Beauty

Salt of the Earth Deodorant – Unscented & Lavender-Vanilla

Deodorant… Als je mij al langer volgt weet je dat ik er mijn persoonlijke missie van heb gemaakt om goede deo te vinden voor de vrouwen die toch iets (kuch kuch) meer transpireren dan gemiddeld. Fijn is het dat er tegenwoordig steeds meer – betaalbare – goede deodorant te koop is, maar toch blijft het lastig hoor! Daarom probeer ik graag nieuwe varianten uit. Zo is er sinds een tijdje een nieuw merk verkrijgbaar bij de drogist; Salt of the Earth. Let’s put them to the test! 

Salt of the Earth is gebaseerd op een natuurlijk mineraalzout. Wanneer je dit aanbrengt onder de oksel zorgt het zoutfilmpje ervoor dat onprettige geurtjes geen kans maken. De bacteriën die de zweetgeur veroorzaken kunnen namelijk niet overleven in het zoute milieu. Een groot voordeel vind ik zelf dat de poriën niet worden geblokkeerd.

De deodorants zijn verkrijgbaar in een roller, spray en stickvorm. Daarnaast zijn er vier verschillende varianten in geur (of geen geur). Ik kreeg de geurloze spray en de Lavender -Vanilla roller opgestuurd.

Pure Aura – Lavender Vanilla Roll-on

Ingrediënten: Aqua (water), Potassium Alum, Polyglyceryl-10-Laurate (natural solubilizer), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract, Sclerotium gum (natural thickener), Parfum (from botanical extracts and oils), Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, p-Anisic Acid (fromstar anise or Indian basil), Citric acid. *Linalool, *Limonene, *Citronellol. *uit natuurlijke botanische extracten en essentiële oliën.

Rollers vind ik altijd prettig in gebruik. Enkel heb ik nog nooit een roller gehad die opgewassen was tegen mijn transpiratiegeur. Om die reden gebruik ik meestal sticks. De Lavender-Vanilla ruikt voornamelijk naar Lavendel. Hij heeft geen overheersende geur en ruikt vooral lekker fris. Zelf houd ik altijd van een subtiel geurtje. Dit zegt natuurlijk niks over hoe goed de deodorant werkt, maar toch is dat iets psychisch ofzo. Verder laat de deodorant geen witte strepen achter.

De deo doet goed zijn werk en ik snap echt waar de laaiende enthousiaste reacties vandaan komen. Hij doet gewoon wat hij belooft. Wel merk ik dat wanneer ik wat meer inspanning lever of wanneer ik een lange dag heb, ik toch lichtjes naar zweet ruik. Pris beweert dat ik dat alleen zelf ruik (ik heb een zeer sterk reukvermogen) maar toch voel ik me daar altijd iets minder prettig bij. Neemt niet weg dat ik helaas gewoon gezegend ben met overactieve zweetklieren en dat hij dus over het algemeen echt super goed werkt.

Salt of the Earth Aura Lavender-Vanilla Roll-on (75 ml) – €6,99

Effective Natural Deodorant – Unscented

Ingrediënten: Aqua, Potassium Alum, Propanediol, Triethyl Citrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Galactoarabinan, Sodium Bicarbonate, Sclerotium Gum, Sodium Anisate.

Zoals je ziet is deze ingrediëntenlijst een stuk korter. Dit komt voornamelijk doordat hij niet geparfumeerd is. Dit is kort gezegd de zoutsteen vermengd met water om het als een spray te kunnen gebruiken. De spray is 100% natuurlijk en de flacon bevat geen drijfgas. Ik moest echt even wennen aan het gebruik van deze spray, want je hebt snel de neiging om teveel op te sprayen. Twee sprays onder elke oksel moet echt voldoende zijn.

Deze variant heeft echt mijn hart gestolen. Afgelopen dagen was het weer heerlijk warm en de spray heeft die test echt glansrijk doorstaan. De hele dag geen geurtje te bekennen en mijn truitje ruikt ook nog prima. Ik ben onder de indruk! Ik spray de deo op, doe dan verder mijn ding en voor het aankleden dep ik mijn oksels nog een beetje droog. Je oksels blijven namelijk aardig vochtig na het gebruik. Ik heb de deodorant nog niet lang genoeg in gebruik om te kunnen zeggen of het ook blijft werken (dat is altijd een puntje bij mij), maar tot nu toe ben ik razend enthousiast!

Salt of the Earth Natural Deodorant Spray (100 ml) – €6,99

De deo’s van Salt of the Earth bevatten natuurlijke stoffen als aloë vera, kamperfoelie en lavendel. Hierdoor zijn ze ook uitermate geschikt voor veganisten en vegetariërs. Salt of the Earth wil in oktober zo veel mogelijk mensen stimuleren om de overstap naar natuurlijke deodorant te maken. Het is beter voor je eigen lichaam, maar ook voor het milieu. Daarom zijn er de hele maand leuke acties. Zo krijg je bij Etos bij aankoop van een Salt Of The Earth deodorant een tweede naar keuze gratis. Ook bij Kruidvat en Plein.nl zijn er mooie aanbiedingen.

 

6 thoughts on “Salt of the Earth Deodorant – Unscented & Lavender-Vanilla”

  1. Als je van citroentjesfrisse oksels houdt, zijn de VitE deodorant(roller) van DrOrganic (te koop bij Holland&Barret -voorheen de Tuinen, regelmatig in de aanbieding) en de Citrus deodorant(roller) van Weleda een aanrader wat mij betreft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *