Home Lifestyle

Ken jij deze poetshacks al?

Toegegeven, ik ben best een poetsmiep. Ik zou héél prima een gelukkige huisvrouw kunnen zijn, maar hey, ik moest zo nodig fulltime werken. Zeker tijdens die maandelijkse periode komt er een soort opruim- en poetswoede naar boven waar ik dan eigenlijk gewoon geen tijd voor heb. Daarom zijn snelle en effectieve poetshacks áltijd fijn!

De douchecabine weer als nieuw

Op de glazen douchedeur zitten vaak onder de zeepresten. Onlangs ontdekte ik een super makkelijke en handige hack: droogtrommeldoekjes. Door deze doekjes worden zeepresten zacht waardoor je za gemakkelijk van het glas afveegt. Maak het broekje een beetje nat en je poetst zo je douchecabine weer schoon!

Daarnaast is er ook nog een super handige hack voor kalkaanslag in de douche. Zeker wanneer het water zeer kalkhoudend is, kan dit voor nare vlekken zorgen. En zeg nou zeg, dat is toch zonde als je zo’n prachtige douchecabine hebt. WC Eend én een stevige borstel doen wonderen. Wel even goed luchten daarna!

De wonderspons

Ken je die witte sponsen die ze bij de meeste huishoudwinkels en supermarkten verkopen? Ze zijn geweldig en fascinerend. Ik vind ze vooral ideaal voor die semi houten keukenkastjes, m’n Besta tv-meubel en de eetkamerstoelen. Deze zijn allemaal wit en op de één of andere manier krijg je vegen er met een doek en allesreiniger er echt niet van af. De wonderspons maak je een beetje vochtig en vervolgens alles schoonpoetsen. Je zult versteld staan over het vuil wat van je meubels en kastjes afkomt. Ik moet nodig onze stoelen ook weer doen…

Ik schreef al eens eerder over schoonmaak hacks. Die vind je hier

Vette vingerafdrukken? Gum ze uit! 

Deze goedkope en snelle oplossing heeft iedereen in huis, al denk je er vaak niet aan. Iets wat ik persoonlijk erg vervelend vind, zijn vette vingerafdrukken op beeldschermen, glazen of op de ramen. Je kan aan de poets met een doekje óf je gebruikt een gum om de afdrukken letterlijk uit te gummen. Super handig én snel! Denk er wel om dat je voorzichtig te werk gaat bij kwetsbare beeldschermen!

Het toilet grondig schoonmaken

Nou niet het meest favoriete klusje, het toilet… Zeker wanneer het huis hier vol is met kinderen, is het iets wat vaker en grondiger moet. En eerlijk is eerlijk, je kunt niet altijd volstaan met een borstel door het toilet en een doekje over de rand. Wil je de wc even grondig boenen en schoonmaken, gebruik dan de wondermiddeltjes bakpoeder en schoonmaak azijn. Pak een beetje bakpoeder en een kopje azijn en meng deze twee twee goed door elkaar. Dit goedje gooi je in het toilet en laat je zo’n 15 minuten inwerken. Je zult zien dat het flink bruist en daarna kun je het toilet zo doorspoelen. Het vuil spoelt zo mee!

Dierenhaar

Met een huis vol dieren (én mensen) blijft het hier een struggle, dierenhaar! Ik ben er redelijk alert op, ik vind het vreselijk om op de bank te zitten en vervolgens onder de kattenharen te zitten. We stofzuigen redelijk vaak en tussendoor pak ik de kruimeldief erbij. Wil je snel alleen haren van kussens, meubels of zelfs kleding verwijderen? Pak dan een zeem of de gladde kant van een schuursponsje. Je kunt het een beetje vochtig maken, maar in principe hoeft dat niet eens. Veeg met de zeem of spons over de stof en het pakt alle haren op. Super handig!

Wat is jouw ultieme schoonmaak hack?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *