Beauty

Too Faced | Boudoir Eyes Palette (Replica)

banner

Van Too Faced palettes kan ik alleen maar blijven dromen. De prachtige palettes met mooi kleurtjes en originele namen liggen way boven mijn budget. Amenooitniet dat ik die ‘zomaar’ voor mijzelf zou kopen. Tot het hebben van die prachtige kleurtjes ineens een stuk makkelijker werd! Lang leven eBay en mooie replica’s! Laten we voorop stellen dat ik absoluut geen voorstander ben van ‘namaak’, maar deze plaatjes kón ik echt niet laten liggen. Een ware hype stroomt bloggersland binnen, de Too Faced replica’s! Vandaag laat ik jullie het Boudoir palette zien. Goedkope namaak en dus slecht? We’ll see!

IMG_1388 IMG_1390

Op de site is in eerste instantie niet te zien dat we te maken hebben met een Too Faced replica. De namen en dergelijke noemen, mag natuurlijk niet, maar het is overduidelijk. Na het zien van de indeling van het palette wist ik het zeker, dit móest een replica zijn van het Boudoir Eyes palette van Too Faced. En inderdaad, toen het palette na 1,5 week op de deurmat viel was het duidelijk. Dikke vette namaak en bijna niet van het origineel te onderscheiden.

IMG_1392 IMG_1395

Wanneer je het doosje open kom je een tinnen blikje tegen wat sluit met een soort magneet. Niet heel sterk en dat vind ik jammer. Het doosje bewaar ik dus sowieso, want het palette zonder verpakking zou ik niet vertrouwen in mijn toilettas. In het palette zit een soort kartonnen boekje ‘geklikt’.

IMG_1400 IMG_1404

In dit boekje vind je een step-for-step tutorial voor drie verschillende ooglooks. Een ‘day-‘ ‘classic-‘ en ‘fashion-look’. Zelf heb ik hier niet zo veel mee, maar het kan natuurlijk wel erg handig zijn voor meiden die net beginnen of wanneer je wat minder inspiratie hebt. Achter het boekje vind je een spiegel. Dit is tevens iets wat het echte Too Faced Boudoir Eyes palette níet bevat. Een klein verschil dus. Ik vind het zelf alleen maar héél handig, dit maakt het palette super geschikt voor onderweg. Alleen de kwast ontbreekt nog.

IMG_1411 IMG_1409

Het palette bevat negen kleuren die ingedeeld zijn in drie categorieën. Deze categorieën horen bij de looks die in het bijgeleverde boekje staan. De kleuren zijn mat, satin of behoorlijk shimmery. Een mooie afwisseling, vind ik zelf.Wel zitten er vier kleuren die ook in het Too Faced Naked Eye palette zitten. Heb je deze al, is het misschien een beetje overbodig om het Boudoir Eyes palette aan te schaffen. Ik was trouwens iets te enthousiast met fotograferen, waardoor prompt mijn nagel in ‘satin sheets’ belandde. Oeps!

swatches day

DAY: In The Buff – Fuzzy Handcuffs – Voulez Vous

swatches classic

CLASSIC: Satin Sheets – Sugar Walls – Garter Belt

swatches fashion

FASHION: Birthday Suit – Lap Dance – French Tickler

Ik ben verrast door het goede pigment en de prettig structuur! Is dit daadwerkelijk een palette van nog geen €4,-?! De kleuren brengen prettig aan, zijn super zacht en zijn goed gepigmenteerd. De matte kleuren zijn iets slechter gepigmenteerd, wat we vaker zien. Fuzzy Handcuffs lijkt slecht gepigmenteerd, maar is een prachtige matte huidskleur. Een perfecte kleur voor op het bewegend ooglid dus! De oogschaduws zijn wel licht poederig, waardoor je, zeker met de shimmery kleuren, moet oppassen voor fall-out.

ooglook too faced boudoir

De pigmentatie is niet alleen goed, maar de oogschaduws werken ook nog eens prettig in een ooglook. Dat is natuurlijk altijd afwachten. Ik gebruikte Satin Sheets op mijn bewegend ooglid (wát een prachtige kleur). In mijn crease gebruikte ik Lap Dance en Sugar Walls samen. Op het wenkbrauwbot gebruikte ik In The Buff, alhoewel ik die eigenlijk nét iets te wit vind als highlighter. Sugar Walls trok ik ook door op mijn onderste wimperrand. I like!

Het oogschaduwpalette is een prachtige replica van het Too Faced Boudoir Eyes palette. Maar buiten dat om, werkt hij ook nog eens super goed. Ik ben blij! En dat voor maar €3,32. Het palette kun je onder andere hier kopen. De levertijd ligt rond de 2 weken.

handtekening

15 thoughts on “Too Faced | Boudoir Eyes Palette (Replica)”

  1. Wauw, hij is echt mooi! Hij staat ook al tijden op mijn volglijst op Ebay. Nu wordt het dus echt tijd om hem aan te schaffen, want de swatches zien er prima uit! Fijne zaterdag!

  2. deze heb ik zelf ook gescoord voor een euro of 2,50 XD zo cheap maar zo pretty! heb gister nog een andere besteld met alleen maar nude tinten en heb ook nog een andere die summer eyes heet, met wat felle tinten in!

  3. ik heb zelf de natural eyes dupe en ik zat te twijfelen of ik deze ook zou doen maar ik denk het niet aangezien 4 kleuren hetzelfde zijn (dat wist ik nog niet) :P

  4. Mooi palette! Dat blikje is zo leuk. Ik heb ook een nep too faced palette besteld, hij is nog onderweg. Ik weet niet of het dezelfde is, ben geen kenner :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *