Favorieten Lifestyle

Lifestyle | Mijn favoriete TV-series!

.

Een echte tv- of filmkijker ben ik niet. Mij vind je eerder achter de computer, lezend of YouTubend. Maar er is één ding waar ik een uitzondering voor maak; tv-series. Ik ben er gek op! Tv-series kijk ik het liefst op mijn computer of iPad zodat ik zelf kan bepalen waar en wanneer ik kijk. Het liefst doe ik dingen tegelijkertijd. Was vouwen en series kijken, fotograferen of series kijken, bloggen en series kijken… Zelfs nu kijk ik met een half oog naar een serie. Lichtelijk verslaafd aan series, zeg maar. Welke mijn favorieten zijn? Dat vertel ik je vandaag!

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars is een Amerikaansetienerdrama/mysterie-televisieserie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeksvan Sara Shepard. De serie volgt het leven van vier meisjes, Spencer, Hanna, Aria en Emily, waarvan de vriendschap uit elkaar is gevallen na de verdwijning van hun vriendin Alison. Een jaar later krijgen ze berichten van iemand die de naam “A” gebruikt en dreigt hun geheimen bekend te maken.

Pretty Little Liars is één van mijn verslavingen. Inmiddels loop ik gelijk met de uitzendingen in Amerika waardoor ik wekelijks moet wachten op de volgende aflevering, maar toen ik PLL net ontdekte (ongeveer driekwart jaar geleden) hield ik serieuze PLL-marathons met mezelf. Hoewel de serie z’n ups en downs heeft, vind ik het té spannend om niet te kijken en blijf ik nieuwsgierig naar de clue. Door het verloop in de serie, de groei die de meiden doormaken en de verrassende en soms frustrerende wendingen blijft de serie interessant. Afgelopen Halloween maakte ik zelfs een PLL nail art.

Pretty Little Liars is hier online terug te kijken.

Glee

Glee is een Amerikaanse,komische en muzikaletelevisieserie uit 2009 vanFox. Het verhaal draait om een groep jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, een koor beginnen op hun school. Dit is de fictieve William McKinley High Schoolin Lima (Ohio). Centraal staan de gebreken van elk van hen en hoe ze moeten opboksen tegen de vooroordelen van hun medestudenten en enkele leerkrachten.

Met Glee begon eigenlijk mijn tv-serie verslaving. Glee volg ik al sinds het begin en kijk ik elke week meteen terug op internet als de nieuwe aflevering in Amerika uitgezonden is. Glee is inmiddels veel meer dan een highschool serie. De hoofdpersonen uit seizoen 1 studeren inmiddels in New York aan de School Of Arts. Glee haalt alle middelbare school taboes aan, wat ik super goed vind. Ook Glee heeft ups en downs, maar de verhaallijnen in combinatie met de goede muziek en onderwerpen maken dat het echt mijn favoriete serie is. Helaas zal er na het huidige seizoen (5) nog maar één seizoen worden opgenomen…

Glee is hier online terug te kijken.

Ravenswood

Ravenswood is van dezelfde makers als Pretty Little Liars en het is de naam van een kleine stad in de buurt van Rosewood (de woonplaats van de PLL-meiden). De serie gaat over vijf mensen die door een vloek die over de stad heerst bij elkaar komen. Zij moeten meer te weten komen over de historie van de mysterieuze stad, voordat het te laat is.

Hoewel Ravenswood inmiddels alweer gestopt is, hoort hij wel in dit rijtje thuis. De serie heeft helaas maar één seizoen (10 afleveringen) geduurd. Jammer, want ik vond het rete-spannend. Eigenlijk ben ik veel te schijterig voor series als Ravenswood, wat toch wel redelijk wat schrikmomenten bevat. Toch vond ik het verhaal zo spannend dat ik wel moest blijven kijken. De makers van PLL hebben bevestigd dat de verhaallijnen van PLL en Ravenswood (die parallel liepen) in de toekomst meer in elkaar verweven zullen worden.

Ravenswood kun je hier online terugkijken.

Breaking Bad

Walter White is scheikundeleraar. Op het moment dat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen naar een leven als misdadiger. Met de hulp van Jesse Pinkman, een uitgevallen leerling die in zijn klas heeft gezeten, maakt en verkoopt hij de drug crystal meth.

Breaking Bad is ook een serie waar ik eigenlijk veel te schijterig voor ben. Een hoop bloed, schrikmomenten en schietscenes. Alles waar ik eigenlijk niet van houd. Een collega van mij keek – voor de hele Breaking Bad gekte – de serie en tipte mij. Ik was op dat moment nog volop in de PLL marathons, dus begon ik pas een paar weken  terug met Breaking Bad. Inmiddels ben ik bijna bij het één na laatste seizoen aanbeland… Het is super spannend en iedereen zegt dat het einde spectaculair moet zijn. Ik ben zeer benieuwd, de serie is in ieder geval super vet!

Breaking Bad kun je hier online terugkijken.

Nu ben ik heel benieuwd, wat is jouw favoriete tv-serie? Ik zoek nog nieuwe verslavingen! :)

handtekening

11 thoughts on “Lifestyle | Mijn favoriete TV-series!”

 1. Grimm natuurlijk,
  Orange is the new black, vet!
  American horror story, ook leuk
  The walking dead,
  The L Word, ❤️❤️,
  Niels Holgerson,
  En natuurlijk de aller coolste serie ooit, Game of thrones!!

 2. Pretty Little Liars en Breaking Bad wil ik binnenkort ook gaan kijken, maar ik wil zoveel verschillende series zien dat ik echt niet meer weet wat ik nu eerst moet kijken enzo. Het zijn er te veel en er is te weinig tijd ;)

 3. Ik heb een paar weken geleden de laatste aflevering van Breaking Bad gezien, ik ben nog steeds verdrietig dat het is afgelopen! Ik heb veel goed dingen gehoord over Orange is the new black, die binnenkort maar een kans geven. :-)

 4. Oef, Ik kijk ook liever op mijn laptop naar series. Geen gezeur met reclames e.d.
  Mijn lijstje van serie`s die ik graag volg:
  Arrow
  Betrayel
  Graceland (echt een aanrader)
  Justifed
  Revenge
  Scandal
  En ik ben benieuwd naar de serie The Wire die moet ik nog bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *