Beauty

Essence | All About Nude Eyeshadow

2014-10-25 13.50.52

Over het All About Nude oogschaduw palette van Essence had ik al veel goeds gehoord en gelezen. Toch liet ik ‘m zelf altijd liggen. Ik heb immers genoeg oogschaduw (hé, helder momentje!), zeker in neutrale tinten. Toch bleef ik nieuwsgierig. Ik was dan ook door het dolle heen toen ik een leuk Essence pakketje won via de blog van Fabiënne. Hier zat onder andere dit mooie palette in. Kon ik ‘m eindelijk uitproberen!

2014-10-25 13.52.13

2014-10-25 13.51.07

Het All About Nude palette bevat zes kleurtjes in neutrale roze- en bruintinten. Qua kleurkeuze doet het mij een beetje denken aan het Naked 3 palette. Romantisch, poederig en neutraal. Het palette bevat 8,5 gram oogschaduw. Alle zes de kleurtjes zijn glanzend, shimmery of metallic, aldus Essence. Ze zien er stevig uit.

2014-10-25 13.51.29kopie

swatches all about nude
De swatches verassen mij onwijs. De kleuren zijn goed gepigmenteerd, stevig en (bijna) niet poederig of kruimelig te noemen. Met één veegje creëerde ik bovenstaande swatches. De kleuren zijn allemaal glanzend, maar verschillen wel licht van finish. Zo zijn de eerste vier lichte kleuren duidelijk shimmery met subtiele mini glittertjes. De twee donkerste kleuren zijn meer metallic te noemen en hebben geen duidelijke shimmers maar wel een glans over zich.
ooglook all about nude

De oogschaduws werken super fijn en brengen prettig aan. De lichtste kleuren adviseer ik wel deppend aan te brengen voor de beste ‘color pay-off’. Op mijn bewegend ooglid bracht ik de vierde roze kleur aan in het binnenste gedeelte en daarnaast de lichtbruine taupe kleur. In mijn crease zie je de donkerbruine kleur met in de ‘outer V’ de paarsbruine tint. Op mijn onderste wimperlijn maakte ik een combi van beide donkerste kleuren. Op het wenkbrauwbot bracht ik de prachtig witgouden highlighter aan. Deze trok ik door naar mijn binnenste ooghoek en vervaagde deze ook richting mijn onderste wimperrand voor een fris effect.

Verder gebruikte ik voor deze ooglook de Essence Lash Princess Mascara (review volgt) en de Catrice Longlasting Brow Definer.
2014-10-25 13.51.15

Ik ben zeer verrast en super enthousiast. De oogschaduws werken prettig, hebben weinig tot geen fall-out, zijn zacht als fluweel en  brengen fijn aan. Met een oogschaduw basis blijven ze prima zitten gedurende de dag. Essence doet het goed, dit is een prachtig product voor een zeer goed prijsje!

Essence All About…. palettes zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister met een Essence schap of in de online webshop van Kruidvat voor €3,59 per stuk.

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

19 thoughts on “Essence | All About Nude Eyeshadow”

  1. Ik vind dit zelf ook een heel fijn palette. Fijn dat je hem eindelijk uit kon proberen, vooral als je hem ook nog gewonnen hebt! Mooie ooglook heb je gemaakt ook.

  2. Ik heb dit palette ook en ben er ook wel blij mee. Zijn hele fijne kleuren en je kan er veel kanten mee op!!
    Ik denk trouwens dat je dit palette gewoon bij elke kruidvat kan kopen, want ik heb het al even. Het all about chocolates palette is wel alleen te krijgen in het 3e schap ;)

  3. Bedankt voor se review Lisanne! Ik twijfel al lang over dit palette maar ik ga hem toch aanschafen met joud hulp dankjewel! De lash princess is trouwens heel fijn voor op je onderwimpers!
    X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *