Beauty

Phillippe by Almada | Face Cream, Zeep & Body Milk

blogbanner-4

Leuk! Sinds kort is er weer een nieuw cosmetica merk op de Nederlandse markt! Philippe by Almada is een Portugees merk welke sinds kort verkrijgbaar is bij Drogistplein. De lijn bestaat uit een gezichtscrème, handzeep en body milk. Deze producten zijn zo uniek omdat er gebruik is gemaakt van ezelinnenmelk. Het is Cleopatra’s ultieme beautygeheim; ezelinenmelk! Dat moest ik natuurlijk uitproberen! 

IMG_7155

Maar wat is er nou zo bijzonder aan Ezelinnenmelk?

Ezellinnenmelk is een edel en zeldzaam product en heeft een hoog proteïnegehalte. Ezelmelk is namelijk rijk aan vitamine A, B1, B2, C, D, E en mineralen zoals melkeiwitten, shea, vitaminen, mineralen, calcium en bevat essentiële voedingsstoffen. De melk draagt bij aan het herstellen en vernieuwen van eigenschappen van de huid. Daarom is ezelmelk goed voor vele huidproblemen zoals psoraisis, eczeem en ook voor een droge of geïrriteerde huid. Naast de krachtige werking van ezelmelk heeft het ook een anti-verouderings werking. De producten zorgen namelijk voor een hogere elasticiteit en kracht die leiden tot een jonger uitziende en gezondere huid. Ezellinnenmelk bevat veel antioxidanten en heeft een hydraterend effect. De ezels die de melk produceren zijn van het inheemse ras die vrij in Sorraia velden in de Ribatejo bergen van Portugal grazen. Voor het melken van de ezels staan de voorwaarden van het dierenwelzijn en de hygiëne
hoog in het vaandel. Het is dus tevens een diervriendelijk merk.

Face cream

IMG_7162
‘De Phillippe by Almada Gezichtscrème is gemakkelijk te gebruiken voor alle gezichtstypes. Deze dagcreme die gemaakt is met ezelinnenmelk vermindert rimpels tot wel 40%. Ook het formaat van de rimpels wordt al na 28 dagen zichtbaar kleiner. Geeft hoogwaardige hydratatie aan de huid en voorkomt zichtbare huidveroudering. Draagt ook bij aan huidherstel.’

IMG_7168

Met gezichtscrèmes heb ik hetzelfde als met shampoos: een haat-liefde verhouding. Ik heb een lastige gemengde huid, vrij vet en onzuiver maar tegelijkertijd ook met droge plekjes. Gezichtscrèmes vind ik vaak te vet of juist niet hydraterend genoeg. Deze crème van PbA is eigenlijk precies goed! Hij verzorgt mijn huid goed, maakt het zacht en niet vet. Daarbij trekt hij snel in, wat ik zeker een must vind voor een gezichtscrème.

IMG_7169

De tube is vrij klein en bevat 30 ml aan product. Toch heb je maar zeer weinig nodig om je hele gezicht goed mee te kunnen verzorgen. Een bolletje ter grote van een erwtje voldoet in mijn geval. Je pakt al snel te veel en ja, dan is je tube natuurlijk snel leeg. De geur is wel een tikkeltje bijzonder en iets waar je van moet houden. Het is een subtiele maar aparte geur, lastig te omschrijven. Een beetje ‘ouderwets’ als je grootmoeders parfums? Het feit dat de producten uit Portugal komen, past wel in de geur of zo. Haha, snap je het nog? Ik gebruik de tube nu zo’n 3 weken en hij bevalt erg goed!

Phillippe by Almada Facecream kost €19,95 (30 ml).

Body Milk

IMG_7170

‘De Phillippe by Almada Bodymilk is aan te bevelen voor alle huidtypes door de extreme zachtheid en absorbeert eveneens gemakkelijk. Het vemindert striae, verbetert de elasticiteit van de huid en neutraliseert opvallende huidplekjes. Garandeert superieure hydratatie gedurende 48 uur.’

IMG_7174

Wat geur betreft lijkt de body milk exact op de gezichtscrème. Alleen is hij iets sterker. Logisch, want een sterk geurende gezichtscreme vind ik persoonlijk niet prettig, maar een body milk mag best iets sterker geuren. Ook trekt hij super snel in, is hij duidelijk verzorgend en voelt mijn huid na gebruik lekker zacht.  De geur blijft subtiel hangen, wat ik altijd wel een leuk pluspuntje vind na het gebruik van een body milk of -butter.

IMG_7172

Het feit dat hij belooft striae te verminderen is een leuk pluspuntje. M’n babybelly is nog een groot tijgervelletje namelijk. Ik gebruik de bodymilk standaard na het douchen (oké, eerlijk… ik vergeet het ook wel eens), maar merk tot nu toe nog geen verschil. Maar hey, ik blijf fanatiek smeren. Of het nou helpt of niet, de body milk vind ik heerlijk!

Phillippe by Almada Body Milk kost €17,95 (125 ml), maar krijg je nu tijdelijk gratis wanneer je de gezichtscrème aanschaft! 

IMG_7184

Die gezichtscrème (links) is vanzelfsprekend iets dikker dan de bodymilk (rechts).

Handzeep

IMG_7177

‘Wil je de allerzachtste handzeep hebben voor je handen? Dan is de milde zeep van Phillippe by Almada uitermate geschikt. Je handen worden niet alleen brandschoon maar blijven ook zijdezacht door de toevoeging van ezelinnenmelk. De zeep heeft bovendien een prettige zachte geur. De dagelijkse hydratatie wordt met 41% versterkt. Hydrateert de huid gedurende 24 uur.’

IMG_7183

Tja… Wat vertel je nou over een handzeep? Ook dit product heeft dezelfde kenmerkende ‘ouderwetse’ geur als de andere twee producten. Zo’n zeep als deze (een blok) vind ik zelf altijd wat minder praktisch en hygiënisch. Verder vind ik zulk soort zepen vaak wat uitdrogend en niet altijd prettig voelen achteraf.

IMG_7180

Ik moet zeggen, deze zeep heeft dat in ieder geval niet. Gewoon een handzeep die prima zijn werk doet, je handen hydrateert, niet uitdroogt en lekker laat ruiken. Alles wat een goede handzeep moet doen, toch? Wanneer hij in een pompje zou zitten, zou hij wat mij betreft helemaal perfect zijn.

Phillippe by Almada handzeep kost €3,00 (75 gr).

Al met al ben ik zeer enthousiast geworden. Ezelinnenmelk is toch echt wel een ingrediënt wat goed haar werk goed! Wil jij deze producten beter bekijken en uitproberen? Dan verwijs ik je graag door naar Phillippe by Almada op Drogistplein. Zeker een aanrader!

x Lisanne

samenwerking

1 thought on “Phillippe by Almada | Face Cream, Zeep & Body Milk”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *