Lifestyle

Zorg voor licht deze donkere dagen!

Hoewel ik echt van deze winterdagen hou en de aanloop naar Kerst geweldig vind, ben ik een echt zomermens. Ik houd van licht, van zon, van warmte en van de lange zomerdagen. Het feit dat het ‘s ochtends op tijd licht is en de avond pas laat de duisternis valt, vind ik heerlijk. Tijdens deze donkere dagen vind ik het dan ook extra belangrijk om voor wat extra licht te zorgen. Letterlijk en figuurlijk. Een aantal tips om deze donkere dagen voor Kerst wat “lichter” te maken, geef ik je vandaag!

Ga los met kaarsjes

De eerste en meest logische tip is natuurlijk het branden van kaarsjes. Dat vind ik denk ik het grootste voordeel van de winter en de donkere dagen, de kaarsen mogen weer aan! Hier in huis brand ik dan ook bijna elke avond wat kaarsjes. Soms alleen wat waxinelichtjes (het liefst mét geur) maar vaak ook mooie stompkaarsen of geurkaarsen van bijvoorbeeld Lily Flame. Ik ben dol op kaarsen!

Organiseer gezellige avondjes

Het pakken van terrasjes, het liggen op het strand en lange zomeravonden buiten. Dát kun je wel vergeten in december. En daarom moet je het thuis leuk en gezellig maken. Organiseer gezellige spelletjesavonden, ga samen eten en klets fijn bij. Ik kan enorm genieten van zulke fijne avonden. Die maken deze dagen een stuk dragelijker!

Gebruik licht(snoeren) in je interieur

Om wat extra sfeerverlichting in je kamer aan te brengen kun je leuke licht-accessoires toevoegen. Zet ‘m mooi lampje van bijvoorbeeld Nostalux op je bijzettafel en creëer wat extra licht in je zithoek. Beperk je daarnaast niet tot verlichting in je kerstboom maar gebruik bijvoorbeeld lichtsnoeren in je interieur! Je hebt tegenwoordig allerlei leuke soorten bij praktisch elke woonwinkel. Vul bijvoorbeeld een mooie stolp met een winterse accessoire en voeg daar wat led-lampjes aan toe. Of hang een lichtslinger langs de wand. Het geeft zo’n leuk en subtiel effect en is daarnaast ook super feestelijk!

Zoek het licht op – letterlijk – ga naar buiten! 

Hoewel het weer af en toe niet écht uitnodigt om naar buiten te gaan, is dat juist wel wat je zo nu en dan moet doen! Binnen zitten zonder frisse lucht en natuurlijk licht is hartstikke deprimerend en ook nog eens hartstikke slecht. Ook ik maak me er zo nu en dan schuldig aan en vind ik het veeel te koud om naar buiten te gaan. Maar zeker met hondjes én een peuter wie je af en toe uit moet laten, kun je niet anders. En ik vind het vaak heerlijk en ik knap er zo van op. Dus, trek een dikke jas aan, zet die muts op en ga naar buiten!

Zorg ook buiten voor licht. 

Omdat het vroeg donker is, vind ik het soms zo vervelend dat ik letterlijk in het donker thuis kom. Als ik een lange dag heb gehad op het werk en in het donker of schemer naar huis fiets, baan ik me met de zaklamp op m’n telefoon een weg door de duisternis wanneer ik mijn fiets in de schuur geparkeerd heb. Een paar tuinspots zou ideaal zijn, zo kom ik een stuk prettiger thuis. Die zijn trouwens voor de zomer ook super leuk!

 

Zoek jij ook altijd naar manieren om deze donkere “lichter” te maken? Welke tips heb jij? 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

5 thoughts on “Zorg voor licht deze donkere dagen!”

  1. Fijne tips om verlichting te hebben in en rondom het huis dat sfeer geeft tijdens de zeer donkere dagen……
    Ik heb lampionen op zonne energie, en lantarens in de grond…..
    Het staat gezellig en kost zeer weinig.

    Xoxo

  2. In de voortuin hebben we een lage heg staan rondom de voortuin en daar zitten ook gekleurde flikkerende lichtjes in, altijd een grote hit bij (met name) elk kind dat langsloopt :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *