Food

Recept voor de lekkerste pompoensoep

Zodra het najaar wordt en de temperaturen dalen komen hier weer heerlijke herfstige en winterse gerechten op tafel. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik het getroffen heb met een heuse keukenprinses, en zo af en toe deel ik een fijn recept uit haar boekje. Eén van de gerechten die hier regelmatig geserveerd wordt, is pompoensoep. En dat klinkt misschien vreemd, maar mensen, wat is dat lekker! Het recept van Pris, lees je hier!

Nodig:

♥︎ Scherp mes
♥︎ (Grote) lepel
♥︎ Staafmixer
♥︎ Grote (soep)pan

Ingrediënten: 

♥︎ Pompoen (fles of klassiek)
♥︎ 1 prei
♥︎ 1 grote of 2 kleine aardappelen (voor de binding)
♥︎ ca. 1 liter kippen- of groentebouillon
♥︎ Kerriepoeder
♥︎ Spaanse peper (optioneel)
♥︎ Gerookte paprikapoeder (optioneel)
♥︎ Peper
♥︎ Zout

Met vlees:
♥︎ Verse rookworst
♥︎ Spekblokjes

Garnering:
♥︎ Peterselie
♥︎ Lenteuitjes
♥︎ Crème fraîche voor de topping

Zo ga je te werk:

Zorg allereerst voor een goed scherp mes. Pompoenen snijden is best een pittig werkje dus een scherp mes is geen overbodige luxe. Je eigen keukenmes kun je simpel thuis slijpen met een messenslijper of wetsteen.

Pak de pompoen en verwijder de zaadlijsten aan de binnenkant van de pompoen. Dit werkt het snelste met een lepel. Snij vervolgens de pompoen in grove stukken. De schil kun je prima laten zitten! Snij daarna ook de prei en aardappelen in grove stukken. Ga je voor de pittigere variant, snij dan ook de Spaanse peper in kleine stukjes. Gooi al deze groentes in een grote pan.

Voeg daaraan een liter kippen- of groentebouillon toe en breng dit aan de kook. Laat dit zo’n 20 minuten koken tot de groentes zacht zijn. Zet vervolgens de staafmixer in de pan en mix het tot een glad geheel. Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat bouillon toe. Wat deze pompoensoep zo lekker maakt, is de kerriepoeder. Voeg deze naar smaak toe. Voeg vervolgen ook de zout, peper en eventueel de paprikapoeder naar smaak toe.

Als je voor de variant met vlees gaat, wees dan eerst zuinig met de zout. Voeg als laatste gebakken spekreepjes en plakjes rookworst toe. Deze maken de soep vaak al zout genoeg! Warm dit samen nog even op en de pompoensoep is klaar om te serveren!

Om de soep te garneren kun je wat fijngesneden lente-uitjes en peterselie toevoegen. Een klein schepje crème fraîche maakt je pompoensoep vervolgens helemaal af. Mmmm! Eet smakelijk!

 

1 thought on “Recept voor de lekkerste pompoensoep”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *