Beauty

Catrice | Velvet Matt Eyeshadow ‘Jump up and brown’ & ‘Al Burgundy’

banner

Bij de aankondiging van de najaarsvernieuwing van Catrice waren er een aantal dingen waar ik zeer benieuwd naar was. Eén van die dingen waren de Velvet Matt oogschaduws. Ze leken in het persbericht zo gaaf. Ik ben dol op matte oogschaduws, maar de kwaliteit van budgetmerken laat vaak te wensen over. Doet Catrice het beter?

2014-08-26 14.24.49

2014-08-26 14.27.53

2014-08-26 14.28.41

De oogschaduws zitten in mooie ronde doorzichtige doosjes. Ik vind de uitstraling van de oogschaduws super mooi. Dit komt mede door de bolling en de mooie gladde look van de oogschaduws. Wel zijn de oogschaduws behoorlijk kwetsbaar. Van Al Burgundy was dit de enige versie die niet gebrokkeld was.

swatch

2014-08-26 14.34.45

Beide swatches zien er veel belovend uit. Beide oogschaduws zijn erg zacht, misschien iets te zacht zoals te zien is bij de oogschaduws na gebruik. Even goed je kwast aftikken voor het aanbrengen is dus absoluut nodig. De kleuren zijn beide niet compleet mat maar inderdaad ‘velvet’ mat. Licht glanzend, als fluweel.

030 Jump Up and Brown…

2014-08-26 14.29.38

ooglook1

Jump Up and Brown is een mooie bruine kleur met een koele grijze ondertoon. De kleur brengt zeer gemakkelijk aan en laat zich erg goed blenden. Nadeel is dat je met het blenden de kleur voor een deel uitvaagt en dus lichter maakt. Maar hierdoor kun je je look dus wel opbouwen maar eventueel het ook subtiel houden. Bij deze look bracht ik een oude kleur uit de Catrice Intensif’eye oogschaduws aan op het bewegend ooglid. In mijn crease bracht ik Jump Up and Brown… aan en op het wenkbrauwbot de kleur Venus uit het UD Naked Basics palette. Ik ben fan van deze kleur in de crease. Hij is redelijk matt en past bij vrijwel elke ooglook. Natuurlijk is de kleur ook prima geschikt voor het bewegend ooglid. Ik ben fan!

040 Al Burgundy

2014-08-26 14.29.22

ooglook 2

Wauw! Ben ik fan van de eerste kleur, is dit ook zeker één waar ik verliefd op ben geworden. Al Burgundy is wat donker en daarom zeer geschikt voor de wat zwaardere ooglook. Hier gebruikte ik wederom mijn UD Basics palette, omdat deze nou eenmaal een goede basis vormt voor een ooglook. Ook hier bracht ik de Catrice Velvet Matt oogschaduw aan in de crease. Ik ben dol op zulke rode kleuren, alleen vind ik het altijd jammer dat ze licht neigen naar bruin wanneer je ze eenmaal aanbrengt in een ooglook. Ook Al Burgundy is geschikt voor zowel de crease als het bewegend ooglid. Voor een smokey look zal deze oogschaduw zich perfect lenen. Love it!

2014-08-26 14.25.52

 Tja, het moge duidelijk zijn toch? Ik ben fan en wil meerrr! De oogschaduws werken, buiten de fall-out om, perfect. Ze brengen goed aan, werken makkelijk, blenden perfect en blijven met een beetje hulp van een oogschaduwbasis prima op hun plek. Catrice bewijst dat budgetmerken prima matte oogschaduws kunnen maken. Ik ben zeer benieuwd naar de andere kleurtjes.

Catrice Velvet Matt Eyeshadow is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister met een Catrice schap voor €3,99 per stuk.

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

12 thoughts on “Catrice | Velvet Matt Eyeshadow ‘Jump up and brown’ & ‘Al Burgundy’”

  1. Al Burgundy wil ik ook graag! Bij onze Kruidvat liggen daarvan echter al sinds ze deze oogschaduws hebben alleen maar kapotte, dus ik wacht nog steeds tot ik er een vind die nog mooi heel is

  2. Deze oogschaduws zijn echt geweldig he! Ik heb er ook twee aangeschaft, waaronder Al Burgundy, die ik helaas vandaag al kapot heb laten vallen tijdens het reviewen:( Je hebt fijne en duidelijke foto’s gemaakt en de ooglooks zijn ook erg gaaf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *