Home

Slaapkamer make-over inspiratie en tips

Inmiddels wonen we alweer ruim acht jaar in ons huis en zijn de meeste ruimtes echt wel wat aan vernieuwing toe. Na de herinrichting van onze woonkamer, het veranderen van de babykamer naar een peuterkamer én de aankomende vernieuwing van de bijkeuken, zijn we stiekem al een beetje verder aan het kijken. Wat wordt de volgende ruimte die we gaan opfrissen? We gokken dat dit onze slaapkamer zal worden. We hebben er ooit eens een nieuw verfje tegen aan gegooid, maar eigenlijk zijn we beide niet meer echt blij met de slaapkamer zoals hij nu is. Nu is er in de ruimte die we hebben niet heel veel mogelijk en zullen we nog even moeten sparen voor we bijvoorbeeld ook daadwerkelijk een nieuw bed kunnen aanschaffen. Toch kun je met kleine aanpassingen je slaapkamer wel leuk opfrissen. Met het toevoegen van leuke accessoires en ander klein meubilair, lijkt de slaapkamer weer even helemaal als nieuw. Vandaag deel ik een aantal fijne inspiratiebeelden met je én geef ik je tips hoe je de slaapkamer een opfrisbeurt kunt geven.

Botanisch is in! Eerlijk gezegd moest ik in het begin een beetje wennen aan deze nieuwe stijl. Al dat groen en die vele planten leken op het eerste gezicht niet helemaal mijn ding. Boy, I was wrong. Ik begin steeds meer van planten te houden en dit zie je ook terug in onze inrichting. Planten in de slaapkamer kunnen de ruimte helemaal opfrissen en het net dat beetje extra geven. Veel mensen denken nog dat planten in de slaapkamer ongezond zijn, maar niets is minder waar. De aanwezigheid van enkele planten verbeteren al de luchtkwaliteit. Sommige planten kunnen zelfs de binnenlucht deels verversen en zuiveren. Het staat dus leuk én is nog goed voor je ook!

Romantische taferelen in de slaapkamer, duh! Hoewel ik zelf niet meer zo van de romantische Riviera Maison-achtige decoratie meer ben, blijf ik een sucker voor zoet roze en roosjes. In combinatie met strandachtige taferelen, een hippe en niet té zoete roze lamp en een kleurrijk schilderij vind ik het dan wel weer helemaal leuk. Een blikvanger als nachtkastje en een mooie kaars doen overigens ook altijd wonderen.

Mijn persoonlijke favoriet is wit! Wit associeer ik met rust en frisheid. Zo ben ik nog steeds onwijs blij met mijn witte dekbed van Twents Damast. Het geeft de slaapkamer een prettige en rustige uitstraling. Uiteraard moet het ‘saaie’ wit naar mijn mening wel opgepimpt worden met een aantal toffe blikvangers. Hang een aantal mooie posters op, kies voor een ‘net even anders’ lamp op je nachtkastje en zet verse gerbera’s neer. Ja, dit zou zo mijn slaapkamer kunnen zijn. <3

Met een aantal kleine aanpassingen zoals een nieuw dekbedovertrek, verse bloemen, planten, kussens ter decoratie of toffe posters heb je binnen no time een slaapkamer als nieuw. Voor welke stijl ga jij?

De dekbedovertrekken in de inspiratie foto’s zijn van Vandyck. Deze scoor je nu extra voordelig in de Vandyck sale op Aldoor.

x Lisanne

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 thought on “Slaapkamer make-over inspiratie en tips”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *