Films

Dit zijn Jippes Disney favorieten (die ik óók heel leuk vind)

Oké, we zijn thuis best een beetje verwend qua streamingsdiensten. We kunnen kiezen uit Videoland, Netflix en sinds november ook uit Disney Plus. Die laatste vind ik een enorme aanwinst, ik bedoel… wie houdt er nou niet van Disney? Jippe is er uiteraard ook heel blij mee én het betekent lekker samen films kijken. Want Disney staat vol met films voor jong én oud. Dit zijn onze… uh… Jippes favorieten!

Big Hero 6

Big Hero 6 draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hightech stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden.

Klinkt super nerdy, en dat is het misschien ook wel een beetje. Maar het is een prachtige film die gaat over familie, rouw en vriendschap. Een echte Disneyfilm met een boodschap. De animaties zijn daarnaast echt super mooi, de muziek is tof en het is natuurlijk rete-spannend. Jippe kent deze film inmiddels uit zijn hoofd. En ik ook, haha.

Binnenstebuiten

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Wat betreft boodschap vind ik deze Disney film misschien wel één van de sterkte Disney films. Ontroerend, een prachtig verhaal, super mooie beelden en veel humor. Dat emoties hand in hand met elkaar gaan, hoe je hier mee moet leren omgaan wanneer je opgroeit en dat het één niet zonder het ander kan… Denk je eens in, die poppetjes in je hoofd… Zouden die er echt zitten?

Wreck-It Ralph

‘Wreck-it Ralph’ is de slechterik in een arcade game, maar zou graag net zo geliefd zijn als de perfecte ‘Fix-It Felix’: de held uit het spel. Wanneer de kans zich voordoet, stapt hij stiekem over naar het schietspel Hero’s Duty om daar een medaille te winnen. Hiermee denkt hij ook een gerespecteerde held te kunnen worden, maar het loopt allemaal verkeerd. Ralph moet vluchten en komt terecht in het kleurrijke racespel Sugar Rush. Hier ontmoet hij de levendige Vanellope von Schweetz, een “storing” in het spel. Onbedoeld heeft Ralph echter een virus meegenomen dat de hele arcadewereld bedreigt. Zal het beide outcasts lukken de game te redden en tegelijk hun dromen te verwezenlijken?

Deze film heeft aardig wat awards en nominaties op zijn naam staan en dat snap ik wel. Jippe houd onwijs van gamen en dat maakt deze film nóg leuker. Een ode aan de (retro) games van de afgelopen jaren maakt deze film ook een feest der herkenning voor volwassenen. Enorm veel humor, leuke muziek en een onderliggende boodschap voor alle outcasts. En spannend, dat ook! Ik denk dat deze wel het meest wordt bekeken hier in huis.

Ralph Breaks The Internet

Ralph en zijn beste vriendin Vanellope reizen naar het wereldwijde web om Vanellopes game Sugar Rush te redden. Tijdens hun zoektocht naar een game-onderdeel komen ze steeds verder in digitale problemen – er zit niks anders op dan te vertrouwen op de hulp van de internetbewoners. Zo helpen Yesss, hoofd-algoritme en drijvende kracht achter de trendy website BuzzTube, en Shank, een spijkerharde racer uit het online-racespel Slachtrace, hen door het woeste wereldwijde web te loodsen.

Wederom een feest der herkenning, deze opvolger van Wreck-It Ralph. Vol met verwijzingen naar social media, BuzzFeed, eBay, Google en meer. Ergens ook met een onderliggende boodschap voor volwassenen dat ergens stof tot nadenken biedt. Waar Vanellope en Ralph in hun arcadehal de zon elke keer samen zien opkomen, missen ze die in de wereld van het internet. “Deze wereld staat altijd aan” aldus Ralph. En tja, da’s wel een beetje waar. Zelf vind ik deel 2 misschien nog wel leuker dan deel 1. Mede door de herkenning én de Disney prinsessen die de revue passeren. :P

Cars

Lightning McQueen is een ambitieuze nieuweling in de racewereld die onderweg is naar de finale van de Pistons Cup in Californië. Wanneer hij onverwachts een omweg moet maken door het slaperige Route 66 stadje: Radiator Springs, ontdekt hij dat het leven niet om de finishlijn gaat maar om de reis. Onderweg leert hij ongewone karakters kennen; Sally, een chique Porsche uit 2002, Doc Hudson (een Hudson Hornet uit 1951 met een mysterieus verleden) en Mater, een roestige maar betrouwbare sleepwagen. Zij helpen Lighting McQueen te realiseren dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan prijzen, reputatie, roem en sponsors.

Een heerlijke film die in eerste instantie misschien vooral jongens trekt, maar eigenlijk is dit een fijne film voor iedereen. Snel, vol toffe muziek, auto’s met menselijke trektjes en toffe beelden. Deze film keek ik echt pas voor het eerst toen Jippe er geïnteresseerd in raakte, daarvoor trok hij me nooit zo. Maar eerlijk is eerlijk, dit is gewoon een hele toffe film. En uiteraard, zoals het Disney betaamd, met een goed moralistisch einde.

Uiteraard zijn er nog veel meer films die Jippe graag kijkt, maar deze worden echt grijs gedraaid. Daarnaast zijn we Jippe natuurlijk ook de golden oldies aan het laten zien en die vallen ook verrassend goed in de smaak!

Wat is jouw Disney favoriet?

1 thought on “Dit zijn Jippes Disney favorieten (die ik óók heel leuk vind)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *