Food

De Koffiejongens | Hét abonnement voor koffie-addicts

Koffie? Zei iemand koffie? Heeeeeeeerlijk! Had je mij een aantal jaar geleden verteld dat ik een ware koffieliefhebber zou worden, dan had ik je vierkant uitgelachen. Nu weet ik niet meer beter en ben ik een echte koffie-addict. Ik ben dol op koffie en alle soorten en maten en er gaan er hier dagelijks dan ook vele bakjes koffie doorheen. In de tijd van abonnementen op alles wat je je maar kunt bedenken, kon ik een koffie abonnement natuurlijk niet achterblijven. En dat is precies wat De Koffiejongens ook dachten! Van deze heren kreeg ik een uitgebreid pakket thuisgestuurd om te proberen. En dat vond ik natuurlijk héél vervelend! ;)

De koffiejongens?

Koffiejongens Corné en Walter vonden het vervelend dat zij zonder koffie zaten en vonden dat niemand zonder koffie hoefde komen te zitten. Zo bedachten zij vorig jaar een heus koffie abonnement. En hey, in de tijd van abonnementen op scheermesjes en beautyboxen vind ik een koffie abonnement zo raar nog niet! Wij, en velen met ons, zijn dol op de koffie van Nespresso. Maar eerlijk is eerlijk, een beetje prijzig is het wel. Wél zijn wij als die-hards enorm fan van de Nespresso koffie en trakteren we ons regelmatig op deze “iets te dure maar toch wel allerlekkerste” koffie. Wanneer we geen Nespresso drinken, drinken we koffie uit onze klassieke koffie automaat (check hier de beste modellen volgens Paarshuis) Deze wordt toch regelmatig alleen gebruikt op verjaardagen e.d. of gebruiken we de koffiecups van DE.

Hoe werkt het?

Leuk zo’n koffie abonnement, maar hoe werkt het nou eigenlijk? Heel simpel! Op De Koffiejongens vul jij je persoonlijke profiel in. Je kunt voor 4 standaard abonnementen kiezen of gaan voor een abonnement op maat. Dit ligt helemaal aan hoe vaak jij koffie drinkt en naar welke sterkte/smaak jouw voorkeur uitgaat. Vervolgens wordt er een schema voor je samengesteld en krijg jij elke 2, 4, 6 of 8 weken een nieuw pakket thuisgestuurd. Super handig! Daarnaast kun je tussentijds je abonnement aanpassen of de levertijd naar voren of naar achteren halen wanneer dit jou uitkomt. Ideaal!

Welke smaken verkopen de Koffie Jongens?

De Koffiejongens verkopen vier smaken. Ze zijn van mening dat deze vier smaken alles zijn wat je nodig hebt. Deze vier smaken zijn de Lungo, Espresso, Ristretto en een Decafe variant. Alle vier de smaken hebben een eigen karakter, intensiteit en bereiding. Elke smaak is daarnaast ook weer geschikt voor een ander recept, uiteraard ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Ik ben een echte Lungo en Espresso drinker, Pris is daarnaast dal op de Ristretto. Dat er ook een Decaf variant is, vind ik een groot pluspunt. ‘s Avonds vinden wij een bakje koffie nog heerlijk, maar regelmatig slaan we het ook over omdat we liever niet te veel cafeïne nemen voor het slapen gaan.

De smaaktest! 

De Koffiejongens beweren niet alleen gemiddeld 25% goedkoper per cupje te zijn, maar ook dat je het verschil tussen de echte Nespresso en de Koffiejongens niet proeft. En dat moet natuurlijk getest worden!

Koffiejongens Lungo

De ‘standaard’ koffie qua sterkte. Gewoon een lekker dagelijks bakje koffie. De Lungo laat zich het beste vergelijken met de Nespresso Vivalto. Ook dat is de Nespresso variant die ik graag drink, dus testen maakt dat des te makkelijker! De Lungo is super lekker en vol van smaak. Een tikkeltje zoet, en dat is waar voor mij het verschil zit in de Vivalto. De Nespresso variant is wat zachter, waar de Lungo echt iets voller is.

Koffiejongens Espresso

Espresso, naast de Lungo mijn favoriet. Niet om zo te drinken, maar vooral om te gebruiken voor cappuccino of ijskoffie. De Arpeggio van Nespresso moet het meest lijken op de Espresso van de Koffiejongens. En inderdaad, de Arpeggio lijkt verdacht veel op de Espresso. Houd je van een flink sterk bakje, moet je bij de Arpeggio zijn, want die is nét een tikkeltje sterker,

Koffiejongens Ristretto

De sterkste van de drie. Ristretto is niet aan mij besteed, maar Pris is er dol op. Pris drinkt deze graag in haar ijskoffie en de Ristretto was met dit warme weer dan ook heel snel af. De Ristretto is pittig en sterk, de Ristretto van Nespresso ook, dus wat dat betreft zijn ze gelijkwaardig aan elkaar. Het verschil zit ‘m vooral in het feit dat de Nespresso ook hier weer een tikkeltje sterker is een een wat “gebrander” smaak heeft.

Koffiejongens Decaf

De Decaf is wat lastig vergelijken omdat de Nespresso verschillende varianten Decaf heeft. De Decaf van de Koffiejongens is zo gemalen dat je het zowel als Lungo, Espresso of Ristretto kan drinken. Persoonlijk drink ik hem het liefst als een Lungo of als Espresso in mijn cappuccino. De eerste keer leek de Decaf wat slap, maar ik denk dat er wat mis is gegaan in de machine, want de keren daarna was hij prima en de perfecte Decaf koffie om de avond mee af te sluiten.

Algemene indruk en prijs

De Koffiejongens doen zeker goede zaken! De koffie is goed en bijna identiek aan Nespresso. Zou je ze naast elkaar drinken dan proef je subtiele verschillen, maar eerlijk is eerlijk, het lijkt veel op elkaar. Gemiddeld betaal je bij Nespresso €0,41 per cupje waar je bij De Koffiejongens gemiddeld €0,31 per cupje betaald. Hoe groter je abonnement is, hoe goedkoper het wordt. Daarnaast betaal je bij De Koffiejongens nooit verzendkosten, nog een voordeel!

Wil je het nou eerst proberen? Dan kun je nu een proefpakket bestellen met 60 cups voor €12,95. En hey, dat is maar €0,21 per cupje! Ik zeg, proberen! 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 thoughts on “De Koffiejongens | Hét abonnement voor koffie-addicts”

  1. Ben het helemaal met je eens. De koffie is heerlijk en de prijs ook. Het wordt netjes op tijd afgestuurd. Te veel of te weinig? Abbo is snel aangepast.
    Minpunt is nu dat ze de cups zelf hebben veranderd. De Lungo loopt niet meer door in mijn apparaat (Krups Pixie ). Volgens hen zelf zit er net iets te veel koffie in waardoor het vaccuum wordt getrokken.

    1. Leuk om “echte” ervaringen te horen van iemand die het abonnement heeft. De Lungo loopt hier soms ook wat “trager” door dan ik gewend ben, maar hij loopt gelukkig niet vast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *