Persoonlijk Reizen

We hebben vakantie geboekt! We gaan kamperen!

Waar andere mensen het liefst luxe opzoeken tijdens hun vakantie, houden wij het het liefst simpel. Natuurlijk, ook wij houden van comfort maar dat hoeft voor ons niet perse in een resort of hotel te zijn. Al een aantal jaar hebben we de wens om zelf een tent te kopen. We houden van de natuur, de kleine dingen en het gemoedelijke van een camping. En dit jaar gaan we dat eindelijk doen!

Kampeerwens

Vroeger ging ik regelmatig met mijn opa en oma kamperen. Ik heb heerlijke herinneringen aan slapen in de tent, met je blote voeten over het natte gras in de ochtend (ja, écht) en het kneuterige van samenzijn en contact met andere kampeerders. Als we met mijn ouders op vakantie gingen, sliepen we meestal in een stacaravan. Ook de voordelen van een camping, maar dan met iets meer comfort. Een aantal jaar geleden leenden we  een tent van vrienden voor een korte familie vakantie in Drenthe. We hadden bijna de hele week regen, maar we hebben zo genoten! En daar ontstond dan ook echt onze wens om een eigen tent aan te schaffen.

Tent shoppen!

We hebben nog een spullen van ons vorige kampeeruitje, maar een aantal dingen moeten we nieuw kopen. Een tent willen we eigenlijk niet tweedehands kopen en we zijn verliefd geworden op een prachtige 6-persoonstent. De inrichting is belangrijk, maar verder willen we ook goede verlichting voor zowel binnen als buiten. Voor de buitenlampen willen we solarlampjes kopen en een aantal “leuke” items zoals lampionnetjes. We hopen op goed weer zodat we lekker lang buiten kunnen zitten. Goede buitenlampen zijn dus geen overbodige luxe bij een wijntje en een goed boek in de avond. ;) Verder hebben we van mijn lieve opa en oma een aantal spullen gekregen die zij niet meer gebruiken, zoals een skottelbraai, een extra tentje, koelboxen etc. Suuuuuuper lief!

Belgische Ardennen

Vorig jaar zijn we op vakantie geweest naar België en dit jaar hebben we weer voor ons kleine buurlandje gekozen. Het is niet te lang rijden, het is een mooi land en daarnaast waan je je toch echt een beetje in het buitenland. Dit maal gaan we twee weken en hebben we een prachtige camping gevonden aan de oever van een rivier in de Belgische Ardennen. Het is een kleine camping waarvan we denken dat die helemaal bij ons past. De natuur is prachtig, de camping staat goed aangeschreven en er zijn maar 40 plekken. Klein en gemoedelijk dus. We hebben er zo veel zin in!

De komende maanden gaan we langzaam alles verzamelen wat we nodig hebben voor onze kampeervakantie. Oriënteren, shoppen en natuurlijk een keertje proefkamperen. Ik kan er nu al enorm naar uitkijken, de voorpret alleen is al super leuk!

 

2 thoughts on “We hebben vakantie geboekt! We gaan kamperen!”

 1. Zo leuk.
  Hier is een speciale kampeer winkel die super mooie tenten verkoopt.
  Ik zou ooit willen kamperen zomers.
  De tent en spullen waren aangeschaft.
  Maar helaas nooit gebruikt.
  Het komt er misschien nooit meer van.
  Had het afgelopen jaar qau gezondheid een heleboel meegemaakt.
  Succes met het aanschaffen van een tent etc…..

  Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *