanachtige geur is toch altijd lekker? Ook deze kaars is subtiel aanwezig en brandt dus niet zo in je neus als vele andere geurkaarsen.

De twee kaarsen lijken qua geursoort erg op elkaar maar verschillen vooral door de zeepachtige geur van Fresh Linen. Beide zijn erg lekker, hebben een prettige geur en gaan erg lang mee. Daarnaast vind ik de blikjes altijd leuk staan en branden ze mooi op. Lily Flame blijft het goed doen met die fijne kaarsen. Ik kan weer een tijdje vooruit!

Lily Flame Scented Tins kosten €14,95 per stuk en zijn verkrijgbaar in alle mogelijke geuren. Je koopt ze o.a. bij de Afslag op Ameland of online via Baboba

x Lisanne

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Lily Flame | Scented Tin ‘Splash!’ & ‘Fresh Linen’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge