Nagellak Nailart

Miss Sporty | Peel Off Base Coat als liquid tape gebruiken

PERSOONLIJK (5)

Ongeveer een jaar geleden kwam er iets relatief nieuws op de nail-art markt; liquid tape. Dit was dé oplossing voor mensen die veel deden met onder andere stamping, water marble en sponging waarbij de nagelriemen en de huid rondom de nagels onder de nagellak kwam te zitten. Het vloeibare goedje smeerde je om je nagels heen, dit droogde op en beschermde zo de huid. Super handig, na dat je werk klaar is, trok je het er zo weer af en had je (nagenoeg) schone nagelriemen. Eén nadeel; in Nederland was het super moeilijk te verkrijgen en daarbij was de prijs ook niet heel erg vriendelijk. Inmiddels zijn er gelukkig een hoop goedkopere versies verkrijgbaar maar er is ook een (nog goedkoper) alternatief! 

2015-07-27 17.47.32

De Peel Off Base Coat is niets nieuws. Jaren terug kwam Essence er al mee en inmiddels zijn er verscheidene (budget)merken die zo’n lak in hun assortiment hebben. Persoonlijk vind ik het prut, want bij mij blijft nagellak met deze base coat echt niet langer dan een paar uur mooi. Handig is het wel wanneer je vele swatches moet maken, je trekt zo de nagellak van je nagels zonder de nagel te beschadigen.

De substantie doet me een beetje denken aan hout- of kinderlijm. Sommige mensen gebruiken houtlijm ook ter bescherming van hun nagelriemen dus waarom zou dit niet werken? Her en der hoorde ik anderen die het ook hadden geprobeerd dus besloot ook ik een gokje te wagen!

 

2015-07-27 17.50.14

2015-07-27 17.50.27

Het is al een hele lange tijd geleden dat ik mijn Konad stempel spullen gebruikt had, dus dit was een mooie gelegenheid om het weer eens te proberen. Als basis gebruikte ik voor het gemak een donkere kleur die je van de week al voorbij zag komen; OPI You Don’t Know JacquesOm en op mijn nagelriemen bracht ik een dun laagje Peel Off Base Coat aan. Deze droogt nagenoeg transparant op, zoals je kunt zien bij mijn pink.

 

2015-07-27 17.56.41

Daarna stempelde ik met een witte Konad stempel lak een patroontje over mijn nagels. Ik denk dat het zeker een jaar of anderhalf geleden is dat ik dit voor het laatst deed, dus het was weer even wennen. Perfect is het dus zeker niet, maar het gaat even om de werking van de base coat natuurlijk. Zoals je ziet, zitten mijn nagelriemen en de huid er om heen onder de nagellak. Normaal ging ik dan aan de slag met nagellakremover (slecht!) maar dit vond ik altijd een naar klusje. En dit is ook niet bevorderlijk voor de staat van de huid.

2015-07-27 17.57.44

2015-07-27 18.01.11

En het mooie is, dat hoeft ook niet meer! Met een pincet trek ik zo de Peel Off Base Coat met daarop de lak van mijn huid! Een nadeel is wel dat hij inderdaad redelijk transparant opdroogt, waardoor je even zoeken moet naar een beginnetje. De meeste stukjes trok ik er zo in één keer af, super handig! Waar ik het iets dikker had aangebracht, werkte het het makkelijkst. Bij mijn pink had ik het aardig dun aangebracht en dat ging iets lastiger.

2015-07-27 18.01.40

2015-07-27 18.01.56-1

Et voila! Een leuk design op je nagels zonder dat je daarna nog zit te hannesen met wattenstaafjes en remover. Het werkt! Natuurlijk zal de echte liquid tape makkelijker werken en misschien wat beter bestand zijn tegen ‘heftigere’ creaties, maar dit gaat helemaal prima. Je hebt maar een heel klein beetje nodig, het droogt super snel op en is makkelijk te verwijderen. Op deze manier wil ik wel weer meer gaan stempelen (kan ik meteen mijn techniek weer een beetje oefenen).

Miss Sporty Peel Off Base Coat is verkrijgbaar bij de drogist voor €2,49 (8 ml). Wil je nou liever een ‘echte’ liquid tape aanschaffen, dan is de nieuwe liquid tape van Beauty Ill een redelijk budgetproof alternatief. Deze is verkrijgbaar vanaf €6,99 voor 5 ml. 

x Lisanne

5 thoughts on “Miss Sporty | Peel Off Base Coat als liquid tape gebruiken”

  1. Super dat dit ook werkt! Zef heb ik een mega grote gigapot iquid latex op Amazon gekocht voor €17,- incl verzenden. Gaat je hele leven mee en in verhouding een stuk goedkoper ;’) Xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *