Films

Must sees | Laatst gekeken films

large

Deze blogpost stond alweer een tijdje op mijn lijstje. De afgelopen tijd heb ik weer een aantal films gezien die ik graag met jullie delen wil. Lekker onderuit op de bank met mijn nieuwe MacBook Air en Popcorn Time, Netflix of HBO Go. Gewoon lekker films kijken wanneer mij dat uitkomt, heerlijk vind ik dat. Dit zijn de films die ik gekeken heb…

Bloomington.

Jackie werd in haar tienerjaren bekend door haar rol in ‘Neptune 26’. Deze TV-serie is alweer vier jaar geleden gestopt. Ze probeert haar normale leventje weer op te pakken door te gaan studeren. Een van de leraressen die ze op school ontmoet, wekt haar interesse. Ze krijgt een lesbische relatie met de vrouw. Jackie komt plotseling weer in de belangstelling te staan, wanneer de serie een vervolg krijgt in de vorm van een bioscoopfilm. Op de school wordt stevig geroddeld over het stel en dit veroorzaakt grote druk op haar relatie.

Geen bijzonder goede film, wel fijn vermaak. Misschien niet voor een hele brede doelgroep, gezien het thema van de film zich vooral focust op homoseksualiteit. Wel lekker om weg te kijken, leuk verhaal maar niet diepgaand. De film heeft wel een verrassende wending en eindigt, zoals veel van dit soort films wat onverwachts. Vermakelijk, als je er van houdt.

Jack the giant slayer.

De film vertelt het verhaal van een eeuwenoude oorlog die opnieuw oplaait wanneer een jonge boerenknecht onbewust een poort opent tussen onze wereld en die van een angstaanjagend ras van reuzen. Als de reuzen weer voor het eerst in deze eeuw worden losgelaten op Aarde streven ze er naar om het land terug te winnen wat ze ooit hebben verloren. Jack probeert hier met gevaar voor eigen leven een stokje voor te steken. Vechtend voor een koninkrijk, de bevolking, en de liefde van een dappere prinses komt hij oog in oog te staan met de niet te stuiten krijgers, waarvan hij dacht dat ze alleen in legendes voorkwamen. Nu heeft hij de kans om zelf een legende te worden.

Zeker niet een film waar ik snel voor zou kiezen, maar welke me toch positief verrast heeft. Een moderne versie van Sjakie & De Bonenstaak. De film is erg spannend en zit tegelijkertijd vol humor. Verder zit hij gewoon erg mooi in elkaar. Prachtig beelden, fantastische wezens en een mooie omgeving. Een spannend sprookje voor volwassenen.

Spijt!

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in. Hij heeft een hekel aan dikke Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Als de klas weer eens dubbel ligt, lacht hij zelf mee. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen.

Op de basisschool verslond ik ze, de boeken van Carry Slee. Spijt! was één van mijn favorieten. Het verhaal maakte enorme indruk op mij en ook in de klas liet het boek zijn sporen na. Ik wilde deze film dan ook graag zien. Nederlandse films staan niet bekend om hun goede kwaliteit, maar Spijt! is zeker een van de betere. Het verhaal is super goed in beeld gebracht en vrij trouw aan het boek, in een modern jasje gestoken. Ik ben van mening dat deze film in elke (basis)schoolklas vertoont moet worden.

Burlesque.

Ali is een zangeres met een grote stem uit een kleine stad die vlucht voor ontbering en een onzekere toekomst om haar dromen waar te maken in Los Angeles. Ze belandt in The Burlesque Lounge, een majestueus maar in verval geraakt theater waar een bezield muzikaal gezelschap onderdak heeft. Tess, eigenares van de club en tevens ook de hoofdact, geeft Ali een baantje als serveerster. De overweldigende kostuums en de gedurfde choreografie in Burlesque verrukken de jonge zangeres, die zweert ooit zelf op het podium te staan. Met de hulp van een gevatte podiummeester en een barman, belandt Ali vanachter de bar op het podium. Met haar spectaculaire stem herstelt ze The Burlesque Lounge in haar oude glorie, tot een charismatische zakenman met een aanlokkelijk voorstel komt.

Burlesque is een film die ik toch zeker al een keer of vier, vijf gezien heb. Dit zijn gewoon helemaal ‘mijn’ films. Zang, dans en een leuk verhaal en je hebt mijn aandacht. Het verhaal is niet super goed of diepgaand, maar de film zelf zit wel super gaaf in elkaar door de combi van zang, dans en acteerwerk. Een soort moderne Moulin Rouge. Christina Aguilera is gewoon heel erg goed in deze rol. Een heerlijke film.

The Fault In Our Stars.

Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.

Oké, heel origineel ben ik niet hè? Toch kan deze film niet ontbreken in dit rijtje. Na het lezen van het boek wilde ik niets liever dan de film zien. En wauw! Wat is dit een prachtige film. Hoewel ik het boek (Engels) nog 100 maal beter vond, is dit echt één van de mooiste films die ik ooit gezien heb. Niet spannend, er zit geen echte climax in en het werkt niet toe naar een bepaalde happy end. Het is gewoon een prachtige film, één die het verhaal vertelt van twee pure mensen en ware liefde. Gewoon adembenemend mooi. En een tranentrekker, for sure.

Twilight.

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

Zeker niet ‘mijn’ genre, maar deze film heeft me positief verrast. Een beetje beschaamd moet ik toegeven dat ik inmiddels alle delen heb gezien en het stiekem toch best wel heel erg leuk vond. Ik associeer Twilight met gillende tienermeisjes en One Direction? Die doelgroep zeg maar. Maar ik geef toe, daar heb ik mij in vergist. Een mooie serie films met een apart thema en toch een prachtig verhaal. En waar de meeste meiden wegzwijmelden bij Robert Pattinson vond ik het ook zeker niet verkeerd om naar Kirsten Stewart te kijken hoor. ;)

Nu ben ik benieuwd, welke films heb jij voor het laatst gezien? Wat zijn jouw aanraders?

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

11 thoughts on “Must sees | Laatst gekeken films”

 1. Maleficent!! Erg goed!
  Ik keek ook the Fault in our stars… Sorry maar wat een saaie film. Ik had er zoveel meer van verwacht.
  Divergent, vermakelijk maar saaier dan de boeken in beeld gebracht, wel goed aan het verhaal gehouden.
  Catching fire, net als z’n voorganger ontzettend goed verfilmd, toch wel favoriet!

  Alle andere films die ik heb gekeken zal ik hier maar niet neer zetten :D je weet hoeveel ik al gezien heb en welk genre hahaha

  Mijn mening over bovenstaand rijtje wil je hier niet horen dus dat zal ik je besparen.

  Xx

 2. Die eerste 2 ken ik niet! Maar wat is Spijt een goede film he en ik heb dat idd ook gezegd dat ze die in scholen moeten laten zien. EN TFIOS: <3 <3 <3!!! ZOO mooi :). Zal ik je iets leuks vertellen over Burlesque? Ik doe die dansstijl nu op mijn sportschool en we zijn nu bezig met een routine op Expect!! Supervet is die :)
  Joyce onlangs geplaatst…Inspiratie – And That’s Who I Am #2My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge