Lifestyle

Yankee Candle | Summer 2016 votives

blogbanner

Wel tien gaten in de lucht sprong in toen ik hoorde dat ik het mega waxmelt pakket bij Lois Lorinde had gewonnen! Ik ben dol op kaarsen, en waxmelts en helemaal wanneer hier nog een lekker luchtje aan zit. Afgelopen week kreeg ik het pakket binnen. Ik wist dat ik een ‘mega pakket’ had gewonnen, maar dat hij zo megamega was, had ik niet verwacht. Ik heb voor een heel jaar, wat zeg ik, voor twee jaar genoeg! In het pakket zat onder andere de zomercollectie van 2016. En het leek me leuk om deze met jullie te delen!

IMG_7717

IMG_7743

De zomercollectie van 2016 bestaat uit vier nieuwe geuren; Riviera Escape, Summer Peach, Sea Salt & Sage en Olive & Thyme. Zomerse, frisse geuren. De lijn komt standaard uiteraard in de wax tarts, votives, jars (small, medium en large) en de tea light candles. De bovenstaande votives hebben ongeveer 15 branduren.

Summer Peach

IMG_7724

IMG_7727

‘Rijpe perziken rechtstreeks uit de boomgaard , verwarmd door de zon en heerlijk zoet!

Topnoot: Georgia Perzik
Hartnoot: Zoete Perzik
Basisnoot: Musk, Vanille’

Mmmm, heerlijk! Naar zomers, fris perzik ijs. Niet te zoet, maar wel met de kenmerkende geur van perziken. Absoluut een super lekkere zomergeur, perfect gekozen voor deze collectie als je het mij vraagt.

Olive & Thyme

IMG_7729

IMG_7730

‘Een frisse, kruidige geur van de Middellandse zeekust met olijfblad, citrus en muskus.

Topnoot: Olijf bladeren, Citroen en Sinaasappel
Hartnoot: Tijm
Basisnoot: Musk’

Kruidig door de musk en tegelijkertijd fris en een tikkeltje zoet door de citroen en sinaasappel. Erg lekker een een verassend lekkere combinatie. Hier zou ik zelf in eerste instantie niet voor kiezen, maar ik vind deze echt heel erg lekker. Misschien kan ik zelfs zeggen dat dit mijn favoriet is van de vier!

Riviera Escape

IMG_7732

IMG_7734

‘De geur van de kust met bloeiende bloesem op een zomerse dag in de Mediterrane heuvels!

Topnoot: Zeegeur
Hartnoot: Bloemengeuren
Basisnoot: Zilte zeegras en Amber’

Persoonlijk ben ik niet zo van de bloemengeuren maar deze vind ik wel lekker! Dat komt denk ik door dat hij lekker fris is met een niet te aanwezige bloemengeur. Hij ‘prikt’ niet zo in je neus als de meeste bloemengeuren doen. De frisse zeegeur en zeegras vind ik dan ook duidelijk aanwezig en dit maakt dat de geur me écht aan de kust doet denken. Lekker!

Sea Salt & Sage

IMG_7737

IMG_7739

‘Een warme en uitnodigende geur van salie vermengd met de schone en frisse geur van zeezout… alsof je een ontspannende wandeling maakt langs de kust!

Topnoot: Zeezout, Bergamot
Hartnoot: Zilte Lavendel, Blauwe Salie
Basisnoot: Witte Amber, Vetiver (Grassoort)’

Een bijzondere! Want wat is nou de geur van zeezout en salie? Persoonlijk vind ik dit de minst lekkere van de drie. Het is een schone frisse geur, maar tegelijkertijd vind ik het te ‘zepig’. En dat terwijl ik dol ben op lavendel. De amber en de salie maakt dat ik deze combi helaas niet zo geslaagd vind. Zeker niet vies hoor, maar gewoon niet echt mijn smaak.

IMG_7718

Bij geurkaarsen denk ik al gauw aan warme, winterse geuren. Kaneel, koekjes, vanille… Maar deze zomerse geuren zijn heerlijk! Lekker fris, super geschikt voor het lekkere weer en absolute aanrader. Like them!

Yankee Candle Summer Votives zijn o.a. te koop bij Sensational Home voor  €2,60. 

x Lisanne 

1 thought on “Yankee Candle | Summer 2016 votives”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *