Moederschap Zwangerschap

Je weet dat je net moeder bent geworden als…

Foto 22-06-15 18 24 23

Wauw, vandaag is mijn uitgerekende datum en zou ik 40 weken zwanger zijn. In plaats daarvan ligt er een heerlijk tevreden mannetje van 2,5 week oud in z’n wiegje. Inmiddels komt alles wat in rustiger vaarwater, vinden we wat ons ritme en heb ik zowaar even ‘tijd voor mezelf’ om even een blogje te tikken! Want ja, je eerste indrukken en ervaringen delen is toch wel héél erg fijn. Vandaag; je weet dat je net moeder bent geworden als… 

… ineens niets anders meer belangrijk is

Je kindje is de wereld. Even doet niets anders er meer toe. Dit duurt natuurlijk niet voor eeuwig, maar voorlopig blijf ik lekker even in de bel zitten. De rest kan me gestolen worden.

… naar buiten gaan voelt als een regelrechte ‘jungle’

In principe ‘mag’ je naar buiten wanneer je kindje zijn of haar geboortegewicht bereikt heeft. Eerlijk is eerlijk, in de eerste week was het idee om naar buiten te gaan iets wat ik nog heel ver weg stopte. Het fijne knusse gevoel van samen thuis zijn, vond ik heerlijk. Toen Jippe 1,5 week oud was, gingen we voor het eerst een blokje om. Gewoon om even een frisse neus te halen. Inmiddels zijn we al vaker naar buiten geweest, maar lekker rustig thuiszitten is ook nog heel erg fijn.

… (slecht) nieuws over (jonge) kindjes je ineens heel erg aangrijpt

Baby’s en alles wat daarbij komt kijken komt ineens wel heel dicht bij. Je belevingswereld is plots verandert en je identificeert je met alle jonge kindjes en hun moeders. Slecht nieuws waar baby’s bij betrokken zijn, films waarin vervelende dingen gebeuren met jonge kindjes… Je kan er wel om janken.

1

… je je beseft dat je prima zonder slaap kan

Oké, niet helemaal waar. Want uiteindelijk breekt het je op. Normaal gesproken sliep ik zo’n 9 uur per nacht. Op het moment kom ik daar bij lange na niet aan en dat terwijl onze Jippe het over het algemeen ‘s nachts eigenlijk prima doet. En hey, ik leef nog! Misschien met wat meer wallen en een witter gezicht, maar eigenlijk red ik het aardig. Al zeg ik het zelf. ;)

… je nachtkastje vol ligt met babygerelateerd spul

Mijn nachtkastje is een verzamelplek voor flesjes water, zoogcompressen, spuugdoekjes en slabbetjes. Over de handdoek ín bed nog maar niet te spreken. Tja, een baby voeden heeft wat voeten in aarde.

… je al drie afleveringen Pretty little liars achterloopt

Na de bevalling ben ik er nog niet aan toegekomen om de nieuwste afleveringen te kijken. Tijd voor jezelf is ineens een schaars goed en die besteed ik liever aan een powernap, de volle wasmand of de stofzuiger.

2

… je telefoon ineens volstaat met babyfoto’s

Kijk in mijn filmrol en je vindt zo ongeveer 200 + foto’s van onze kleine Jippe. Want oh wat is hij schattig als hij slaapt, duimt, drinkt, wakker is, scheel kijkt, poept, in bad gaat, gaapt, ‘lacht’…….. Aan foto’s geen gebrek!

… je je favoriete festival moet missen

Voor het eerst hebben we ons favoriete feestje op het eiland overgeslagen.  Madnes hebben we aan ons voorbij laten gaan dit jaar. We hadden er best even kunnen kijken, maar het weer was simpelweg te heet of te nat om er met de kleine op uit te kunnen. De filmpjes en foto’s op social media waren jaloersmakend, maar één blik op Jippe en alles is prima. Madnes komt volgend jaar wel weer.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Je leven verandert enorm met de komst van een kleintje. Hij bepaalt in de eerste weken het ritme en jij hebt je daar aan aan te passen. En je doet het met liefde, want alle clichés zijn waar; er is niets zo belangrijk als hij. ♥

x Lisanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *