Lifestyle

Laatst gekeken series #3 ❤︎ The Sinner, The Bridge, Homeland en meer.

Netflix… Ik geef het eerlijk toe, wij kunnen niet meer zonder. Met het hele gezin kijken wij regelmatig Netflix op tv. Pris en ik zijn dol op series of een goede (foute) film en ook de tieners verliezen zich regelmatig in een heerlijke serie. . Onze peuter is dol op televisie kijken en kijkt dan ook regelmatig even naar Netflix. Vandaag vertel ik je mijn favorieten van de afgelopen tijd!

The Crown – Eén van mijn favorieten! Voor wie fan is van Britse series, geïnteresseerd is in geschiedenis of voor wie gewoon een prachtige serie wilt kijken. The Crown it is! Ik keek deze serie nadat ik het vak British Studies gehad had op school en het was een feest der herkenning. De sfeer, het acteerwerk, de verhaallijn. I love it! Maar ja, dat kan ook eigenlijk niet anders he? Ik verheug me enorm op het tweede seizoen.

https://www.youtube.com/watch?v=z2vvkPJ0-7g

Homeland  Rete-goed en rete-spannend! Homeland gaat over Carrie en Brody. Brody heeft acht jaar krijgsgevangen gezeten in Irak. Hij wordt gered en natuurlijk onthaald als held. Carrie werkt bij de CIA en heeft toen ze in Irak zat een tip gehad over een overloper. En ze vertrouwt Brody dus voor geen meter! Ze raakt geobsedeerd van Brody en als kijker doe je lekker mee. Want jemig, wat f*ckt deze serie soms met je zeg! Ik kon echt wel blijven kijken en vond het super spannend. Absoluut een dikke vette must-see op Netflix!

The Bridge – Op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken wordt een lijk gevonden. Het lijk is doormidden gezaagd en één helft ligt in Zweden en één helft in Denemarken. Omdat het precies op de grens ligt, moeten de rechercheteams van het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö samenwerken. De Deense politie-inspecteur Martin en de Zweedse Saga leiden samen het onderzoek. Deze twee tegenpolen moeten samenwerken en dit zorgt voor hilarische maar ook ontroerende momenten. De moord blijkt zowel sociale als politieke motieven te hebben, maar de moordenaar wil nog meer bereiken. En dat zorgt voor een spannend kat en muisspel! Een super goede serie!

https://www.youtube.com/watch?v=JebwYGn5Z3E

13 Reasons Why – In deze serie wordt het verhaal van Hannah Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd, onder de loep genomen. De mensen die haar hebben gekwetst krijgen een doosje met zeven cassettebandjes (met een A- en B-kant) toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de dertien redenen van haar zelfmoord. Ik heb al vaker over deze serie verteld en heb ook het boek gelezen. Ik vind het een rete-goede serie maar moet ook eerlijk bekennen dat ik het ook best heftig vind dat zoveel jonge (écht jonge) mensen dit kijken. De serie is namelijk best heel heftig in beeld gebracht en het schuwt geen schokkende en triggerende beelden. Ik snap daarom ook best dat de serie behoorlijk in opspraak is geweest. Desalniettemin vind ik de serie echt heel erg mooi en goed en kijk ik uit naar seizoen twee. Een aanrader, ook voor docenten en ouders. Al is het alleen maar om te zien waar “onze” kinderen soms naar kijken.

The Sinner – Goed, het in één dag helemaal uitkijken van een serie kan ik ook van mijn lijstje afstrepen. Vorig weekend hebben Pris en ik The Sinner op zaterdag volledig gekeken. Nu zijn het “maar” 8 afleveringen van gemiddeld 40 minuten, maar toch. Dit laat wel zien hoe spannend het was en hoe goed het was (oké, Pris is iets kritischer). Deze Netflix original wordt door vele media als doodeng afgeschilderd, maar dat valt echt enorm mee. Ik vind de gemiddelde Scream of Scary Movie al eng, en hoewel deze serie een aantal benauwende en schokkende scenes bevatte, vind ik doodeng echt overdreven. De serie gaat over Cora, een moeder en vrouw van. Op een dagje aan het strand wordt ze getriggerd door iets en steekt ze een man dood. Waarom ze dit doet is een mysterie. Terwijl ze vervolgd wordt is er één rechercheur die alles op alles zet om haar te helpen en de waarheid te achterhalen. Wat heeft haar getriggerd en waarom heeft ze deze man vermoord? Suuuuuper spannend en super goed!

Goed, nu ben ik dus op zoek naar een nieuwe serie om te binge-watchen. KPN publiceert vaak goede tips voor films en series, maar ik ben benieuwd of jullie ook nog een goede tip hebben?

x Lisanne

2 thoughts on “Laatst gekeken series #3 ❤︎ The Sinner, The Bridge, Homeland en meer.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *