Moederschap

Favoriete apps van de peuter

Beeldschermen en kinderen… Het lijkt iets magisch. Een onzichtbare aantrekkingskracht wat elk schermpje heeft op (jonge) kinderen. Al vroeg kopiëren kinderen ons gedrag en weten ze in no time met hun vingertje de smartphones en tablets te bedienen. In deze tegenwoordige tijd kunnen we er niet meer omheen. Onze kinderen groeien op met schermpjes. Wij zijn hier vrij strikt in, maar laten ook regelmatig de teugels even vieren. De iPad of mobiele telefoon kan namelijk voor je kinderen ook heel veel leuks en leerzaams brengen. Daarom mag onze peuter van 2,5 jaar af en toe best een spelletje spelen. Want naast dat het ontspanning is, leert hij er echt ook nog een hoop van. Vandaag zet ik een aantal leuke en leerzame apps voor peuters (en wellicht kleuters) op een rijtje!

Spelletjes voor Peuters

Dit is lange tijd een grote favoriet geweest van Jippe. We hebben hier zelfs de uitbreiding van, inmiddels, €3,49 gekocht omdat dit echt een leuke app is. De app bestaat uit acht legpuzzels, die moet je eerst in elkaar zetten. Hierna kun je met de puzzel spelen. Heb je bijvoorbeeld een brandweer in elkaar gepuzzeld, dan gaat deze rijden en kun je onderweg brandjes blussen, katten uit bomen redden, de sirene aanzetten etc. Met de gratis versie kun je de boot en de politiewagen spelen. Met de uitbreiding komt daar een trein, brandweer, ijscokar, vliegtuig, vuilniswagen en auto bij. (Gratis met in-app aankopen)

Puzzel voor Peuters

Wellicht herken je de uitstraling van deze app van bovenstaande app. Deze ontwikkelaar heeft dan ook echt een aantal hele leuke en leerzame spelletjes voor peuters en kleuters. De app lijkt veel op de puzzel-app hierboven, maar is iets simpeler. Daarom is deze ook al geschikt voor de jonge puzzelaars. Dit zijn tevens legpuzzels die de kleintjes kunnen maken door de stukjes naar de goeie plaatst te verschuiven. Er zitten simpele en wat lastigere tussen. Erg leuk! (Gratis met in-app aankopen)

Pret voor Peuters

Dit was de app waar Jippes liefde voor telefoons en tablets begon. Deze komt tevens weer van dezelfde ontwikkelaar als de twee hierboven. Het is een hele simpele app waarbij kinderen kunnen oefenen met plaatjes en woorden in verschillende categorieën. Zo zie je bijvoorbeeld allerlei dieren en wanneer de peuter daarop klikt hoor je de naam van dat dier en het geluid wat het maakt. Daarnaast zit er ook een spelletje bij wat Jippe vooral erg leuk vind. Het spel toont vier plaatjes en vraagt vervolgens bijvoorbeeld: ‘Waar is het schaap?’ Jippe vond (en vind) dit spel fantastisch. Hij kent inmiddels alle kleuren. ;) (Gratis met in-app aankopen)

De wereld van Nijntje 

De favoriet van Jippe (en ook van mij). Serieus, wat is dit een leuke en uitgebreide app voor peuters en kleuters! Deze hebben wij vrij snel helemaal gekocht na het downloaden van de app want dan is er veel meer mogelijk. In deze app kun je van alles met Nijntje. Haar aankleden, in bad doen, tandenpoetsen, taarten bakken, tuinieren, met Snuffie spelen en ga zo maar door. De app breidt steeds verder uit en past zich, zoals je ziet, aan aan het seizoen. Het spel is ontzettend interactief en daarom ook erg leerzaam. Mijn absolute aanrader in dit rijtje. (Gratis, met in-app aankopen)

Dr. Panda Trucks

Sinds kort hebben wij de spelletjes van Dr. Panda ontdekt. Er is echt een scala aan spelletjes en apps van Dr. Panda die ook voor oudere kinderen nog erg leuk zijn. In het spel Trucks kun je verschillende bouwvoertuigen besturen en dingen bouwen, slopen en verslepen. De app is eigenlijk nog wat moeilijk voor hem, maar toch vermaakt hij zich er prima mee. De wagentjes rijden een beetje rond en soms doet hij per ongeluk iets goed. Haha. Ons echte jongetje is in ieder geval fan van al deze trucks. (Gratis, met in-app aankopen)

Dr. Panda Snoepfabriek

Een app van Dr. Panda die Jippe wel prima kan spelen is de Snoep Fabriek. In deze app maak je verschillende snoepjes door ze in vormpjes te gieten, kleur en smaak toe te voegen en vervolgens ze op te pimpen met – jawel – glitters. Als je alle snoepjes hebt gemaakt, laat je ze vervolgens proeven aan de gasten. En die reageren natuurlijk op de zure of scherpe smaak. Wat dan weer voor extra veel plezier zorgt.

Naast all deze spelletjes vind Jippe onze telefoons natuurlijk sowieso interessant. De selfie-camera is super leuk en meneer kijkt ook graag foto’s terug, in het bijzonder van zichzelf. Pris mocht laatst haar abonnement verlengen en wacht nu met smart op haar iPhone X (waar ik natuurlijk stik-jaloers op ben). Ik weet zeker dat Jippe hier voorlopig nog niet aan mag komen, maar dat hij de features op de iPhone X, zoals de Animoji, echt fantastisch gaat vinden.

 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

2 thoughts on “Favoriete apps van de peuter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *