Home Lifestyle

We Love The Planet | Coconut Candle ‘Darjeeling Delight’ & Diffuser ‘Warm Winter’ + Kortingscode!

Het is herfst! De dagen worden korter, de avonden donkerder en dus mogen de kaarsjes weer aan. Goed, naar mijn mening kunnen kaarsen altijd, maar geurkaarsen en diffusers associëren we toch vaak met het najaar en de komende wintermaanden. Van Bewust Puur! kreeg ik twee producten opgestuurd van het merk We Love The Planet. Dit merk kende ik nog niet, dus was ik extra nieuwsgierig!

Bewust Puur!

De producten komen uit de webshop van Bewust Puur! Zoals de naam al zegt is dit een winkel met uitsluitend ‘pure’ of ‘zo puur mogelijke’ producten. Bewust Puur! is een winkel voor elk budget en voor iedereen die bewustere keuzes wil maken. Het is niet een winkel voor de fanatieke groen aanhangers, maar echt voor mensen die niet overwegend biologische, duurzame of natuurlijke producten kopen, maar wel steeds vaker een duurzaam, biologisch of natuurlijk alternatief overwegen en zo nu en dan iets uitproberen.

‘Wij willen een winkel zijn, waar je kunt shoppen zonder dat je op de achterkant van de verpakking hoeft te kijken wat er in is verwerkt of hoe het is gemaakt. Van alles wat we aanbieden weten we dat het zo puur mogelijk is. Ons doel is om mensen alternatieven aan te bieden zodat ze een bewuste keuze kunnen maken in hun aankopen.’ (BewustPuur.nl)

De webshop verkoopt producten van heel veel verschillende bewuste en natuurlijke merken zoals Benecos, Lavera, Loveli, Humprey’s Corner en Mad Hippie. Je kunt er terecht voor verzorging, make-up, interieur, boeken en zelfs voor voeding.

We Love The Planet

We Love The Planet is een merk wat ontstaan is uit liefde voor de planeet. Het merk verkoopt natuurlijke deodorant, diffusers en geurkaarsen. Alle ingrediënten zijn gecertificeerd en worden keer op keer met zorg uitgezocht, elke productie wordt er gekeken naar de beste natuurlijke producten. Elk exemplaar zal hierdoor ook nooit precies hetzelfde zijn, puur natuur! De unieke geuren worden in Azië samengesteld en zijn vrij van chemische bestanddelen. De natuurlijke sojawas wordt zorgvuldig met de hand in de Thaise kokosnoten geschonken.

Leuk detail is dat de producten herbruikbaar zijn wanneer ze op zijn. Zo kun je de lege kokosnoot natuurlijk hergebruiken en in het flesje van de diffuser kun je bijvoorbeeld bloemetjes zetten. We Love The Planet stimuleert recyclen!

De Kokosnoot Geurkaarsen bestaan uit 100% sojawas en zijn 100% natuurlijk. Sojawaskaarsen branden schoner en langer dan gewone kaarsen, gemiddeld twee keer zo lang. De sojawas, bestaande uit sojabonen, is een jaarlijks vernieuwde grondstof die biologisch afbreekbaar, vrij van chemicaliën en milieuvriendelijk is. Het is zo zacht, dat je het zelfs als massageolie kunt gebruiken als het warm is. Alle BsaB sojawas is afkomstig van hernieuwbare bronnen en gecertificeerd. 

Het design van de kaars past naar mijn mening perfect bij de filosofie van dit merk. Er wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke producten, dus zelfs het omhulsel van de kaars is puur natuur. De kaars zit in een halve kokosnoot die je perfect neer kan zetten in een ander stukje kokosnoot. Het “standaardje” zit met opzet niet vast zodat je de halve kokosnoot ook bijvoorbeeld in het water kan laten drijven. Deze kaars kan zowel binnen als buiten gebrand worden en staat dus ook super leuk in het zwembad, de vijver of in de tuin.

De Kokosnoot kaars van We Love The Planet komt in vijf verschillende geuren waarvan ik de geur Darjeeling Delight ontving. Darjeeling is een theesoort met een karakteristiek aroma: fruitig, kruidig, en een klein beetje zurig wrang (door de natuurlijke aanwezigheid van tannine). De thee vind ik ook echt wat “thee-achtig” ruiken en persoonlijk vind ik het heel lekker. Het is een frisse geur, het kruidige vind ik er niet perse in terug maar het “zurige” wel. Dit laatste klinkt misschien wat vreemd, maar ik bedoel een friszure geur als in citrus of limoen. De kaars geurt subtiel en heeft geen nare overheersende geur. Perfect als je het mij vraagt.

De Kokosnoot kaarsen hebben een brandtijd van 40 – 45 uur. Hierbij is het belangrijk dat je de kaars de eerste keer zo’n 2 a 3 uur brandt om een zo optimaal gebruik te maken van de was. Dit heb ik gedaan, maar toch ontstaat er in de kaars wel een lichte “tunnel”. Geadviseerd wordt om de kaars dan wat te kantelen tijdens het branden, om ook de was aan de randen te benutten.

Een heerlijke kaars, prettige manier van branden, de geur is lekker en het design vind ik helemaal top. Een absolute aanrader als je het mij vraagt. Ik ben zeker benieuwd naar de andere geuren!

De We Love The Planet Kokosnoot Kaars in Darjeeling Delight kost €13,95 en is te koop bij Bewust Puur. Scroll verder voor een kortingscode! 

De diffusers van We Love The Planet zorgen voor een heerlijke geur en een aangename sfeer in huis. De diffuser bevat 100% essentiële oliën (zonder enige kunstmatige toevoegingen of verdunners). De houten geurstokjes van zijn van gewassen en gedroogd riet, genaamd Sida Rhombifolia Linn. Deze worden met de hand geplukt, groeien in het wild om de fabriek heen en tasten zo het ecosysteem niet aan. Door de etherische oliën gaat onze diffuser minimaal 2x zo lang mee als andere diffusers. De gemiddelde gebruiksduur bij de 50ml diffuser ligt tussen de 8 – 12 weken bij normaal gebruik. (2-3 stokjes)

Ik ben dol op diffusers maar ik vind het altijd zo’n zonde dat ze toch best wel heel snel opgaan. Het formaat van dit flesje – 50 ml. – vond ik dan ook stiekem wel wat klein, die is zo op, dacht ik. Maar niets is minder waar. Het flesje staat nu ruim een week en ik heb het idee dat er nog net zo veel in zit als toen ik ‘m ontving. Ik denk dat deze écht zuiniger is dan de gemiddelde diffuser. Nice!

Warm Winter is een geur die helemaal aan mij besteed is. Zwaar, kruidig en lekker winters. Met kruidnagel, elemi olie, gember, sandelhout, kaneel en sinaasappel creëer je dé perfecte winterse geur in huis. Echt heel erg lekker en zelfs Pris is fan! Love it!

De stokjes zijn ook echt anders dan wat je van een normale geur diffuser gewend bent. De takjes “vullen” zich gedurende de dag langzaam met de olie en geven een heerlijke geur af. Geadviseerd wordt om 2 of 3 stokjes te gebruiken en deze te vervangen wanneer ze niet meer geuren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij het openen van het flesje de geur vrij heftig vond. Zonder stokjes verspreidde dit flesje al een flinke geur in huis. Uiteindelijk heb ik in het dopje wat op het flesje zat, gaatjes gemaakt en daar drie stokjes door gestoken. Dit was perfect! De overheersende geur was verdwenen en de stokjes verspreidden de overheerlijke winterse geur.

De diffusers komen in verschillende geuren en maten. De 50 ml. diffusers kosten €26,- en koop je hier

De producten van We Love The Planet hebben mij, zoals je waarschijnlijk wel verwacht had, positief verrast. De filosofie erachter is top, de uitwerking ervan super goed en de geuren zijn heerlijk. Ik vind het leuk dat ik twee totaal verschillende geuren heb ontvangen. Een frisse en een zware kruidige geur. Ik ben er dan ook van overtuigd dat We Love The Planet geuren verkoopt voor iedereen.

Kortingscode! 

Bewust Puur verkoopt veel producten van We Love The Planet maar je kunt er dus terecht voor allerlei leuks én verantwoords. Ik raad je aan om eens een kijkje te nemen en iets leuks voor jezelf (of iemand anders) uit te zoeken. Met de kortingscode Lisanne15 krijg je 15% korting op alle producten in de shop (m.u.v. boeken en reeds afgeprijsde producten). De code is geldig t/m 15 november 2017.

x Lisanne 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

1 thought on “We Love The Planet | Coconut Candle ‘Darjeeling Delight’ & Diffuser ‘Warm Winter’ + Kortingscode!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *