Nagellak

Catrice | Nail Paint To Go – Rapid Red Date & Rosywood en Route

Vorige maand deelde ik al met grote enthousiasme het persbericht over de Catrice Nail Paints. Ik had toch een zekere ‘eerst zien, dan geloven’ houding tegenover de Nailpolish Pens. En dus kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen toen ik ze afgelopen week tegenkwam bij het Kruidvat. Ik ben altijd onderweg, deze Nail Paints To Go moesten getest worden!

Catrice belooft met deze Nail Paint To Go pennen een ideale nagellak voor onderweg. De lak zit in een soort viltstift en is daarmee handig om snel even aan te brengen. De nagellak belooft snel te drogen, makkelijk aan te brengen en een houdbaarheid van 1 á 2 dagen. Belangrijk is dat je één laagje aanbrengt omdat je met de stift eigenlijk niet nogmaals over een laagje lak kan gaan.

De stift doet mij denken aan de krijtbord markers die ik gebruikte in de horeca. En zo werken ze ook precies. Wanneer je de pen voor het eerst gebruikt moet je eerst even goed schudden. Daarna druk je de punt van de stift een aantal keer heen en weer, met de punt naar beneden, zodat de lak als het ware in de punt kan lopen. Wanneer je dat gedaan hebt, ben je ‘ready to go’!

C03 Rosewood En Route

Allereerst Rosewood En Route. De punt van deze stift is wat oneven en lijkt wat beschadigd. Je ziet hier en daar wat haartjes ‘springen’ en dit merk je ook in het lakken. Het is een behoorlijke kunst om Rosewood En Route aan te brengen  omdat je echt in één keer goed moet lakken. Doe je dit niet, zoals gebeurde op mijn wijsvinger, dan wordt het toch een beetje een streperige bende.

De kleur vind ik erg mooi en is helemaal mijn ding. Een heldere oudroze kleur die in principe dus prima dekt in één laagje. Het grappige is dat de structuur ook echt wat anders lijkt dan een normale nagellak. Hier en daar lijkt het wat korrelig maar dit zie je alleen wanneer je heel goed kijkt. De geur is ook minder aanwezig en dat vind ik een groot pluspunt. Aangezien de lak bedoelt is voor onderweg, wil je anderen niet storen met sterk geurende nagellak. Drogen doet deze lak ontzettend snel. Binnen een paar minuten is de lak écht droog en kun je alles weer doen.

C04 Rapid Red Date

De punt van Rapid Red Date ziet er stukken beter uit. Dit is een goede stevige, maar niet te stevige, punt zonder oneffenheden. Je merkt dat deze dan ook een stuk makkelijker lakt en ook veel minder streperig is. Ja, deze lakt echt veel fijner dan de voorganger. Deze stift zou ik zo in mijn tas gooien voor onderweg.

Dekken doet deze kleur ook goed, al had ik persoonlijk wanneer het een gewone lak was geweest, nog een extra laagje aangebracht. Maar de dekking kan er zeker mee door en is beter dan je op de foto’s in eerste instantie ziet. De lak is in het echt ook wat donkerder en meer richting wijnrood, maar hij was zeer lastig vast te leggen op camera. Ook Rapid Red Date droogt enorm snel en na een paar minuten ben je weer ‘good to go’.

Eén groot nadeel van deze beide lakken is inderdaad de houdbaarheid. De lak hield het net een dagje uit en begon daarna enorm te chippen. Of eigenlijk kan ik het niet eens chippen noemen, de lak begon letterlijk te slijten. Voor een snelle manicure onderweg is het dus ideaal, bijvoorbeeld wanneer je nog last-minute met verzorgde nagels op je afspraak wilt verschijnen. Voor een longlasting perfecte manicure zou ik deze pennen niet zo snel pakken. Daar lakken ze net niet mooi egaal voor en daarbij dekken ze ook nét niet genoeg.

De Limited Edition Nail Paint To Go by CATRICE biedt must-have producten voor een perfecte manicure van half juni tot en met juli 2017 voor de consumentenadviesprijs €3,99.

x Lisanne

3 thoughts on “Catrice | Nail Paint To Go – Rapid Red Date & Rosywood en Route”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge