Moederschap

Confessions van een kersverse mama

PERSOONLIJK (6)

Moeder worden doet iets raars met je. Buiten het feit dat het ontzettend mooi en bijzonder is, verandert het je ook. Je gaat ineens hele gekke dingen doen, denken of zeggen. Vandaag geef ik je een kijkje in mijn hoofd.

Doen: Shit, ik moet nog ontbijten!

Het is iets nieuws, dat ochtendritueel. Jippe slaapt, snel aankleden! Jippe wakker, voeden… Rustig? Mooi, Jippe aankleden. Lekker naar beneden, oh verrek, hij wil nog wat drinken. Inmiddels is het bijna 11 uur, mijn maag rommelt. Ben ik ook wat vergeten?

Zeggen: ‘Wat is hij moooooi!’ ‘Ja, goed gelukt he?’

Goh Lisanne, zou je ook ‘dank je’ zeggen? Tegen een ieder die zegt dat Jippe mooi, lief, leuk, gaaf en schattig is, doe ik er nog een schepje boven op of knik ik bevestigend. Tja, Jippe is ook gewoon heel goed gelukt.

Doen: ’s Avonds thuisblijven

Heerlijk! Genieten zeg ik je! Fijn thuis zijn met het gezin. Lekker burgerlijk he? Op pad gaan vind k best leuk en doen we overdag ook geregeld, maar ’s avonds wil ik vroeg op bed (hallo gebroken nachten) en tijd voor mezelf als Jippe eindelijk rustig in zijn ledikantje ligt te snurken. Daarbij geef ik borstvoeding, dus is weggaan niet altijd even makkelijk.

Denken: Jippe is écht de aller-mooiste.

Dat is gewoon zo. Punt.

Doen: Zingen en gek doen tijdens het aankleden.

Als Jippe en ik alleen zijn, maken we van aankleden een feestje. Momenteel is Grease onze favoriet en zingen we luidkeels ‘Grease Lightning’ en ‘You’re The One That I Want’ mee. Oké, ik zing mee. Heel erg vals welteverstaan. Jippe lacht (nu nog wel), trappelt vrolijk met zijn beentjes en geniet vooral gewoon van de muziek.

Zeggen: ‘Jippes poep was vandaag…..’ ‘En een harde boer dat hij vannacht liet!’

Schaamteloos praten over poep, plas, boeren en spuug. Het mag ineens allemaal als je net moeder bent geworden. Je kan mee praten over spuitluiers, krampjes, boertjes (boeren) en spuug. En dat doe ik dan ook maar al te graag. Tja…

Doen: Wiegen met een winkelkar of lege kinderwagen.

Eindelijk even tijd voor jezelf. Lees: Tijd voor boodschappen! Al denkend wat we vanavond eens zullen eten, duw ik mijn winkelwagentje liefkozend heen en weer. Kwestie van gewoonte dat alles wat wieltjes heeft, gewiegd moet worden…

Denken: Hij mag niet ouder worden!

Jippe is het schattigste, liefste, mooiste baby’tje ooit. En dan te bedenken dat hij straks een dreumes, peuter, kleuter en puber (!) wordt. Elke periode heeft vast zijn charmes, maar eigenlijk wil ik dat Jippe voorlopig nog lekker klein blijft (maar doorslaapt ’s nachts, dat dan weer wel). De tijd gaat zooo snel!

Doen: ‘Genieten’ van borstvoeding

Zei ik tijdens mijn zwangerschap nog heel stoer ‘als de borstvoeding niet lukt, helaas!’, ben ik nu stiekem supertrots dat de borstvoeding zo goed loopt. Ik vind het zo bijzonder dat ik Jippe dat mag geven. Klink zoetsappig, niet? Maar écht, het is zo mooi! Hopelijk kan ik dat nog lang blijven geven en combineren met het dagelijks leven en werk.

Doen: Kleren kopen voor je kindje in plaats van voor je zelf!

De clichés zijn waar! Ben je moeder (geworden) dan vlieg je in de gemiddelde kledingwinkel eerst naar de kinderafdeling. Ik betrapte me er zelfs op dat ik in de nieuwe H&M catalogus eerst de baby pagina opzocht. Je kindje nieuwe kleren aantrekken is écht veel leuker!

Dus…. Nu jij!

x Lisanne

 

4 thoughts on “Confessions van een kersverse mama”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *