Boeken Lifestyle

Storytel | Waarom luisterboeken echt heel fijn zijn + mooie kortingscode!

Als je mijn blog vaker leest, weet je dat ik vorig jaar een nieuwe favoriet ontdekt heb; luisterboeken. Ik ben enorme fan van audioboeken en mag graag relaxen onder het genot van een mooi verhaal. Eerlijk is eerlijk, in het begin was ik een beetje sceptisch. Luisterboeken? Dat was toch traag, saai en hartstikke onpraktisch? Inmiddels weet ik wel beter en wil ik eigenlijk niet meer zonder. Vandaag vertel ik je over Storytel, deel ik mijn aanraders en heb ik en hele leuke actie voor jullie waarmee je Storytel voordelig 30 dagen kunt uitproberen!

Wat is Storytel?

Storytel is een abonnementsdienst waarmee je onbeperkt toegang hebt tot meer dan 60.000 boeken. De dienst is sinds 2013 in Nederland beschikbaar en maakte afgelopen jaar een enorme groei door. Steeds meer mensen kennen én hebben Storytel. Het werkt heel simpel. Je maakt een account aan op de website, sluit een abonnement á €9,99, downloadt de app voor Android of iOS en je kunt vervolgens overal boeken luisteren. Overal? Ja, overal! De dienst maakt het namelijk ook mogelijk om maximaal vijf boeken offline te luisteren wanneer je deze van te voren even downloadt in de app. Easypeasy!

Waarom Storytel? 

Ik ben dol op lezen en verslind het liefst het ene boek na het andere. Vooral onderweg lees ik een hoop, maar wanneer ik na een lange dag op de NHL weer in de bus of op de boot zit, heb ik niet altijd meer de puf om te lezen. Luisterboeken zijn hierbij ideaal! Daarnaast kun je tijdens het luisteren ook prima andere dingen doen. Wat dacht je van schoonmaken, was opvouwen of tekenen. Ik word in ieder geval onwijs relaxed van een goed luisterboek en vind het ook heerlijk om voor het slapen nog even een boek te lezen. Je kunt ook een sleeptimer aanzetten zodat hij automatisch stopt na een bepaalde tijd. Op dit moment luister ik voornamelijk Engelse boek om op deze manier meteen mijn Engels te blijven verbeteren. Win win!

Mijn aanraders

Zoals ik al zei heb je met Storytel toegang tot meer dan 60.000 boeken. Dit zijn Nederlandse, maar ook anderstalige boeken. Ik laat je de boeken zien die op dit moment op mijn boekenplank staan!

Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.

Een boek voor alle zelfhulphaters, maar eigenlijk is dit boek hét boek wat betreft zelfhulp boeken. Heerlijk sarcastisch en geeft je inzicht in dingen waar je je simpelweg niet druk om hoeft te maken. Heerlijk!

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. 

Het vervolg op mijn favoriete boek ‘Me before you’ van Jojo Moyes. Prachtig, ontroerend en heerlijk voorgelezen. Ik heb hier en daar wederom een traantje gelaten.

Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken…

Gruwelijk eng. Alsof je in een goede horrorfilm zit. Nu ben ik snel bang te krijgen, maar dit boek moet je niet voor het slapengaan lezen. Wél steengoed en origineel.

Colin Singleton, een wonderkind dat vele talen beheerst en in anagrammen denkt, is zojuist door zijn negentiende vriendinnetje met de naam Katherine gedumpt. Zijn enige vriend, Hassan – in alle opzichten zijn tegenpool – neemt hem mee op een roadtrip waarop hij hem op zijn eigen onnavolgbare wijze bijstaat. Hun tocht eindigt al snel in het gat Gutshot. Terwijl de onverwachte en hilarische gebeurtenissen elkaar opvolgen vertelt de schrijver het ontroerende verhaal van een bijzondere vriendschap.

Het enige boek wat ik nog niet geluisterd heb. Deze stond tussen de aanbevelingen en ik zette ‘m gauw op mijn boekenplank. Het nieuwste boek van John Green moet ik wel lezen natuurlijk. Ik houd enorm van zijn boeken, dus ik ben erg benieuwd!

Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur.

Dit boek moest ik voor school lezen en besloot ik, in plaats van te lezen, te luisteren. Ik vind dit een prachtig verhaal, ontroerend en steengoed geschreven. De film staat zeker nog op mijn te-kijken lijstje. Een absolute aanrader.

Nieuwsgierig geworden? Sluit een proefabonnement af! 

Heb je nieuwsgierig gemaakt? Ja ja, geef maar toe! Dan heb ik leuk nieuws voor je. Via deze speciale link (geldig t/m 31/12/17) krijg je 30 dagen Storytel voor maar €0,99 in plaats van €9,99! Op deze manier kun jij voordelig uitproberen of Storytel ook daadwerkelijk iets voor jou is. In een maand kun je prima één of meerdere boeken proberen, dus sla je slag! Probeer het, ik weet zeker dat je straks net zo’n fan bent als ik!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

11 thoughts on “Storytel | Waarom luisterboeken echt heel fijn zijn + mooie kortingscode!”

  1. Wat een toffe actie! Ik ken luisterboeken al langer via de blindenbiblotheek en vind dat op zich best een oké manier om te lezen. Toch lees ik liever een eBook met mijn brailleleesregel. Maar wie weet is Storytel beter, want dat is gericht op het leuk maken van luisterboeken voor mensen die ook gewoon een papieren boek kunnen pakken.

  2. Zo wat een voordelige kortingscode. Ik ben dol op lezen fysieke exemplaren en luisterboeken daar doe ik altijd wat mee. Ik heb last van mijn ogen en luisterboeken zijn daar heel ideaal bij.

  3. Ik zou ook graag mee lezen, maar het komt er gewoon niet van. Ik ga Storytel ook eens proberen, want zo kan ik onderweg of tijdens het schoonmaken toch ook een boek ‘lezen’. Lijkt mij ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *