Beauty

Urban Decay | Naked Basics Palette (Replica)

IMG_1717

Als jullie mij al langer volgen, weten jullie dat het Urban Decay Naked Basics palette al lang op mijn wishlist staat. Mooie matte naturel kleuren zijn moeilijk te vinden, tenminste, als je goede kwaliteit wilt. Maar, aan kwaliteit hangt ook een prijskaartje. Zo ook aan het UD Naked Basics. Auch, voorlopig was ik nog niet bereid om dit prijskaartje te betalen. En toen kwam ik een rip-off tegen op internet voor een héél klein prijsje. Dat was het waard om te proberen. Toch?!

IMG_1729 IMG_1732

Het Naked Basics palette komt in exact hetzelfde kartonnen doosje als de originele. Achterop staan de kleuren. Zes matte of satin oogschaduws perfect voor een naturelle look óf als basis voor een verdere ooglook. Aan het doosje is in ieder geval niet te zien dat we hier te maken hebben met een namaak palette.

IMG_1728

Tot je het palette uit de verpakking haalt. Zie ik daar nou het merk Urban Story? Nieuw zeker, haha! Het palette is ook een tikkeltje donkerder dan het origineel maar ziet er verder prima uit. Hij voelt stevig en alles behalve goedkoop aan.

IMG_1734 IMG_1725

Na het openen moest ik eerst even een kleine touch-up doen. Het palette was een klein beetje ‘vies’ geworden door de oogschaduw, maar was verder helemaal onbeschadigd. De spiegel beslaat de hele deksel van het palette, iets wat ik altijd erg fijn vind. Verder kun je zien dat de oogschaduw pans hier en daar er niet helemaal net in zitten, de afwerking laat iets te wensen over. Maar, dat ziet alleen het kritische oog. Het oogschaduwpalette is erg handzaam, nét iets kleiner dan mijn iPhone 5. Hierdoor is hij perfect om mee te nemen.

IMG_1723 IMG_1719 IMG_1745

– Flits –

IMG_1741

– Daglicht –

De kleuren zijn goed gepigmenteerd en super mat. De foto in het daglicht komt het meest overeen met de realiteit. Alleen Venus is licht glanzend. Walk Of Shame (WOS) ligt heel dicht bij mijn eigen huidskleur, waardoor hij niet zo goed gepigmenteerd lijkt. Deze kleur is, voor mij, dus perfect om het bewegend ooglid te egaliseren voor een mooie naturel look. De kleuren zijn zacht, maar niet zo zacht al de meeste shimmery kleuren. De kleuren geven prima af na één veegje over de huid en hebben weinig tot geen fall-out.

look urban decay basics

Ook bij het maken van de look is er prima te werken met de oogschaduws. Wel moest ik even wennen, het zijn hele naturelle matte tinten waardoor het een behoorlijk naturelle look (goh) geworden is. Op mijn bewegend ooglid draag ik WOS, in mijn crease Naked 2 en een tikkeltje FaintOp mijn onderste wimperrand bracht ik ook Faint aan en verder draag ik Venus op mijn wenkbrauwbot. Je kan de look meer aanzetten met Crave of Faint meer opbouwen. Voor dit artikel koos ik voor een basic look, want ja, daar is dit palette immers voor gemaakt. De oogschaduws brengen prettig aan en werken het beste wanneer je ze licht deppend aanbrengt. Met een basis blijft het prima op zijn plek zitten, gedurende de dag.

IMG_1715

Dit palette is ideaal om een naturelle look mee te maken. Zo’n ‘no make-up make-up look’. Alsof je niets draagt, maar toch je ogen nét iets meer definitie te geven. Naar zo’n palette was ik op zoek! En ja hoor, ik heb ‘m gevonden! Ik denk dat het echte UD Naked Basics nét iets meer kleurintensiteit geeft, maar ik neem zeker genoegen met dit goedkope alternatief. Dit is een blijvertje, deze ga ik nog vaak gebruiken. For sure!

Het Urban Decay Naked Basics Palette (rip-off) kocht ik voor €2,91 inclusief verzendkosten bij Buy In Coins. Daar heb je bij Catrice maar één oogschaduw voor!

handtekening

5 thoughts on “Urban Decay | Naked Basics Palette (Replica)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *