Lifestyle

Tips om makkelijk en snel geld te besparen

Geld besparen, dat willen we allemaal wel toch? Nu moet ik heel eerlijk zijn dat ik niet eigenlijk niet de aangewezen persoon ben om jullie daarin van tips te voorzien. Ik ben liever lui dan moe, ben geboren met een gat in mijn hand en maak vaak beslissingen met mijn gevoel in plaats van mijn verstand. Het volwassenleventje inclusief vier dure kinderen vraagt alleen soms wel om wat meer discipline als het gaat om geld. Maar, zoals ik al zei… Ik ben liever lui dan moe en het moet vooral niet te moeilijk zijn allemaal. Daarom deel ik vandaag voor iedereen die net zo is als ik, een paar kleine tips om makkelijk én snel geld te besparen!

Kortingscode’s

Schermafbeelding 2016-08-13 om 16.15.38

Voordat ik een bestelling plaats bij een webshop check ik altijd even of er ook kortingscodes beschikbaar zijn. Dit doe ik voornamelijk via Google, maar ik moet zeggen dat ik vaak tegen verlopen of neppe codes aanloop. Ik ben er wel wat handiger in geworden, maar de cookies die je webbrowser opslaat maken het niet altijd makkelijker. Vele sites spelen daarop in, met als resultaat dat je niet altijd vindt wat je zoekt. Er zijn veel sites met een actueel aanbod van kortingscodes die meestal werken. Ik doe nooit een bestelling voor ik check of ik het nog net even goedkoper krijgen kan.

Scoupy

Je bent een cheapskate of je bent het niet… Scoupy, ik zweer erbij! Voor ik boodschappen doe check ik altijd even of er een leuke cashback actie is bij Scoupy. Dit kan zeer makkelijk met de app die je op je telefoon kunt installeren. In de app staan bepaalde producten die gratis of voor veel korting te krijgen zijn. Je koopt het product, maakt een foto van de bon, dient deze in via de app en binnen één dag staat het betaalde bedrag weer terug op je rekening. Katching!

Zoek of je het goedkoper kunt krijgen

Deze tip klinkt misschien een beetje vreemd en gaat niet altijd op, maar is wel de moeite waard. Tegenwoordig zijn er veel webwinkels die producten verkopen die je zelf veel goedkoper krijgen kunt. De (web)winkels met leuke waterflessen, kettinkjes, accessoires en zelfs kinderkleding schieten uit de grond. Een kijkje in hun collectie leert mij regelmatig dat zij hun aanbod regelrecht van Chinese shops als AliExpress halen. Dit geldt uiteraard niet voor de vele fake-producten die aangeboden worden op de site. Maar neem nou de vele webshops die bijvoorbeeld telefoonhoesjes verkopen. Voor een telefoonhoesje betaal je regelmatig zo’n €10,- terwijl je exact (ja, echt exact) hetzelfde hoesje voor €0,90 op eBay of AliExpress kunt krijgen. Het enige nadeel is dat je dan wel wat langer moet wachten voor het binnen is.

Overige tips

  • Check je verzekeringen! We gaan richting het eind van het jaar en dus is het tijd om weer even kritisch naar bijvoorbeeld je zorgverzekering te kijken. Check goede deals, maar kijk altijd kritisch. Ook naar andere verzekeringen. Ga op zoek naar de goedkoopste begrafenisverzekering en vergelijk verschillende aanbieders.
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de webshop. Meestal krijg je direct €5 of €10 korting. Uitschrijven kan daarna wel weer, toch?
  • Check de folders. Oudbollig? Nope, slim! Regelmatig profiteren we van 1 + 1 acties op luiers, douchegel en andere benodigdheden.
  • Doe één keer per week boodschappen. Echt, je voorkomt een hoop impulsieve en slechte aankopen. En dus: goedkoper.

 Met deze tips bespaar ik regelmatig een aantal euro’s wat bij elkaar opgeteld altijd een leuk extraatje is. En dat willen we allemaal wel, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *