Home

Fris je interieur op met nieuwe lampen

Al eerder schreef ik allerlei tips over hoe je op een simpele manier je interieur een boost kunt geven. Wanneer je toe bent aan vernieuwing of iets anders kun je gemakkelijk kleine dingen veranderen om je inrichting net even op te frissen. Zeker met het voorjaar in het vooruitzicht begint het bij mij altijd te kriebelen. Opruimen, veranderen, schuiven… Er zijn genoeg dingen die ik zou willen vervangen, zoals bijvoorbeeld de lampen. Vandaag zet ik de mooiste in verschillende stijlen op een rij!

De vloerlamp

De makkelijkste manier die vaak wel het meeste opvalt, is het vervangen van de vloerlamp. Dit is vaak wel de eyecatcher in huis. Wij hebben zelf al een flink aantal jaar een grijze industriële lamp naast de bank staan. Ik ben er persoonlijk wel wat op uitgekeken, maar daarentegen past het wel bij ons. Het is daarnaast ook een mooie tegenhanger met de veelal houten meubels en roze details in ons huis. De witte lamp is ook tof, vooral tegen een ander kleur muur. Zelf houd ik ook wel van minimalistisch maar dat moet wel bij je inrichting passen. In onze kleine en toch redelijke volle woonkamer zou die in het niets verdwijnen.

De hanglamp

Het vervangen van een plafond- of hanglamp doe je toch iets minder snel. Het is wat meer gedoe en het moet maar net mooi passen boven de eettafel bijvoorbeeld. Onze hanglamp is in dezelfde stijl als onze vloerlamp, wat ik eigenlijk wel mooi vindt omdat het enige eenheid creëert in ons “bij elkaar geraapte zooitje”. De roze lamp hierboven vind ik persoonlijk erg gaaf, maar boven onze grote eettafel zou die in het niet vallen denk ik. In de slaapkamer of een kantoor ofzo, lijkt het me super gaaf. Zelf vind ik meerdere lampen – in drievoud – boven de eettafel het mooist. Handig ook als je ze in lengte kunt verstellen! Ik ben zelf enorm fan van de lamp rechts.

De tafellamp

De andere lamp die je redelijk simpel kunt vervangen, is de tafellamp. Deze kun je ook meer en meer zien als accessoire en blikvanger in je interieur. Ik vind de gouden haas echt super gaaf en zou ik zo op ons bijzettafeltje naast de bank zetten. De minimalistische met de grote lamp (links) vind ik zelf ook tof. Die hebben we beiden op onze nachtkastjes staan in het koper. Tafellampen kun je overal neerzetten. Op bijzettafeltjes, dressoirs of (hoge) kasten. Het ziet er sfeervol uit én voegt net wat extra’s toe!

Welke lampen zijn jouw favoriet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *