Parfum

Mijn favoriete parfums voor dit najaar

Ooooh, wat houd ik van parfum! Ik kan zo blij worden van een heerlijk luchtje, een passende geur bij een gelegenheid, het seizoen, je gevoel of emotie. Geur voegt wat toe, versterkt je persoonlijkheid en kan zelfs je zelfvertrouwen een boost geven. Vandaag laat ik je mijn favoriete geuren zien die overigens perfect zijn voor het najaar en de komende winter. 

The Body Shop – White Musk Libertine

❤︎ Topnoten: Grapefruitbloesem, turks fruit, muskus
❤︎ Hartnoten: Baby-orchidee, tiare-bloem, muskus
❤︎ Basisnoten: Slagroom, amberachtig hout, muskus

Een heerlijke musk geur die tegelijkertijd zoetbloemig is door de toevoeging van fruitige en “romige” geurnoten. Helaas is deze geur niet meer verkrijgbaar maar gelukkig heb ik er nog een eau de parfum én een body mist van staan.

Thierry Mugler – Angel

❤︎ Topnoten: Bergamot, jasmijn, kassieboom, kokosnoot, mandarijn, meloen en suikerspin.
❤︎ 
Hartnoten: Aalbessen, abrikoos, bramen, honing, jasmijn, lelietje-van-dalen, orchidee, perzik, pruim en roos.
❤︎ 
Basisnoten: Amber, karamel, muskus, patchouli, pure chocolade, tonkaboon en vanille.

Een geur vol “olfactorische” emoties. Dit ligt boven in de neusholte. Hiermee neemt men alle geuren waar en in combinatie met het smaakzintuig op de tong alle smaken. Geur van suikerspin, chocolade en praliné. Een gourmand (zoete, eetbare ingrediënten) parfum.

Narciso Rodriquez 

❤︎ Topnoten: Perzik, oranjebloesem en roos.
❤︎ 
Hartnoten: Amber, vanille en muskus.
❤︎ 
Basisnoten: Patchouli, vetiver en sandelhout.

Al jaren mijn favoriete parfum, al heeft heeft deze de laatste tijd wel wat concurrentie gekregen van de twee te nog noemen parfums hieronder. De combinatie van muskus met honing, sinaasappel, vanille, amber, vetiver en hout blijft een betoverend geheel. Een heerlijke zware en tegelijkertijd fruitige geur.

Thierry Mugler – Alien

❤︎ Topnoten: Jasmijn, mandarijn en oranjebloesem.
❤︎ 
Hartnoten: Houtachtige noten, cashemeran.
❤︎ 
Basisnoten: Amber en vanille.

Een parfum die al tijden op mijn wishlist stond en welke ik vorig jaar Kerst van mijn ouders cadeau kreeg. Zó lekker! Wederom een zwaar parfum (tja, daar houd ik nou eenmaal van) met – wederom – een vleugje vanille. Houtachtig, again, maar door de jasmijn en amber ook mysterieus, kruidig en bijna een tikkeltje bloemig.

Dior – Dior Addict

❤︎ Topnoten: Bramen en mandarijnblad.
❤︎ Hartnoten: Jasmijn, koningin van de nacht, oranjebloesem en roos.
❤︎ Basisnoten: Sandelhout, tonkaboon en vanille.

Een wat zoeter parfum dan zijn voorgangers maar tegelijkertijd ook kruidig en zwaar. Voor de verandering eens geen musk, maar wel sandelhout, oranjebloem en natuurlijk vanille. Dit parfum kreeg ik voor mijn verjaardag vorige maand en hij verslaat bijna mijn geliefde Narciso. Ik heb al veel complimentjes gekregen wanneer ik deze geur droeg en zelf ben ik er ook echt helemaal weg van. Ook blijft hij de hele dag goed hangen, love it!

Zoals je ziet houd ik van zware en kruidige parfums. Geurnoten die je in mijn parfums veel terugziet zijn toch muskus, vanille en oranjebloesem. Zware parfums zijn naar mijn mening perfect voor het najaar en de winter. Ben je normaal niet zo van de zwaardere parfums, dan is dit het ideale seizoen om toch misschien eens wat anders te proberen!

x Lisanne 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 thought on “Mijn favoriete parfums voor dit najaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *