Persoonlijk

De voordelen van wonen op een Waddeneiland

Ameland is mijn thuis, een plek waar ik heel graag woon en werk, inmiddels alweer meer dan 10 jaar. Al een aantal keer schreef ik blogs over het mooie eiland. Over dingen die mensen vragen wanneer ze horen dat je op Ameland woont en over de dingen die ik soms best een beetje mis, sinds ik hier woon. Maar, wonen op een Waddeneiland brengt vooral heel veel voordelen met zich mee. Zo veel zelfs, dat ik hier echt niet meer weg wil. De voordelen van het wonen op een Waddeneiland deel ik vandaag met jullie!

Lekker rustig

Oké, helemaal waar is dat niet. Want in het (hoog)seizoen is het zeker niet rustig. Maar rustig kun je natuurlijk op verschillende manieren opvatten. Het feit dat het super druk is in de zomer, betekent niet dat het niet rustig wonen is op Ameland. Ameland geeft me een gevoel van rust, van veiligheid en geborgenheid. Daarnaast is er weinig criminaliteit op Ameland. Ik denk dat onze kinderen niet mooier op kunnen groeien dan op deze mooie plek. Opvallend is wel dat Friesland, alsmede Ameland, veruit de meeste woningbranden had in 2017. Om je inboedel te beschermen is het altijd verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Ook al is de kans klein dat er iets gebeurt, wij waren maar wat blij met onze verzekering toen we lekkage hadden in de keuken. ;) Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Alles is dichtbij

Het vervoer wat ik het meest gebruik is de benenwagen of fiets. We wonen in het centrum van Nes en eigenlijk is alles op loop- of fietsafstand. Binnen 5 minuten ben ik op mijn werk, in het dorp, in de supermarkt of zit ik op een terrasje. 10 minuten en ik ben op het strand of in het bos. Vrienden die op het eiland wonen, wonen lekker dichtbij en je loopt makkelijk een bij elkaar binnen. Ameland is niet zo klein dat ik er claustrofobisch van wordt, maar wat mij betreft precies goed!

De natuur

Wij zijn dol op buiten zijn en zodra het weer het toelaat zijn we de hele dag buiten te vinden. Zoals ik net al zei zijn we binnen no-time in het bos of op het strand. Dat doen we dan ook regelmatig. Lekker even een een blokje om, uitwaaien of honden en peuter uitlaten op het strand. Op de fiets naar het Oerd, even bootjes kijken op de dijk, picknicken in de duinen. I love it!

De feestjes in de zomer

In de zomer heeft Ameland héél veel fijne feestjes en festivals. En hoewel ik het tijdperk “tot diep in de nacht doorfeesten” een klein beetje achter me heb gelaten, ben ik wel dol op al die gezellige weekendjes die Ameland biedt in de zomer. Straattheater tijdens het Roggefeest, muziek tijdens Horizontour en keihard genieten tijdens mijn favoriete weekend; Madnes.

Via via is (bijna) alles te regelen

Ja het is ons kent ont, maar dat is in een dorp natuurlijk niet anders. En weet je? Dat heeft enorm veel voordelen. Ik vind het een prettige, hechte gemeenschap waarin iedereen elkaar helpt waar nodig. Wanneer je iets nodig hebt of zoekt, zijn er vaak genoeg mensen die je hierbij kunnen helpen. Onderling wordt er van alles geregeld voor elkaar. Een voorbeeld is onze babykamer die met een klein budget ingericht moest worden. Via via kochten we voor een klein prijsje een ledikantje en ook een groot deel van onze babyuitzet kregen of kochten we via via. Handig!

Dit zijn nog maar een paar voordelen, ik kan er zo nog veel meer opnoemen, maar wie weet bewaar ik dat voor een deel twee. Voor nu ben ik wel benieuwd. Zou jij op een eiland kunnen wonen? Of, als je er al woont, wat vind jij het grootste voordeel?

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “De voordelen van wonen op een Waddeneiland”

  1. Ik zou serieus gelukkig zijn op 1 van de eilanden okay mis je ook dingen, het is meer dat het qua woning en werk echt lastig te realiseren is want anders zat ik er al 😁❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *