Lifestyle

Kneipp | World of Fragrances & Elderberry-Sheabutter Lipbalm

Bij Kneipp denk je al snel aan heerlijke douchegel, badolie, massageolie en andere verzorgingsmiddelen. Ik was dan ook extra verrast toen ik een persbericht ontving met heerlijke andere producten van Kneipp. Ik laat je vandaag een homefragrance, kaars en lippenbalsem zien, helemaal in de Kneipp sferen!

Kneipp kwam afgelopen maand met de World of Fragrances lijn. Deze lijn bevat drie fragrance sticks en één geurkaars. Alle vier de producten bevatten natuurlijke deurcombinaties, zoals je van een merk als Kneipp mag verwachten. Kneipp heeft al ruim 125 jaar ervaring met geuren en het effect ervan op je gemoedstoestand. Er zijn 4 verschillende geurwerelden:

  • Sandalwood-Patchouli: zacht, zoet, warm en houtachtig (geurstokjes)
  • Vetiver-Mandarin: fruitig en kruidig (geurstokjes)
  • Lavender: bloemig en kruidig (geurstokjes)
  • Macadamia-Star anise: warm en kruidig (kaars)

Daarnaast kwam Kneipp afgelopen maand ook met drie heerlijke verzorgende én natuurlijk lippenbalsems! In deze blogpost laat ik je drie producten zien!

Macadamia Staranice Candle – €7,99

De geurkaars zit in een mooie glazen pot die voorzien is van een hersluitbare bamboe deksel. Dit is een leuk extraatje want wanneer de kaars op is, kun je de pot of het glas voor andere doeleinden gebruiken. Daarnaast is het handig om de kaars bijvoorbeeld af te kunnen sluiten, aangezien de kaars ook wanneer hij niet aanstaat subtiel geurt.

Het fijne aan een geurkaars vind ik dat je hem aan kunt zetten wanneer jij dat wilt. In mijn geval is dat meestal ’s avonds wanneer Jippe op bed ligt en we heerlijk op de bank kruipen. Zeker nu het ’s avonds donker is, vind ik dat heerlijk! De kaars ruikt super lekker warm maar ook een tikkeltje zoet. De macadamia en anijs ruik je overduidelijk en de combinatie is super lekker! De kaars geeft geen overheersende geur af wat voor ons een pluspunt is, Pris kan namelijk niet tegen sterk ruikende geurkaarsen en dergelijke, maar deze kan ze prima handelen. Een toppertje, deze kaars!

Komend najaar komt Kneipp met een uitbreiding van de Macadamia-Staranice lijn in de vorm van verzorgingsproducten. Als deze net zo lekker ruiken, dan ben ik verkocht hoor!

Lavender Fragrance Sticks – €8,99

Naast de geurkaars zijn ook de fragrance sticks mooi vormgegeven en hebben ze een minimalistisch en subtiel uiterlijk. Hierdoor passen ze eigenlijk in elk interieur. Het houten “dopje” vind ik een mooie extra toevoeging. Zulke dopjes zie je vaker bij fragrance sticks om de stokjes op hun plaats te houden en de schroefdop te camoufleren. Nadeel vind ik dat hij niet helemaal lekker op de dop past waardoor hij soms wat scheef zit. Maar dat is meer het probleem van deze neuroot hoor. ;)

De sticks bevatten natuurlijke etherische olien en geven de geur gelijkmatig af. De verpakking bevat 7 sticks en deze gebruik ik alle 7. Je kunt, wanneer je wilt variëren in sterkte meer of minder sticks gebruiken. Zelf vind ik 7 prima, je ruikt een fijne subtiele lavendel geur die écht lijkt op heerlijke bloeiende lavendel. Love it!

Lipcare Elderberry Sheabutter – €5,99

Kneipp ontwikkelde drie 100% natuurlijke lipbalsems. Alledrie de lippenbalsems hebben eigen natuurlijke werkzame bestanddelen. Zo is er een sensitive, intensive en extra care. Daarnaast belooft Kneipp een bijzonder ‘depot-effect’ wat wil zeggen dat de textuur na het aanbrengen ervoor zorgt dat de hydratatie beetje bij beetje wordt afgegeven voor een langdurend effect. De verpakking verdient overigens ook wat aandacht, want ook deze is volledig recyclebaar. De huls is bijvoorbeeld o.a. gemaakt van kurk, tof!

Ik kreeg de variant voor intensive care, de balsem verrijkt met vlierbessenolie en sheabutter. Vlierbessen zorgen ervoor om de huid te herstellen en te beschermen tegen uitdroging, veroudering en irritaties. Sheabutter hydrateert en maakt de huid zacht. De balsem bevat geen water, dus dit betekent geen “verslavend effect” wat veel lippenbalsem wel hebben. De lippenbalsem heeft een subtiele kersengeur, maar daarnaast ruik ik voornamelijk ook een messengeur. Beide geuren zijn echt heel lichtjes aanwezig en is het voornamelijk een transparante en verzorgende balsem. Hij hydrateert goed en voelt stukken verzorgende aan dan de gemiddelde Labello. Hij plakt niet, maar blijft wel langere tijd goed op de lippen zitten wat voor een langere tijd voor een gehydrateerd en verzorgd gevoel zorgt. Ik denk dat ze dit bedoelen met het ‘depot-effect’. Een prettige en zeer verzorgende lippenbalsem!

Wat was het een feestje om deze heerlijke nieuwe producten te mogen proberen. Vooral ook leuk omdat Kneipp hiermee echt een toffe nieuwe weg inslaat en ik vind dat ze daarmee goed begonnen zijn. De World of Fragrances ziet er top uit en ook de lippenbalsem is super. Nice!

De nieuwe Kneipp producten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen. 

 

4 thoughts on “Kneipp | World of Fragrances & Elderberry-Sheabutter Lipbalm”

  1. Die lavendel geurstokjes heb ik ook en normaal vind ik lavendel niet zo lekker, maar deze zijn anders. Heb ze in mijn slaapkamer gezet voor de rustgevende geur :) ook de geurkaars is heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *