Home Lifestyle

Deze huishoud hacks maken poetsen écht gemakkelijker

Schoonmaken… leuker kunnen we het niet maken, wél makkelijker! Tegenwoordig vind je overal de fijnste huishoudhacks die het leven écht makkelijker maken. Zelf heb ik er inmiddels genoeg uitgetest om een aantal van mijn favorieten te delen. Met deze poetshacks houd je meer tijd én rust over!

Gordijnen wassen

Gordijnen worden vaak vergeten én toch zijn juist deze belangrijk om zo nu en dan goed schoon te maken. Wij hebben bijvoorbeeld natuurlijk kinderen én huisdieren. Onze kat mag graag in de vensterbank kruipen, ook wanneer onze rolgordijnen naar beneden zijn. Kinderhandjes zijn daarbij ook niet echt handig. Wij hebben witte rolgordijnen en die moeten zo nu en dan écht in de wasmachine. Afhankelijk van je huishouden zijn er verschillende tips:

Heb je hang- of rolgordijnen die gewassen kunnen worden, stop deze dan in een niet te volle wasmachine. Je wil namelijk dat ze zo kreukvrij de machine uitkomen. Hang de gordijnen vervolgens nog vochtig terug op de rails. Door het gewicht van de vochtige stof zal de kans groot zijn dat ze niet gestreken hoeven te worden. Scheelt weer tijd!

Sommige gordijnen zijn minder geschikt voor de wasmachine, maar wil je wel graag schoon maken en bacteriën doden. Zo heb je bijvoorbeeld versus gordijnen waar vaak verborgen, verticale lamellen inzitten. Ideaal, want zo kun je makkelijk switchen tussen hoeveel licht er binnenkomt, maar wassen is minder ideaal. De hack die ik laatst hoorde, helpt vooral bij het verwijderen van luchtjes. Koop goedkope wodka, doe deze in een spuitbus en spuit deze over je gordijnen of lamellen. Het verwijdert geurtjes én werkt antibacterieel!

Eetresten in de magnetron

Je magnetron schoonmaken is een naar klusje die hier eigenlijk altijd uitgesteld wordt. Je moet je in de meest vreemde bochten wringen en daarnaast flink boenen om aangekoekte etensresten goed te kunnen verwijderen. Pannen zet je makkelijk even in de week bij hardnekkig vuil, maar wist je dat er een trucje is om je magnetron ook “voor te weken”? Leg een natte spons in de magnetron en zet deze aan voor 1 minuut op de hoogste stand. In plaats van een spons kun je ook een bakje water met wat citroen en azijn gebruiken. Daarna zal vuil een stuk makkelijker te verwijderen zijn met een spons of doekje en (oven)reiniger!

Die vettige afzuigkap

Het filter van de afzuigkap wordt snel vergeten omdat je deze letterlijk over het hoofd ziet. De vettige bende die er in achter blijft nodigt daarnaast ook niet echt uit om even lekker schoon te boenen. Tegenwoordig leggen wij het filter/rooster in de gootsteen met een vaatwasblokje. De gootsteen laten we vollopen met heet water en dit laten we een uur of 2 trekken. Daarna kun je het gemakkelijk schoonmaken of nog even mee wassen in de vaatwasmachine. Ideaal! In plaats van een vaatwasblokje kun je overigens ook een schepje baking soda gebruiken.

Verstopt putje! 

Aahrg, frustratie alom, een putje wat niet goed doorloopt. Of dit nou in de gootsteen, in de douche of de badkuip is, het is super irritant! De baking soda die hierboven genoemd wordt, kan ook hier heel goed van pas komen! Gooi wat baking soda in het putje en giet er kokend water overheen. Afhankelijk van de verstopping kun je dit een aantal keer herhalen. Je zult zien dat het gaat bruisen en dat je afvoer ineens weer een stuk beter doorloopt!

Vieze douchekop

Heb je wel eens naar boven gekeken terwijl je doucht? Dan zul je zien dat zich tussen de gaatjes van de douchekop kalk ophoopt. Een ander wondermiddel wat we hier in huis veel gebruiken is schoonmaakazijn. Giet dit is een (stevig) plastic zakje en bind dat met een elastiekje om de douchekop heen. Laat dit zeker een uur weken en maak daarna de douchekop goed schoon. Zorg er ook voor dat je de douche even laat lopen zodat je zeker weet dat alle azijn weggespoeld is. Je douchekop is weer als nieuw, beloofd!

Welke schoonmaakhack is jouw beste tip?

 

1 thought on “Deze huishoud hacks maken poetsen écht gemakkelijker”

  1. Wat een fijne schoonmaaktips….
    Gebruik tape met de plakzijde op bijvoorbeeld een katoenen t-shirt dat pluizen bevat van een trui… even een aantal keren over het shirt en zo goed als verdwenen zijn ze….

    Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *