Home Persoonlijk

Op kamers wonen, dat was toch fantastisch!

Nadat ik van de Havo kwam ging ik studeren aan de Pabo in Arnhem. Het was prima bereizen, Zutphen – Arnhem, maar toen er plotseling een kamer vrijkwam bij een klasgenoot besloot ik binnen een week: ik wilde op kamers! Er werd het nodige geregeld, de kamer werd opgeknapt en binnen een maand woonde ik ineens in Arnhem. En daar heb ik geen moment spijt van gehad! En wel hierom!

Vrijheid blijheid

Hoewel je als student op dat moment het gevoel hebt dat je ván álles moet, is het toch vooral vrijheid, blijheid. Geen ouders meer die “zeuren”, zelf bepalen wat je eet (hallo kamer-kilo’s) en vooral heel veel gezelligheid. Oh ja, en tussendoor ook nog wat studeren. Nadat ik mijn diploma haalde, verhuisde ik naar Ameland, en ook al heb ik daar geen moment spijt van gehad, ik ben heel blij dat ik juist die vrije studententijd heb meegemaakt voor ik in het gezinsleven terecht kwam.

Een studentenhuis is… een ervaring op zich

In Arnhem woonde ik aan de Rijnkade samen met nog 4 andere meiden. Het was een omgebouwd appartement met een gedeelde keuken, balkon en badkamer, met daarbij 5 slaapkamers. Gammel, tochtig, rommelig en tja… een écht studentenhuis. De afwas stond vaker wel dan niet tot aan het plafond en op de gang moest je je regelmatig een weg banen door de rotzooi die van niemand was. De Atea intercom was een pronkstuk op zich en onmisbaar voor het vele bezoek (lees: huisfeestjes) wat we kregen. De intercom was sowieso een bron van vermaak, zeker gezien onze “bijzondere” onderburen waar het bezoek regelmatig op de verkeerde deurbel drukte. Maar hey, het was vooral heel handig, dan hoefde je niet die 4 trappen naar beneden om de deur open te doen!

Weerwolven van Wakkerdam

Voorafgaand aan avondjes stappen, verzamelden we regelmatig met studiegenootjes bij ons thuis. Op stap ging je toch nooit voor 12 uur en dus hadden we tijd genoeg voor spelletjes. Weerwolven van Wakkerdam was hét spel wat we altijd speelden en het ging er vaak heftig aan toe. Je leert je studiegenoten niet beter kennen dan door een spelletje Weerwolven. Gelukkig houden mijn collega’s ook van een potje Weerwolven en dus herleef ik nog regelmatig mijn studententijd.

Liebfraumilch wijn en zelfgemaakte cocktails

Oh wat hebben we een zoete witte wijn gedronken. Als ik er nu aan denk, krijg ik de bibbers. Wijn uit een pak, voor een euro of 2 had je een liter van die bocht waar we het prima de hele avond op deden. De cocktails waren van wat betere kwaliteit, zeker na de aanschaf van een cocktailshaker en een boekje met de lekkerste recepten. De speciale cocktailavondjes met als basis goedkope Bessen en Safari waren heilig (én lekker!).

Leven op 12 vierkante meter

M’n eerste studentenkamer was een krappe 12 vierkante meter. Met een kleine inbouwkast en wastafel was dat mijn domein, de plek waar ik in principe alles had wat ik nodig had. Ik kocht de bekende hoogslaper van de Ikea om zo efficiënt mogelijk met mijn kleine studentenkamer om te gaan. De vensterbank met openklap ramen toverden we om tot bank en een uitschuiftafel bood plaats voor eters. Ideaal! M’n kleine kamertje was knus en fijn. Wat een heerlijke herinneringen heb ik er aan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *