Ameland

Amelander Hotspot | De Afslag

banner

In deze nieuw rubriek zal ik zo af en toe een echte ‘Amelander Hotspot’ behandelen. Ameland heeft zo veel leuks te bieden! Behalve leuke en gezellige restaurantjes en cafeetjes zijn er ook een hoop winkels die zeker het bezoeken waard zijn! Vandaag laat ik jullie kennismaken met ‘De Afslag’ een gezellige, knusse woonwinkel in het centrum van Nes. Hier kan je niet zonder iets te kopen de winkel verlaten!

IMG_9529

De Afslag is een jong bedrijf wat in mei 2012 opgericht is door Jenny. Jenny heeft al jaren ervaring in het vak en met haar eigen woonwinkel komt haar droom uit. De Afslag is alles behalve een standaard woonwinkel. Met een persoonlijke touch, een creatieve twist en prachtige creaties maakt Jenny De Afslag een unieke winkel in zijn soort.

IMG_9508

De sfeer proef je gelijk. Bij binnenkomst volgt er een hartelijke groet van Jenny. Alles straalt warmte en gezelligheid uit. De winkel is vrij klein, maar het is zo ingericht dat alle meubels en accessoires goed tot hun recht komen zonder dat het rommelig of vol oogt. In de winkel is ruimte om rustig rond te neuzen en waar nodig helpt Jenny je met het uitzoeken of samenstellen van jouw meubels en accessoires.

kussen_siranistapelDe Afslag heeft een uitgebreid aanbod. Je kunt er terecht voor bankstellen, fauteuils, wandkasten, dressoirs en bureaus. Maar, ook voor  kleine snuusterijen als kaarsen, kussens, vazen en (kerst/winter)-accessoires ben je bij De Afslag aan het juiste adres. Nieuw zijn de geurkaarsen van het Engelse merk Lily Flame. Een absolute musthave! Jenny werkt nauw samen met verschillende leveranciers, waardoor het assortiment nog breder is dan dat er vertoont wordt in de winkel. In de winkel ligt een ruim aanbod aan voorbeeldboeken, maar ook op de site van De Afslag kun je het ruime assortiment bewonderen.

IMG_9523

Nu hoor ik je denken: ‘Een woonwinkel op Ameland? Dat kan toch helemaal niet uit?!’ Het leuke is dat Jenny klanten heeft uit het gehele land! Dit komt mede doordat de ‘grotere objecten’ gewoon worden thuisbezorgd, in de Noordelijke provincies zelfs geheel kosteloos. ‘Veel toeristen komen gewoon even neuzen,’ vertelt Jenny ‘en lopen dan tegen hét bankstel aan. Eigenlijk waren ze niet van plan iets te kopen, maar uiteindelijk gaan ze toch blij terug naar huis, waar hun nieuwe bankstel lekker makkelijk thuis bezorgd wordt!’

drieluik

IMG_9509

Wat gelijk opvalt in de winkel is het gebruik van fotografie. De hele achterwand beslaat een prachtige foto van Amelander fotograaf Jantina Scheltema, wie werkelijk de prachtigste foto’s maakt. Deze foto is echt de eyecatcher van De Afslag en vele soortgelijke foto’s zijn verwerkt in producten en ansichtkaarten. De samenwerking tussen Jenny en Jantina is een bewuste keuze. Jenny vertelt dat ze niet gelooft in concurrentie en dat juist de Amelander bedrijven met elkaar moeten samenwerken om elkaar op die manier te versterken. Een mooie gedachtegang, vind ik zelf. Jenny zit dan ook boordevol ideeën waarvan ik echt hoop dat ze op den duur werkelijkheid zullen worden.

20130618_150829

Jenny heeft in korte tijd met haar winkel naam gemaakt op het eiland. En dat is niet voor niets! Haar prachtige aanbod, oog voor detail, mooie aankleding en persoonlijke benadering zorgen er voor dat het gewoon heel prettig winkelen is bij De Afslag. Onderstaand nog een kleine sfeerimpressie van de winkel, en dan houd ik echt op met praten over De Afslag. Dat ik fan ben, hoef ik jullie niet meer te vertellen geloof ik.

Vergeet niet de instellingen op 1080p (HD) te zetten voor de mooiste kwaliteit! Kun je de video niet bekijken, klik dan hier

logo + foto

Breng je eens een bezoek aan Ameland, sla dan vooral De Afslag niet over voor een leuke woon accessoire, prachtige (geur)kaars of misschien wel het bankstel of dressoir van je dromen. De Afslag vind je in het centrum van Nes op de Reeweg 34. Nieuwsgierig geworden? Dan kun je ook lekker neuzen op de website, welke zelfs al een genot is om te bezoeken!

handtekening

Foto’s gemaakt door Priscilla

9 thoughts on “Amelander Hotspot | De Afslag”

  1. Jaaa ik ben gek op deze winkel. <3 Kom er graag als ik op Ameland ben. Leuk als je dit vaker doet met allerlei hotspots, misschien ontdek ik nog iets nieuws na 27 jaar trouwe bezoekjes op Ameland. ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *