Boeken Moederschap

Mini Mama Momenten | Even 10 minuten voor jezelf

Druk druk druk, dat lijkt wel het motto van iedereen tegenwoordig. Zelf heb ik er ook een handje van hoor. Ik ben zo iemand die ook al-tijd “druk” is. Wel ben ik me, sinds mijn studie afgerond is, wel bewuster van de keuzes die je maakt. Ik denk dan ook dat “druk zijn” deels een keuze is. En hoewel ik niet altijd de juiste keuzes maak (zeker niet in deze gekke corona tijd met thuiswerken), probeer ik er wel veel bewuster mee om te gaan en echt momenten voor mezelf en mijn gezin in te plannen. Het boek Mini Mama Momenten kan daar een leuke aanvulling in zijn en dus probeerde ik het uit!

Over Mini Mama Momenten

Goed voor jezelf zorgen is niet zomaar een taakje dat je afvinkt. Bij veel moeders schiet dat er vaak bij in. Ze missen ruimte om tot rust te komen en aandacht te schenken aan zichzelf. Toch kun je er alleen écht voor anderen zijn als je zelf ontspannen en opgeladen bent.  De oplossing zit hem in kleine momenten die bij elkaar opgeteld een groots effect hebben.

Het boek Mini Mama Momenten is een boek van maar liefst 352 bladzijdes vol met momenten voor jezelf. Het boek bevat in totaal 52 MMM’s (Mini Mama Momenten) die je kunt gebruiken in beter voor jezelf te zorgen.

De inhoud

Het boek is opgedeeld in twee delen die op zichzelf ook weer verschillende delen hebben. Deel 1 leidt het boek eigenlijk in. Hierin wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen, tips hoe die momenten goed in te zetten en uitleg hoe je het boek kan gebruiken. Deel 2 beslaat het grootste gedeelte van het boek en bevat de 52 Mini Mama Momenten. Ieder Moment is opgebouwd uit drie delen: een oefening (doemoment), tips en verdiepende informatie (leesmoment) en ruimte voor aantekeningen (invulmoment). Tot slot kun je de laatste 10 bladzijdes gebruiken voor je eigen momenten en om de Mini Mama Momenten kan “samenvatten” zodat je weet welke voor jou werken en welke niet.

De MMM’s

52 Mini Mama Momenten. Dát zijn er een heleboel. In principe, voor elke week één als je het zo bekijkt. Dat betekent ook dat er voor iedereen momenten tussen zitten die bij je passen en die niet bij je passen. Zo ben ik persoonlijk niet zo “zweverig” en houd ik meer van down-to-earth dingen. Zo zijn er momenten die je in huis kan doen, zoals jezelf opsluiten in de badkamer, een dutje doen, door je kleding gaan of dansjes doen in de woonkamer. Ook zijn er échte rustmoment zoals het opschrijven dan dingen voor jezelf, mediteren, het gebruiken van etherische oliën en het opschrijven van waarden. Naar buiten gaan is natuurlijk ook heel goed voor je en dus zijn er ook momenten om te aarden, te wandelen, in de tuin op zoek gaan naar groen etc. Alle momenten zijn écht mini en het leuke is dat er dus echt ruimte is om te lezen, te doen én te reflecteren.

De momenten staan op alfabetisch volgorde dus zijn niet gesorteerd op soort moment. Je kan dus in principe van voor af aan beginnen en de lijst afwerken om afwisselende momenten te creëren. Maar willekeurig doorwerken van de lijst kan dus ook. Skip de momenten die niets voor jou zijn en bewaar de momenten die je goed bevallen in je top 10 achterin het boek.

De Mini Mama Momenten is niet zweverigs maar broodnodig. Voor iedereen, voor elke mama. Of je nou een New Born hebt, een tiener of een uberpuber… Of je nou werkt, carrière maakt of thuis zit. Iedere mama verdient zo af en toe een moment voor zichzelf. Bewust gepland. En daar kan dit boek je absoluut bij helpen. En het leuke? Hij is ook nog eens super stylish dus staat prima op je salontafel of in de kast. Makkelijk voor de pak, want dat is toch wel handig!

De Mini Mama Momenten door Annet de Vries is verkrijgbaar in de webwinkel van Gezinnig en kost €21,95. Daarnaast heeft Gezinnig ook veel toffe gratis Printables voor gezinnen! 

 

1 thought on “Mini Mama Momenten | Even 10 minuten voor jezelf”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *