Trouwen

Wedding Wednesday | Nog twee weken, huwelijksreis, trouwambtenaar, proef make-up, foto’s en meer!

large

Vandaag leek het me wel weer eens tijd voor een kleine update! De bruiloft komt steeds dichterbij en de laatste weken zijn toch ook de weken waarin er steeds meer geregeld, vastgelegd en besloten wordt. In deze post geef ik jullie een update over de laatste dingen die geregeld zijn, de dingen die misschien nog moeten, de huwelijksreis en meer.

Trouwlocatie, feestlocatie en decoratie.

Vorige week zijn we met onze ceremoniemeesters bij de trouwlocatie wezen kijken. We hadden de locatie al uitgekozen voor we uberhaupt binnen waren geweest. Best een grote gok, maar we praten al jaren over deze locatie. Als we zouden trouwen, deden we dat daar. Die beslissing was dus vrij snel gemaakt. We trouwen in een klein kerkje, heel dicht bij ons huis. Het kerkje is een gemeentelocatie. We trouwens dus voor de gemeente in een kerk. Het kerkje is knus, ligt net iets verdekt opgesteld in het centrum en is ook nog eens erg mooi. Toen we afgelopen week binnen liepen, bleek al gauw dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Wat een prachtige locatie (zie foto hier onder)!

Na de kerk vertrekken we naar de kampeerboerderij van een goede vriendin wat de locatie is voor de rest van de dag en avond. Hier drinken we koffie en eten we met een klein groepje en ‘s avonds hebben we hier het feest. Het is precies groot genoeg voor het aantal mensen wat er komt. Niet te klein maar ook zeker niet te groot. Hoe de dag er globaal uit zal zien, zullen jullie op 1 april zelf te lezen krijgen. ;) Qua decoratie hebben wij het erg makkelijk, hier komen namelijk onze ceremoniemeesters om de hoek kijken. Zij nemen de versiering in het kerkje en de kampeerboerderij op zich. Heel erg fijn!

Bron foto.

Voorgesprek met de trouwambtenaar.

Gisteren hadden we het voorgesprek met onze trouwambtenaar. Het leuke is dat hij een oude vriend van Pris is, dus vrij dichtbij staat. Hij woont momenteel niet meer op Ameland, waardoor het even puzzelen was wat betreft een afspraak voor het voorgesprek. Maar gelukkig zijn er in deze tegenwoordige tijd alternatieven! Gisterochtend hebben we ruim 1,5 uur een gesprek gehad met de trouwambtenaar via Skype! Het was erg gezellig en ik snap nu nog beter waarom Pris graag door hem getrouwd wilde worden. Hij snapt precies wat we willen en vooral ook wat we niet willen en paste helemaal in ons ‘plaatje’. Die ceremonie komt wel goed!

Huwelijksreis.

Degene die mijn volgen via verschillend social media, weten al waar onze huwelijksreis naar toe gaat! Een week of drie geleden hebben wij een weekje vakantie geboekt naar Boedapest! We vertrekken twee dagen na de bruiloft en zitten heerlijk in een hotel, vlak naast het centrum. Pris wilde altijd al eens naar Hongarije, dus dit was onze kans. Boedapest lijkt mij ook super mooi, dus dat zit wel goed. We hebben ons al georiënteerd en er staan een hoop leuke uitstapjes in de planning. Daarom ben ik erg blij dat we een week gaan. Zo heb je de kans om van alles te bekijken maar tegelijkertijd ook lekker rustig aan te doen. Heerlijk, ik kijk er zo naar uit! (Funfact: Het is de tweede echte vakantie van Pris en mij samen!)

Bron foto

Proef make-up.

Mijn schoonzusje is er maar druk mee. Behalve dat zij de bruidstaart maakt, doet zij ook onze make-up. Gisteren kwam ze langs om wat dingen te proberen. Uiteraard kan ik prima zelf mijn make-up doen, maar hier wil ik niet mee zitten op die dag. En buiten dat, is het ook erg leuk om iemand anders een te laten kliederen. Zo kom je tot de leukste resultaten. Zo heeft ze een hele mooie ooglook gemaakt wat het uiteindelijk gaat worden. Iets waar ik in eerste instantie nooit voor gekozen had, maar wat wel erg in de smaak viel. Inspiratie bron? Mijn trouwschoenen! Maar welke kleur die hebben, verklap ik lekker niet.

Foto’s.

Zoals je al eens eerder hebt kunnen lezen, hebben wij gedurende de dag geen fotograaf. Een bewuste keuze die voornamelijk met ons budget te maken heeft. We hebben onze gasten gevraagd om de dag vast te leggen met hun camera’s en mobiele telefoons en in de kerk fotografeert één van onze ceremoniemeesters, wie dat wel is toevertrouwd. Een collega van Pris maakt in de kerk ook video opnames. De bruidsreportage wordt door niemand minder dan mijn vader gemaakt. En dat vind ik toch wel erg bijzonder. Mijn vader kan erg goed fotograferen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt. Het is wel de eerste bruidsreportage die hij maakt, dus voor hem is het natuurlijk ook erg spannend. Hij heeft super leuke ideeën en denkt ook mee. En we hebben een erg leuke foto-object weten te regelen via via, wat de reportage nóg toffer moet maken. Pris is dol op oude Volkswagen busjes. Op het eiland zijn er mensen die en super gave blauwe Volkswagen bus bezitten (zie foto hieronder). De eigenaresse rijdt tijdens onze bruidsreportage mee zodat wij de Volkswagen bus voor de foto’s kunnen gebruiken. Zó gaaf!!

Foto van eigenaresse VW.

En meer! 

Over precies twee weken zijn we getrouwd. De kriebels (lees: zenuwen) beginnen nu echt langzaam om de hoek te kijken. Is alles geregeld? Wat moet er nog geregeld worden? Wat willen we nog doen… Ik lig momenteel regelmatig nog even te brainstormen in bed voor ik ga slapen en ik word er zelfs bijna mee wakker. Maar, alleen gezonde spanning! Verder zijn we heel relaxed en laten we het lekker op ons af komen. Momenteel zijn we druk bezig met grote schoonmaak thuis. De kinderkamers fungeren voor een deel als logeerkamer, dus ook die worden onder handen genomen. En wie ervaring heeft met kinderkamers, weet dat dat een flinke klus is! ;) Verder hebben we gisteren de tuin helemaal voorjaars klaar gemaakt. We hopen natuurlijk op goed weer en dan is een schone opgeruimde tuin ook geen overbodige luxe. Volgende week staan de kappersafspraken gepland. Knippen, kleuren en natuurlijk proefkapsel. Ook ga ik mijn jurk nog even nachecken en hang hem dan bij één van onze ceremoniemeesters uit om hem even goed te laten luchten. Verder is het meeste geregeld, dus gaan we lekker rustig (maar wel met de gezonde zenuwen) de laatste twee weken tegemoet. Nog twee weken, dan ben ik Lisanne de Kruijff. Aaaaah! <3

handtekening

12 thoughts on “Wedding Wednesday | Nog twee weken, huwelijksreis, trouwambtenaar, proef make-up, foto’s en meer!”

  1. Je vergeet een ding, ik laat vanavond vrijwillig(lees onder lichte druk) mijn wenkbrauwen harsen…. Als dat geen echte liefde is….

  2. Ah wat spannend allemaal, het gaat opeens zo snel! En wat gaaf die volkswagenbusjes; echt heel tof! En dat kerkje ziet er toch schattig uit zeg, oh ik zie het al helemaal voor me :-)

  3. Ik weet precies hoe het voelt om druk te zijn met regel dingen en zo, maar is wel heel leuk om te doen. Het ziet er allemaal fantastisch uit zal vast goed komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *