Trouwen

Waarom trouwen en getrouwd zijn zo leuk is

Trouwen en getrouwd zijn, oh wat is dat leuk! Inmiddels zijn we alweer ruim 3,5 jaar getrouwd en ruim 10 jaar samen. Met de liefste vrouw van de wereld! Trouwen is leuk. Wat, trouwen is fantastisch! Waarom trouwen zo leuk is en waarom getrouwd zijn met Pris zo leuk is, deel ik vandaag met jullie! Oh ja, en ik show weer eens een aantal fijne foto’s van onze grote dag!

Maandenlang samen naar dé dag toewerken is super. Samen ben je bezig met wat jullie dag moet gaan worden. Alleen dat al bracht ons nog dichter bij elkaar. De voorpret was bijna net zo leuk als de dag zelf.

♥ Op jacht naar dé jurk is geweldig. Ook al hadden we een klein budget, de dag dat ik samen met mijn moeder en beste vriendinnetje op pad ging naar dé bruidsjurk is echt super. De spanning, de kick wanneer je die ene jurk aan hebt en het speciale gevoel wat je steeds weer krijgt wanneer je je bruidsjurk weer ziet. Wil je een verslag zien van mijn jurkenjacht, klik dan hier.

Als je trouwt mag je in je droomjurk (of pak). Iedereen vertelt je hoe mooi je er uit ziet, hoe je straalt, wat een prachtige jurk je aan hebt, hoe tof je haar zit en wat een mooie make-up je draagt. Serieus, zo veel complimentjes op één dag ga je nooit meer krijgen.

Amelandfoto-64

De dag samen beleven is heerlijk. Kriebels, alles draait die dag om jullie. Iedereen is druk bezig om jullie een geweldige dag te bezorgen. Iedereen is lief en je bent nog liever voor elkaar dan anders.

Elkaar ‘voor het eerst zien’ als je er voor kiest om elkaar niet te zien in trouwkleding voor de grote dag, is een gouden moment. Die staat in mijn geheugen gegrift. Ik kon alleen maar kijken naar Pris en de kids. Wat zagen ze er geweldig uit! Zo mooi. Ik krijg nog kippenvel als ik aan dat moment terug denk.

Amelandfoto-257

Stiekem zijn al die nieuwsgierige mensen in de straat ook erg leuk. Alsof je voor één dag een BN-er bent. Normaal houd ik er helemaal niet van om in de spotlight te staan, maar dit was stiekem best wel heel erg gaaf.

Het ja-woord is misschien wel het mooiste moment van de hele dag. Hoewel het misschien ‘maar een formaliteit’ is, vond ik het erg bijzonder. Je kiest voor de volle 200% voor elkaar. Op dat moment en voor de rest van je leven (tenminste, dat is de intentie). De kerk zat vol, maar op dat moment was het alleen Pris voor mij.

Amelandfoto-212

En dan is het tijd voor feest! Samen met de liefste mensen eten, drinken, dansen en feest vieren. Dansen met de liefste, omhelst worden door dierbare mensen en vooral alle spanning van die dag er uit dansen en springen (en ja, wat heb ik staan springen in mijn trouwjurk).

Getrouwd zijn verandert niks aan je relatie, maar geeft het zeker iets extra’s. Mensen die zeggen dat dat niet zo is, zijn niet goed wijs (sorry). Samen hebben we de herinnering aan een prachtige dag, iets wat we samen delen en waar we samen voor de volle 100% voor hebben gekozen. Dat is mij (en ons) toch best wel heel veel waard.

Amelandfoto-239

Getrouwd en samen met Pris zijn, is sowieso het fijnst wat er is. Pris en ik verschillen een hoop, maar hebben ook veel overeenkomsten. Dit zorgt er voor dat we elkaar aanvullen en het samen heel fijn hebben.

Pris geeft mij de schop onder mijn kont die ik soms zo hard nodig heb. Zet me met beide benen op de grond en is tegelijkertijd degene die me geleerd heeft te dromen. Geloof te hebben in mijzelf en in mijn kunnen. Niks is onmogelijk. (Oké, bijna niks.)

Amelandfoto-144

De foto’s, filmpjes,  laten ons steeds weer zien hoe fantastisch onze dag was. De herinneringen blijven en we kijken er nog vaak met een grote glimlach op terug. Trouwen is fantastisch. Getrouwd zijn met Pris is geweldig!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

4 thoughts on “Waarom trouwen en getrouwd zijn zo leuk is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *