Films Lifestyle

Laatst gekeken films | Coco, Mamma Mia, Wonder & Love, Simon

De afgelopen weken heb ik heerlijk de tijd genomen om boeken te lezen én films te kijken! Het is vakantie, het is zomer en stiekem vind ik niks fijner dan ‘s avonds op de bank te ploffen en een filmpje te kijken. Vandaag vertel ik welke films ik de afgelopen weken gekeken heb én vertel ik je wat ik er van vond!

COCO

Deze film keek ik met mijn leerlingen Engels voor de vakantie en boy, I loved it! Ik heb hem inmiddels nog een keer gekeken en écht deze film is één en al liefde. Bij mijn leerlingen sloeg hij ook goed aan en was hij in het Engels prima te volgen. De muziek, het verhaal, het hele plaatje. Een dikke vette aanrader!

Love, Simon

Ik houd van dit soort verfilmingen van Engelse Young Adult boeken. Net als bijvoorbeeld The Fault in our Stars en Perks of being a Wallflower. Toen ik de trailer zag wist ik zeker dat ik deze moest zien, gewoon door de humor en het verhaal. Mede misschien doordat het een stukje herkenning is, homoseksualiteit en de middelbare school. Eigenlijk is het gewoon een hele fijne feel good film met een goed verhaal. Geen spectaculair diepgaande film, wel eentje die ik zeker ga onthouden. Het boek staat inmiddels ook op mijn to-read lijst.

Wonder

Wonder is ook een boekverfilming met een aantal zeer goede acteurs erin. Een prachtig verhaal, een mooie boodschap maar ook stiekem een klein beetje saai hoe langer je de film kijkt. De film wisselt steeds van perspectief wat het interessant maakt en waardoor je anders naar dingen gaat kijken. Tegelijkertijd gebeurt er niet zo heel veel en is het op zijn tijd een beeeeetje zoetsappig. Een mooi verhaal, maar wel een tikkeltje keurig en saai.

Mamma Mia! Here We Go Again

Ik had gehoopt dat iemand me had gewaarschuwd van te voren, dan had ik tissues meegenomen. Misschien ligt het aan mijn hormonen die bij muziek en zulke films altijd alle kanten op vliegen, maar mensen ik heb wat tranen gelaten tijdens deze film. Ik heb een enorme zwak voor films al deze en ik heb dan ook niets dan lof voor deze film. Een goed verhaal? Mwah. Goede muziek, een heerlijk gevoel en heel veel humor. Yeah! Deze moet je zien. Minstens zo goed als nummer 1.

Disobedience

“He thought marriage would cure meEen film over over twee vrouwen die na hun jeugdromance elk een andere kant op gaan en elkaar jaren later weer ontmoeten. Een intrigerende verhaal over liefde, identiteit en geloof. Interessant. En met, niet te vergeten, twee prachtige en goede actrices. Na afloop was ik wel een beetje verward. En niet helemaal “voldaan”Hier over kan ik, zonder te spoilen, niet zo veel zeggen. Een film met zeer interessante stukken die me van tijd tot tijd grepen, maar in zijn geheel een tikkeltje teleurstellend helaas.

Heel veel nieuwe films, stuk voor stuk goed, maar elk op zijn eigen manier. Mijn echte aanraders zijn absoluut Coco en Mamma Mia. Ik heb nog meer films op mijn to-watch lijst staan, maar mocht je nog tips hebben. Laat het me weten!

13 thoughts on “Laatst gekeken films | Coco, Mamma Mia, Wonder & Love, Simon”

  1. Die van Mama Mia wil ik ook echt zien ja, zo’n gezellige film! De rest had ik nooit van gehoord, maar als het weer Netflix tijd is ga ik ze zeker eens checken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *