Food

Tastea | Ibiza Feelings Blend + kortingscode

Dat ik gek ben op thee en koffie, mag geen verassing meer zijn. Al vaker schreef ik over heerlijke theesoorten en mijn favoriete smaakjes. Via via kwam ik in bij een interessant theemerk, namelijk Tastea. Alleen de naam is alleen al een schot in de roos, toch? Van Tastea mocht ik een heerlijke smaak uit hun webshop uitkiezen en kreeg ik er een toffe en hele handige theebeker bij. Hoe de thee van dit merk bevalt, lees je in deze post!

Tastea werd in 2016 opgericht door de founders & owners die altijd al geïnteresseerd waren in de heilzame werking van thee. Met professionals in de Chinese kruidengeneeskunde en theesommeliers creëerde zij onmiskenbare kwalitatieve, smakelijke blends die iets voor de gezondheid kunnen betekenenTastea staat voor een gezonder, fitter en gelukkiger leven! De verschillende 100% natuurlijke theekruiden combinaties kunnen je op elk stadium van je leven ondersteunen.

Het uitzoeken van de thee was nog een behoorlijk klusje. Tastea heeft een aantal aantrekkelijke smaken met interessante werking. Thee voor tijdens de zwangerschap, je menstruatie over met een positieve werking op borstvoeding. Er zijn verschillende ‘groente’ thee en ook zomerse ijsthee. Uiteindelijk won mijn oog het en mijn voorkeur voor zoete, zomerse smaken. Ik ook de Limited Edition smaak Ibiza FeelingsEn zeg nou zelf, alleen het blik zelf is al een pareltje toch?

De 100% natuurlijke Ibizathee kan ondersteunen bij het typische eilandgevoel: Ontspanning, blijdschap, gezondheid en genieten. Het hipste eiland van Europa waar ultiem relaxen, blijdschap, gezondheid en genieten samenkomt. Dat zijn dan ook precies de punten waarop de Ibizathee kan ondersteunen. Naast het ontspannend vermogen, de superfoods en de lekkere smaak van deze thee, is aan de blend het geheime kruid van dé likeur -Hierbas- van Ibiza toegevoegd.

INGREDIENTEN: Date (date, rice flour), apple, balm, raspberry leaves, camomile, anise, carrot, fennel, lemon peels, verbena leaves, natural flavouring, apple quarter, yarrow, hop petals, St.-John’s-wort, peach, lavender, cornflower blue.

De keuze voor Ibiza Feelings was voor mij helemaal de juiste. Dit is een thee waar ik absoluut van hou. Ibiza Feelings is friszoet, maar niet super zoet en vooral de smaak van het fruit is lekker aanwezig. De toevoeging van citroenschillen maakt de thee lekker fris en de anijs maakt het toegankelijk kruidig tegelijk. Zeker niet een standaard fruitthee, maar wel laagdrempelig en een smaak die de gemiddelde theedrinker absoluut kan waarderen.

In een blik zit 75 gram en geadviseerd wordt om 2,5 gram thee per beker te gebruiken. Dit betekent dat je uit een blik 30 koppen thee kunt halen. Persoonlijk gebruik ik iets minder dan 2,5 gram omdat ik niet van sterke thee hou, deze dosering is voor mij iets aan de ruime kant.

De theebeker doet dan ook super zijn werk. Je doet er een schepje losse thee in, giet het water erbij en sluit de beker af met een zeefje. Doordat de beker dubbelwandig waardoor de thee lekker lang warm blijft én je je vingers niet verbrandt. Dit is daarnaast wel een beetje tricky, doordat je niet goed kunt voelen aan de buitenkant hoe warm de thee nog is, is het risico wat groter dat je je mond verbrandt. Oeps! Zelf doe ik er nu standaard al een beetje koud water bij, de thee blijft namelijk echt heel erg lang heet in deze beker. Ideaal! En misschien dat ik deze beker wel meeneem naar mijn werk. Ik ben docent en drink standaard koude thee omdat ik mijn kopje altijd te lang laat staan, hihi.

Het fijne is dat ik, wanneer ik de beker leeg heb, ik deze rustig nog een keer met heet water kan bijvullen zonder dat ik de theeblaadjes hoef te verversen. Uit een schepje kan ik dus rustig twee of drie bekers halen. Nóg een voordeel!

Volgens mij is het duidelijk, ik ben erg blij met deze thee! Ik had al een aantal positieve verhalen gehoord en deze zijn absoluut niets gelogen. De Ibiza Thee is super lekker en de theebeker heerlijk praktisch. Ik ben ook erg benieuwd naar de rest van de smaken! De komende tijd ga ik lekker mijn losse thee opmaken, want de beker is natuurlijk ideaal voor de liefhebber van losse thee!

Kortingscode! 

Namens Tastea mag ik jullie ook nog blij maken met een leuke kortingscode. Met de code younailedit krijg je nu 10% korting in de webshop van Tastea. De code is geldig op alle producten in de webshop m.u.v. de Package Deals en is geldig t/m 2 september 2017.

De thee van Tastea is verkrijgbaar in de webshop maar heeft ook een aantal verkooppunten in o.a. Friesland. De prijzen variëren, maar de Ibiza Feelings kost €24,95 en de Tastea Beker kost €19,95.

x Lisanne 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *