Food

Food | Gezonde chocolade-kokosballetjes van dadels en noten

Sinds een paar weken probeer ik weer flink op mijn voeding te letten. Ik wil graag wat kilo’s kwijt en tot nu toe gaat het best goed! Als ik thuiskom van mijn werk vind ik het vaak het lastigst omdat ik dan zin heb in iets lekkers en de tijd voor mij gevoel moet overbruggen tot het avondeten. Vaak nemen we een kopje koffie en stiekem vind ik het heerlijk om daar wat lekkers bij te nemen. Pris probeerde twee jaar geleden een recept uit voor gezonde snoepballetjes en deze vallen hier nog steeds in de smaak. Gezond en verantwoord snoepen, dat kan met dit recept!

Ingrediënten:

♥︎ handje vol pitloze dadels
♥︎ handje vol onbewerkte paranoten
♥︎ 1 eetlepel cacoapoeder
♥︎ 1 eetlepel chiazaad
♥︎ 2 eetlepels agave siroop
♥︎ 2 eetlepels donkere tahin
♥︎ Optioneel: 2 eetlepels kokossnippers

Werkwijze:

Goed, ik ga je nu het simpelste recept ooit geven. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten malen in de keukenmachine tot een kleverig geheel. Je krijgt een soort pasta die je, wanneer alles goed gemengd is, kunt rollen tot balletjes. Je kunt er voor kiezen om de kokos mee te mixen, maar je kan er ook voor kiezen deze apart te houden en de balletjes er daarna doorheen te rollen. Persoonlijk vind ik dat het leukste effect geven, zoals je ziet op bovenstaande foto.

De snoepballetjes zijn heerlijk zoet en net kleine bonbonnetjes. Heerlijk bij de koffie, tussendoor of ‘s avonds op de bank. En psst, als je ze voor je kinderen maakt hebben zij zeker niet door dat dit een heerlijke gezonde snack is!

Op zoek naar meer recepten voor gezonde snacks? Probeer deze heerlijke Chocolate Chip Cookies dan eens! 

 

 

1 thought on “Food | Gezonde chocolade-kokosballetjes van dadels en noten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *