Persoonlijk

Waarom getrouwd zijn met een vrouw gewoon heel erg leuk is

Hoi, ik ben Lisanne en ik ben getrouwd met een vrouw. Als je mij al langer volgt, wist je dat natuurlijk allang. Maar ben je nieuw op mijn blog, dan weet je dat nu. Sinds 10,5 jaar ben ik samen met Pris en sinds 2014 zijn we gelukkig getrouwd. Nu houd ik er nooit zo van om onszelf te profileren als een “lesbisch” stel. Wij zijn gewoon Pris en Lisanne, gek op elkaar, nog steeds verliefd, mama’s en gelukkig getrouwd. Maar stiekem is het natuurlijk wel leuk – duh – om als vrouw met een vrouw getrouwd te zijn. Dat heeft namelijk héél veel voordelen!

Misschien overbodig om te vermelden, maar uiteraard is deze post met een dikke vette knipoog geschreven. 

Op zondag vooral niet voor de laatste voetbalwedstrijd

Kijk, weet je… Op de één of andere manier is voetbal voor de meeste mannen gewoon een ding. Ze volgen het liefst de Eredivisie, de Jupiler League én de KNVB Beker en dan bij voorkeur ook nog live. Wij vrouwen hoeven geen Foxsports aan te schaffen omdat “de man anders van alles mist en dan niet mee kan praten met z’n homies”. Wij zitten zondags gewoon lekker voor VT wonen of Alles mag op zondag.

Maar wel samen op de bank voor een goede film of serie.

Pris en ik hebben, naast veel verschillende interesses, een gezamenlijk passie voor series en films kijken. Vrouwenfilms als The Holiday, The Devil Wears Prada en Love Actually zijn prima aan ons besteed. Nog fijner zijn de goede series die we regelmatig samen kijken. Yup, die gezamenlijke interesse is erg fijn. En als twee vrouwen samen kun je heerlijk wegzwijmelen bij fijne rom-coms.

Dat maandelijkse feestje…

De hormonen vliegen je hier in huis regelmatig om de oren. Met twee vrouwen (of eigenlijk zelfs vier) is het twee keer per maand feest en het komt wel eens voor dat dat niet zo heel goed uitkomt allemaal. Maar, één voordeel. We snappen elkaar wel. Opmerkingen als: ‘Het is zeker de tijd van de maand?’ zijn wel niet zo prettig om te horen, maar er is wel wederzijds begrip. Dus halen we een keer diep adem, gaan chagrijnige opmerkingen het ene oor in en het andere oor uit en geven we elkaar een knuffel. Want tja, we weten allemaal hoe het voelt…

Je snapt elkaar sowieso gewoon veel beter

Geef toe, vrouwen zijn maar eigenaardige wezens. Onze emoties gaan van 10 naar 0 en daarna weer naar 10. We zijn niet te peilen en zo veranderlijk als het weer. Als we zeggen dat er ‘niks’ is, is er van alles aan de hand en we kunnen problemen maken van de kleinste dingen. We zijn ons er heus van bewust, maar voor mannen zijn we vast een mysterie zo af en toe. Is dat even handig dat wij als vrouwen elkaar gewoon heel goed aanvoelen.

Niet langs de zijlijn, zeker niet doorzakken in de voetbalkantine

Oké, oké. Deze is misschien een béétje kort door de bocht. En ja, ik ben op de hoogte van het bestaan van vrouwenvoetbal. Maar “gelukkig” hebben wij hier niet mee te maken. Onze peuter rent nog niet over de groen grasmat en dus blijven de voetbalperikelen ons bespaard. Eerlijk is eerlijk, ik heb er niet zo veel mee. Roepend langs de zijlijn staan, een biertje drinken in een muffe voetbalkantine en het wassen van die stinkende voetbalkleding. En dan heb ik het nog niet eens over de ‘schat, ik kom iets later thuis want ik drink nog even een biertje in de kantine’ berichtjes. Iets later noemen ze dat. Nope, niet aan mij besteed, dus ik ben blij dat het mij bespaard blijft.

Elkaars outfit aan

Wanneer je als vrouwen een beetje dezelfde maat hebt – Pris en ik hadden dit een blauwe maandag – dan ben je ineens gezegend met een dubbel zo grote kledingkast. Katching! Is dat even handig. Hangt er niets in jouw kast, dan zeker wel in die van je vrouw of vriendin. Is dat even makkelijk!

 

 

10 thoughts on “Waarom getrouwd zijn met een vrouw gewoon heel erg leuk is”

  1. Hahahh wat een leuk artikel! Voor mij maakt het geen verschil of en man en een vrouw getrouwd zijn, of juist twee vrouwen. Het gaat om de persoon en het gevoel :)

  2. Leuke lijst met voordelen van met een vrouw getrouwd zijn. Ik stel me altijd zo voor dat een vrouw dingen ook beter begrijpt dan een man. Mijn man kan mij op sommige vlakken echt totaal niet volgen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *