Beauty

3 x Shampoos voor fijn haar

blogbanner

Shampoos… Ik heb er een haat/liefde verhouding mee. Zelden vind ik een shampoo wat naar mijn zin is. De een maakt m’n haar te stug, de ander te  te slap, de volgende maakt m’n haar snel vet en weer een volgende stinkt. Ik ben een kritische shampoo gebruiker zullen we maar zeggen. Des de uitdagender vond ik het om drie shampoos testen die speciaal zijn voor dun en fijn haar. Kunnen deze shampoos wel aan mijn wensen voldoen?

IMG_6777

Allereerst stuurde ik wat voor een soort haar ik heb. Wanneer je dun en fijn zegt, heb je zo ongeveer alles gezegd wat er over mijn haar te zeggen valt. Helemaal door die fijne ontzwanger periode heb ik geen haar op mijn hoofd meer over. Alles valt uit! En ik had al zo weinig! Shampoos voor dun en fijn haar leken mij dus prima producten om te testen. Let’s bring some volume to that hair of mine!

Joico Body Luxe Volumizing Shampoo

IMG_6781

Joico Body Luxe producten vergroten de diameter van iedere afzonderlijke haarvezel zonder het haar te verzwaren. Het complex garandeert een maximaal, extreem licht haarvolume en bindt proteine-elementen uit havervezels aan de schubbenlaag van elke afzonderlijke haar. Omdat elke gezonde haar zodoende dikker wordt, is het haar merkbaar licht, zacht en veerkrachtig, zonder dat het wordt verzwaard. Body Luxe vergroot de diameter van de afzonderlijke haarvezels zonder te verzwaren en verbetert de veerkracht. Maakt het haar glad en glanzend.

IMG_6783

Mmmm, wat ruikt deze shampoo heerlijk. Ik waan me direct in een luxe kapsalon. Een frisse geur die je niet zo gauw bij de ‘drogisterijshampoos’ tegenkomt. Opvallend is het compacte schuim wat deze shampoo heeft. Dit maakt het product wat lastiger te verdelen door het haar. Goed opschuimen is de truc, dan gaat het absoluut beter. Tijdens het wassen merk ik meteen dat deze shampoo zijn werk doet. Ook tijdens het uitspoelen voelt mijn haar zeker weten anders aan dan wanneer ik mijn standaard shampoo gebruik. Maar of ik dit prettig vind, weet ik niet…

Na het uitspoelen voelt mijn haar stug en klitterig. Dit is een probleem waar ik vaker tegenaan loop bij het gebruik van volume shampoos en wat mij er vaak van weerhoud dit soort producten te gebruiken. Wanneer mijn haar handdoekdroog is, borstel ik het voorzicht uit. Dit is nog een hele klus! M’n haar is stug, zit vol knopen en is absoluut niet doorkambaar. Eenmaal gestyled is het prima. Deze shampoo geeft je haar absoluut meer body en volume, maar de manier waarop het dat doet, vind ik niet fijn. In combinatie met een conditioner gebruik ik deze shampoo nog wel, maar een aanrader vind ik ‘m helaas niet.

Joico Body Luxe Volumizing Shampoo (300 ml) is hier verkrijgbaar voor €16,95 (normaal €22,65).

Matrix Biolage Volumebloom Shampoo

IMG_6786

“Matrix Biolage Volumebloom Shampoo is geschikt voor fijn haar. Fijn haar is vaak futloos en kan moeilijk te stylen zijn. Biolage Volumebloom Shampoo helpt fijn haar langdurig volume en veel body te geven. De formule van Matrix Volumebloom is geinspireerd op katoen. Omdat de elastische, rekbare vezels van de katoenplant groeien in gedraaide vorm, waardoor ze ruimte en volume creëren. Bevat geen parabenen. “

IMG_6785

Jeej! Weer zo’n frisse, kapperachtige (you get me, right?) geur! Het oog wil ook wat en wat dat betreft slaat Matrix (wat trouwens onderdeel is van L’Oreal) de spijker op zijn kop. Maar goed, het gaat om de inhoud natuurlijk. Het aanbrengen gaat allereerst prettig. Een stuk prettiger dan zijn voorganger, for sure. Wel voel ik ook hier verschil met mijn standaard shampoo. Volume shampoos maken je haar nou eenmaal wat ‘stugger’ dan normaal.

Maar ditmaal vind ik dat niet zo erg. Want Matrix doet dat gewoon precies goed. Het geeft mijn haar net dat beetje meer body wat het nodig heeft, maar houdt het makkelijk doorkambaar en prima te stylen. M’n haar voelt wat voller aan, maar heel langhoudend is dat verder niet. In combinatie met een volume mousse, houd ik een aantal uur een iets volumineuzere bos. Maar daarna heeft het zeker even een touch-up nodig.

Matrix Biolage Volumebloom Shampoo (400 ml) is hier verkrijgbaar voor €14,95 (normaal €20,25).

Schwarzkopf Bonacure Volume Boost Shampoo

IMG_6791

“Schwarzkopf Bonacure Volume Boost Shampoo dient als verzorgende haartherapie voor alle haartypen. De Volume Boost geeft haar de body en volume dat het nodig heeft. De Boost Shampoo reinigt het haar zonder het teveel te belasten. De natuurlijke vochtbalans wordt hersteld en het haar krijgt zijn natuurlijke glans terug. Schwarzkopf Bonacure Volume Boost Shampoo verzorgt en geeft meer volume aan fijn en delicaat haar. Verrijkt met het Bamboo Lift Complex dat voelbaar meer volume geeft en deze biedt essentiële verzorging. Voor sterk haar met veel volume en een gezonde glans.”

IMG_6789

Val ik in de herhaling als ik zeg dat deze shampoo heeeeeerlijk ruikt? Iets met frisse appeltjes, mmmm! Ook deze shampoo brengt prettig aan. Je haar moet wel goed nat zijn, maar dan schuimt deze shampoo en goed op los. De shampoo is prima uit te spoelen en mijn haar voelt nog steeds fijn aan. Niet vervelend stug, maar wel die extra body die beloofd wordt.

Deze shampoo doet verder gewoon precies wat hij moet doen. Of, het doet precies wat ik vind wat hij moet doen, haha. Mijn haar is niet zwaar, maar nog wel prima doorkambaar, zacht en tegelijkertijd niet sluik of slap. Uhm…. Tja, gewoon goed? Ook hierbij gebruik ik een volume mousse voor extra body en samen doen ze hun werk prima. En het allerfijnste vind ik nog wel dat deze shampoo mijn haar zó fris maakt dat het ook de volgende dag nog fijn aanvoelt. En dat is in mijn geval heul erg uitzonderlijk!

Schwarzkopf Bonacure Volume Boost Shampoo (250 ml) is hier verkrijgbaar voor €8,95 (normaal €12,95)

IMG_6775

Wisselende ervaring dus. De eerste shampoo vond ik absoluut niet prettig, de laatste twee wel. Shampoos zijn natuurlijk ook heel erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Ik ben er in ieder geval achter dat de ene volumeshampoo echt de ander niet is en dat er wel volumeshampoos bestaan die prettig zijn in gebruik én hun werk goed doen!

Bovenstaande shampoos zijn verkrijgbaar bij Barberstore.eu. Dit is een zeer uitgebreide webshop met verschillende (kappers)merken. Zeker een bezoekje waard! 

x Lisanne

samenwerking

1 thought on “3 x Shampoos voor fijn haar”

 1. Fijne en goede review!
  Mooie en opvallende verpakkingen.
  Ben niet bekend met de merken.
  Ik ga straks eens rondkijken in de webshop die dit verkoopt.
  Want ben benieuwd wat ze er nog meer verkopen.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *