Lifestyle

Tijd voor vakantiegeld!

Mei is vakantiegeld tijd! Eind mei is het altijd een aangename verassing wat er op de bank gestort wordt en zo’n financieel extraatje is hier altijd meer dan welkom. De manier waarop mensen hun vakantiegeld uitgeven (of niet uitgeven) is per persoon natuurlijk heel verschillend. In dit blog geef ik een aantal tips en vertel ik wat wij dit jaar met ons vakantiegeld van plan zijn. 

Op vakantie!

Uit onderzoek van Moneyou blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders het vakantiegeld besteedt aan een zomervakantie. Natuurlijk heet dit extraatje per maand niet voor niets ‘vakantiegeld’. Elke maand zet je 8% van je loon automatisch opzij zodat je in het voorjaar een leuk zakcentje hebt om een vakantie te boeken. In mei en juni worden dan ook massaal vakanties geboekt. En dat is ook precies wat wij dit jaar gaan doen. We hebben heerlijk een weekje weg geboekt naar de Eifel met het hele gezin. In de zomer is de enige mogelijkheid om met zijn zessen weg te gaan, dus daar gaan we fijn even van genieten.

Dagjes uit.

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om op vakantie te gaan, kun je natuurlijk ook leuke dagjes weg plannen. Vanuit huis uitstapjes maken naar een pretpark, de dierentuin, een leuk zwembad of een speeltuin. Dit deden wij vaak in de vakantie omdat we lang niet echt op vakantie konden en dus kozen voor leuke dagjes weg. En wanneer je Dagje-Uit zegels spaart bij de Jumbo, is dat nog extra voordelig ook!

Je huis opknappen of restylen.

Wanneer je niet op vakantie wilt, kan of wanneer je nog wat geld over hebt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je vakantiegeld te besteden aan het opknappen van je huis of kamer. Een nieuw likje verf, nieuwe meubels of compleet andere accessoires… Zo’n leuk extraatje is natuurlijk ook zeer geschikt voor andere doeleinden dan een vakantie of een dagje uit. Jezelf trakteren op iets leuks is altijd een goed idee!

Winkelen! 

Waar wij regelmatig ons vakantiegeld aan besteedden, is kleding. En nog steeds is dit extraatje een welkome aanvulling op de kinderbijslag en kopen we er nieuwe kleding, zwemkleding of schoenen van voor zowel de kinderen als onszelf. Een dagje ongegeneerd shoppen omdat er ineens wat meer op de bankrekening staat, kan heerlijk zijn. En voor ons is het een lange tijd een fijne mogelijkheid geweest om de kledingkasten te vullen.

Sparen.

Uiteraard hoef je je vakantiegeld niet gelijk uit te geven. Het is moeilijk, I know. Natuurlijk is het een goed idee om het vakantiegeld opzij te zetten voor eventuele onverwachte kosten, rekeningen of als buffer om te sparen voor iets groters. Het vakantiegeld is natuurlijk afhankelijk van je salaris en dus voor iedereen verschillend. De één kan er meteen een leuke aankoop van doen of vakantie van boeken, de ander moet nog even doorsparen. Eén ding is zeker, het is in ieder geval een leuk extraatje.

x Lisanne

Waar geef jij je vakantiegeld aan uit?

4 thoughts on “Tijd voor vakantiegeld!”

  1. Wij hebben met het vakantiegeld ook wel eens gewoon de rekeningen betaald of bijv de auto die kapot was gegaan. Maar meestal sparen we een deel ervan en het andere deel gaat naar vakantie of zomerkleding ofzo..

  2. Ik zet mijn vakantiegeld wel gewoon opzij voor de vakantie zelf, haha. Alleen als ik echt iets nodig heb wat ik anders niet kan betalen of iets dergelijks wil ik het nog wel uitgeven, maar dat komt gelukkig zelden voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *